Effecten van maatregelen met betrekking tot stuurvariabelen die van invloed zijn op de doelvariabelen in de deelmaatlatten voor vis in rivieren

J.J. de Leeuw, W. Patberg, N.S.H. Tien, H.V. Winter

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In het kader van het DGW-project 'Beleidstools KRW' en het stuurboordproject 'Maatregelen Kaderrichtlijn Water' onderzoekt RIZA welke maatregelen mogelijk zijn voor het realiseren van de ecologische doelstellingen van de KRW. In dit specifieke onderdeel van het project wordt gestreefd naar een overzichtelijke set van stuurvariabelen die van invloed zijn op de doelvariabelen in de deelmaatlatten voor vis. Doel van het project is een overzicht te genereren van stuurvariabelen, die in verband kunnen worden gebracht met de doelvariabelen van de deelmaatlatten vis in riviersystemen en het verband tussen stuurvariabelen en doelvariabelen zoveel mogelijk kwantitatief te onderbouwen. Onder doelvariabelen worden specifiek de ontwikkelde (deel)maalatten t.b.v. de KRW bedoeld, waarbij het achterliggende perspectief van het ecologisch functioneren van een systeem voor vis eveneens kan worden betrokken, als blijkt dat de maatlatten hierin nog niet dekkend zijn.
Original languageDutch
Place of Publicationonbekend
PublisherRIVO Biologie en Ecologie
Number of pages30
Publication statusPublished - 2004

Publication series

NameRapport / Nederlands Instituut voor Visserij Onderzoek (RIVO)
PublisherRIVO Biologie en Ecologie
No.C84/04

Keywords

  • aquatic ecology
  • rivers
  • water systems
  • fish fauna
  • fish migration
  • ecological assessment
  • water quality
  • habitat suitability
  • water framework directive

Cite this

de Leeuw, J. J., Patberg, W., Tien, N. S. H., & Winter, H. V. (2004). Effecten van maatregelen met betrekking tot stuurvariabelen die van invloed zijn op de doelvariabelen in de deelmaatlatten voor vis in rivieren. (Rapport / Nederlands Instituut voor Visserij Onderzoek (RIVO); No. C84/04). onbekend: RIVO Biologie en Ecologie.
de Leeuw, J.J. ; Patberg, W. ; Tien, N.S.H. ; Winter, H.V. / Effecten van maatregelen met betrekking tot stuurvariabelen die van invloed zijn op de doelvariabelen in de deelmaatlatten voor vis in rivieren. onbekend : RIVO Biologie en Ecologie, 2004. 30 p. (Rapport / Nederlands Instituut voor Visserij Onderzoek (RIVO); C84/04).
@book{aed89bb249ff4d269c14514c21cf90a3,
title = "Effecten van maatregelen met betrekking tot stuurvariabelen die van invloed zijn op de doelvariabelen in de deelmaatlatten voor vis in rivieren",
abstract = "In het kader van het DGW-project 'Beleidstools KRW' en het stuurboordproject 'Maatregelen Kaderrichtlijn Water' onderzoekt RIZA welke maatregelen mogelijk zijn voor het realiseren van de ecologische doelstellingen van de KRW. In dit specifieke onderdeel van het project wordt gestreefd naar een overzichtelijke set van stuurvariabelen die van invloed zijn op de doelvariabelen in de deelmaatlatten voor vis. Doel van het project is een overzicht te genereren van stuurvariabelen, die in verband kunnen worden gebracht met de doelvariabelen van de deelmaatlatten vis in riviersystemen en het verband tussen stuurvariabelen en doelvariabelen zoveel mogelijk kwantitatief te onderbouwen. Onder doelvariabelen worden specifiek de ontwikkelde (deel)maalatten t.b.v. de KRW bedoeld, waarbij het achterliggende perspectief van het ecologisch functioneren van een systeem voor vis eveneens kan worden betrokken, als blijkt dat de maatlatten hierin nog niet dekkend zijn.",
keywords = "aquatische ecologie, rivieren, watersystemen, visfauna, vismigratie, ecologische beoordeling, waterkwaliteit, habitatgeschiktheid, kaderrichtlijn water, aquatic ecology, rivers, water systems, fish fauna, fish migration, ecological assessment, water quality, habitat suitability, water framework directive",
author = "{de Leeuw}, J.J. and W. Patberg and N.S.H. Tien and H.V. Winter",
note = "geheime rapportage",
year = "2004",
language = "Dutch",
series = "Rapport / Nederlands Instituut voor Visserij Onderzoek (RIVO)",
publisher = "RIVO Biologie en Ecologie",
number = "C84/04",

}

de Leeuw, JJ, Patberg, W, Tien, NSH & Winter, HV 2004, Effecten van maatregelen met betrekking tot stuurvariabelen die van invloed zijn op de doelvariabelen in de deelmaatlatten voor vis in rivieren. Rapport / Nederlands Instituut voor Visserij Onderzoek (RIVO), no. C84/04, RIVO Biologie en Ecologie, onbekend.

