Effecten van gewassen en gangbare landbouwkundige handelingen op specifieke groepen van micro-organismen

P.C.J. van Vliet, J. Bloem

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Voor deze literatuurstudie zijn mycorrizha, rhizobia, pseudomonaden, acitinomyceten en nitrificerende bacterien geselecteerd en betokken bij de volgende functies in de bodem; afbraak van organische stof, instandhouden van de bodemvruchtbaarheid en bodemstructuur en de bescherming tegen plantenziekten. Voor de teelt van aardappel, koolzaad, snijmais, suikerbiet en tarwe. Dit voor de milieurisicoanalyse van effecten genetisch gemodificeerde planten op het leven in de bodem.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWageningen UR - Sectie Bodemkwaliteit
Number of pages77
Publication statusPublished - 2006

Keywords

  • microorganisms
  • farming systems
  • soil biology

Cite this

van Vliet, P. C. J., & Bloem, J. (2006). Effecten van gewassen en gangbare landbouwkundige handelingen op specifieke groepen van micro-organismen. Wageningen: Wageningen UR - Sectie Bodemkwaliteit.
van Vliet, P.C.J. ; Bloem, J. / Effecten van gewassen en gangbare landbouwkundige handelingen op specifieke groepen van micro-organismen. Wageningen : Wageningen UR - Sectie Bodemkwaliteit, 2006. 77 p.
@book{f3104466076b460fbd1f36e043cd15e8,
title = "Effecten van gewassen en gangbare landbouwkundige handelingen op specifieke groepen van micro-organismen",
abstract = "Voor deze literatuurstudie zijn mycorrizha, rhizobia, pseudomonaden, acitinomyceten en nitrificerende bacterien geselecteerd en betokken bij de volgende functies in de bodem; afbraak van organische stof, instandhouden van de bodemvruchtbaarheid en bodemstructuur en de bescherming tegen plantenziekten. Voor de teelt van aardappel, koolzaad, snijmais, suikerbiet en tarwe. Dit voor de milieurisicoanalyse van effecten genetisch gemodificeerde planten op het leven in de bodem.",
keywords = "micro-organismen, bedrijfssystemen, bodembiologie, microorganisms, farming systems, soil biology",
author = "{van Vliet}, P.C.J. and J. Bloem",
year = "2006",
language = "Dutch",
publisher = "Wageningen UR - Sectie Bodemkwaliteit",

}

Effecten van gewassen en gangbare landbouwkundige handelingen op specifieke groepen van micro-organismen. / van Vliet, P.C.J.; Bloem, J.

Wageningen : Wageningen UR - Sectie Bodemkwaliteit, 2006. 77 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Effecten van gewassen en gangbare landbouwkundige handelingen op specifieke groepen van micro-organismen

AU - van Vliet, P.C.J.

AU - Bloem, J.

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - Voor deze literatuurstudie zijn mycorrizha, rhizobia, pseudomonaden, acitinomyceten en nitrificerende bacterien geselecteerd en betokken bij de volgende functies in de bodem; afbraak van organische stof, instandhouden van de bodemvruchtbaarheid en bodemstructuur en de bescherming tegen plantenziekten. Voor de teelt van aardappel, koolzaad, snijmais, suikerbiet en tarwe. Dit voor de milieurisicoanalyse van effecten genetisch gemodificeerde planten op het leven in de bodem.

AB - Voor deze literatuurstudie zijn mycorrizha, rhizobia, pseudomonaden, acitinomyceten en nitrificerende bacterien geselecteerd en betokken bij de volgende functies in de bodem; afbraak van organische stof, instandhouden van de bodemvruchtbaarheid en bodemstructuur en de bescherming tegen plantenziekten. Voor de teelt van aardappel, koolzaad, snijmais, suikerbiet en tarwe. Dit voor de milieurisicoanalyse van effecten genetisch gemodificeerde planten op het leven in de bodem.

KW - micro-organismen

KW - bedrijfssystemen

KW - bodembiologie

KW - microorganisms

KW - farming systems

KW - soil biology

M3 - Report

BT - Effecten van gewassen en gangbare landbouwkundige handelingen op specifieke groepen van micro-organismen

PB - Wageningen UR - Sectie Bodemkwaliteit

CY - Wageningen

ER -

van Vliet PCJ, Bloem J. Effecten van gewassen en gangbare landbouwkundige handelingen op specifieke groepen van micro-organismen. Wageningen: Wageningen UR - Sectie Bodemkwaliteit, 2006. 77 p.