Effecten van maatregelen met betrekking tot stuurvariabelen die van invloed zijn op de doelvariabelen in de deelmaatlatten voor vis in rivieren. / de Leeuw, J.J.; Patberg, W.; Tien, N.S.H.; Winter, H.V.

onbekend : RIVO Biologie en Ecologie, 2004. 30 p. (Rapport / Nederlands Instituut voor Visserij Onderzoek (RIVO); No. C84/04).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Effecten van maatregelen met betrekking tot stuurvariabelen die van invloed zijn op de doelvariabelen in de deelmaatlatten voor vis in rivieren

AU - de Leeuw, J.J.

AU - Patberg, W.

AU - Tien, N.S.H.

AU - Winter, H.V.

N1 - geheime rapportage

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - In het kader van het DGW-project 'Beleidstools KRW' en het stuurboordproject 'Maatregelen Kaderrichtlijn Water' onderzoekt RIZA welke maatregelen mogelijk zijn voor het realiseren van de ecologische doelstellingen van de KRW. In dit specifieke onderdeel van het project wordt gestreefd naar een overzichtelijke set van stuurvariabelen die van invloed zijn op de doelvariabelen in de deelmaatlatten voor vis. Doel van het project is een overzicht te genereren van stuurvariabelen, die in verband kunnen worden gebracht met de doelvariabelen van de deelmaatlatten vis in riviersystemen en het verband tussen stuurvariabelen en doelvariabelen zoveel mogelijk kwantitatief te onderbouwen. Onder doelvariabelen worden specifiek de ontwikkelde (deel)maalatten t.b.v. de KRW bedoeld, waarbij het achterliggende perspectief van het ecologisch functioneren van een systeem voor vis eveneens kan worden betrokken, als blijkt dat de maatlatten hierin nog niet dekkend zijn.

AB - In het kader van het DGW-project 'Beleidstools KRW' en het stuurboordproject 'Maatregelen Kaderrichtlijn Water' onderzoekt RIZA welke maatregelen mogelijk zijn voor het realiseren van de ecologische doelstellingen van de KRW. In dit specifieke onderdeel van het project wordt gestreefd naar een overzichtelijke set van stuurvariabelen die van invloed zijn op de doelvariabelen in de deelmaatlatten voor vis. Doel van het project is een overzicht te genereren van stuurvariabelen, die in verband kunnen worden gebracht met de doelvariabelen van de deelmaatlatten vis in riviersystemen en het verband tussen stuurvariabelen en doelvariabelen zoveel mogelijk kwantitatief te onderbouwen. Onder doelvariabelen worden specifiek de ontwikkelde (deel)maalatten t.b.v. de KRW bedoeld, waarbij het achterliggende perspectief van het ecologisch functioneren van een systeem voor vis eveneens kan worden betrokken, als blijkt dat de maatlatten hierin nog niet dekkend zijn.

KW - aquatische ecologie

KW - rivieren

KW - watersystemen

KW - visfauna

KW - vismigratie

KW - ecologische beoordeling

KW - waterkwaliteit

KW - habitatgeschiktheid

KW - kaderrichtlijn water

KW - aquatic ecology

KW - rivers

KW - water systems

KW - fish fauna

KW - fish migration

KW - ecological assessment

KW - water quality

KW - habitat suitability

KW - water framework directive

M3 - Report

T3 - Rapport / Nederlands Instituut voor Visserij Onderzoek (RIVO)

BT - Effecten van maatregelen met betrekking tot stuurvariabelen die van invloed zijn op de doelvariabelen in de deelmaatlatten voor vis in rivieren

PB - RIVO Biologie en Ecologie

CY - onbekend

ER -

de Leeuw JJ, Patberg W, Tien NSH, Winter HV. Effecten van maatregelen met betrekking tot stuurvariabelen die van invloed zijn op de doelvariabelen in de deelmaatlatten voor vis in rivieren. onbekend: RIVO Biologie en Ecologie, 2004. 30 p. (Rapport / Nederlands Instituut voor Visserij Onderzoek (RIVO); C84/04).