Effect CO2 doseren bij Anthurium : een literatuurstudie

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  Kwekers die overwegen over te stappen van ketel CO2 naar zuiver CO2 of een OCAP aansluiting willen graag weten wat het mag kosten en wat het oplevert. Wageningen UR Glastuinbouw heeft objectieve informatie over de effecten van CO2 op Anthurium andreanum middels literatuuronderzoek verzameld. Hieruit bleek dat het doseren van CO2 bij potanthurium in concentraties tussen 600 en 900 ppm meestal leidde tot een toename van de fotosynthese, meer assimilaten, en tot een toename van de groei Bij snijanthurium is ook een verhoogde fotosynthese gemeten bij een hogere CO2 concentratie, met een positief effect op de bloemgrootte. Eén onderzoek rapporteerde een duidelijke productietoename in de vorm van meer bloemen, in een ander onderzoek is dat niet significant gevonden. Een nieuw onderzoek waar alle overige klimaatfactoren geoptimaliseerd zijn, wordt aanbevolen om dit "gelijkspel" te doorbreken.
  Original languageDutch
  Place of PublicationBleiswijk
  PublisherWageningen UR Glastuinbouw
  Number of pages26
  Publication statusPublished - 2009

  Publication series

  NameNota / Wageningen UR Glastuinbouw
  PublisherWageningen UR Glastuinbouw
  No.641

  Keywords

  • anthurium
  • horticulture
  • pot plants
  • carbon dioxide
  • protected cultivation
  • photosynthesis
  • greenhouse horticulture

  Cite this

  Garcia Victoria, N. (2009). Effect CO2 doseren bij Anthurium : een literatuurstudie. (Nota / Wageningen UR Glastuinbouw; No. 641). Bleiswijk: Wageningen UR Glastuinbouw.
  Garcia Victoria, N. / Effect CO2 doseren bij Anthurium : een literatuurstudie. Bleiswijk : Wageningen UR Glastuinbouw, 2009. 26 p. (Nota / Wageningen UR Glastuinbouw; 641).
  @book{1eea554f36c44335ab23b03f84895f45,
  title = "Effect CO2 doseren bij Anthurium : een literatuurstudie",
  abstract = "Kwekers die overwegen over te stappen van ketel CO2 naar zuiver CO2 of een OCAP aansluiting willen graag weten wat het mag kosten en wat het oplevert. Wageningen UR Glastuinbouw heeft objectieve informatie over de effecten van CO2 op Anthurium andreanum middels literatuuronderzoek verzameld. Hieruit bleek dat het doseren van CO2 bij potanthurium in concentraties tussen 600 en 900 ppm meestal leidde tot een toename van de fotosynthese, meer assimilaten, en tot een toename van de groei Bij snijanthurium is ook een verhoogde fotosynthese gemeten bij een hogere CO2 concentratie, met een positief effect op de bloemgrootte. E{\'e}n onderzoek rapporteerde een duidelijke productietoename in de vorm van meer bloemen, in een ander onderzoek is dat niet significant gevonden. Een nieuw onderzoek waar alle overige klimaatfactoren geoptimaliseerd zijn, wordt aanbevolen om dit {"}gelijkspel{"} te doorbreken.",
  keywords = "anthurium, tuinbouw, potplanten, kooldioxide, teelt onder bescherming, fotosynthese, glastuinbouw, anthurium, horticulture, pot plants, carbon dioxide, protected cultivation, photosynthesis, greenhouse horticulture",
  author = "{Garcia Victoria}, N.",
  year = "2009",
  language = "Dutch",
  series = "Nota / Wageningen UR Glastuinbouw",
  publisher = "Wageningen UR Glastuinbouw",
  number = "641",

  }

  Garcia Victoria, N 2009, Effect CO2 doseren bij Anthurium : een literatuurstudie. Nota / Wageningen UR Glastuinbouw, no. 641, Wageningen UR Glastuinbouw, Bleiswijk.

  Effect CO2 doseren bij Anthurium : een literatuurstudie. / Garcia Victoria, N.

  Bleiswijk : Wageningen UR Glastuinbouw, 2009. 26 p. (Nota / Wageningen UR Glastuinbouw; No. 641).

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Effect CO2 doseren bij Anthurium : een literatuurstudie

  AU - Garcia Victoria, N.

  PY - 2009

  Y1 - 2009

  N2 - Kwekers die overwegen over te stappen van ketel CO2 naar zuiver CO2 of een OCAP aansluiting willen graag weten wat het mag kosten en wat het oplevert. Wageningen UR Glastuinbouw heeft objectieve informatie over de effecten van CO2 op Anthurium andreanum middels literatuuronderzoek verzameld. Hieruit bleek dat het doseren van CO2 bij potanthurium in concentraties tussen 600 en 900 ppm meestal leidde tot een toename van de fotosynthese, meer assimilaten, en tot een toename van de groei Bij snijanthurium is ook een verhoogde fotosynthese gemeten bij een hogere CO2 concentratie, met een positief effect op de bloemgrootte. Eén onderzoek rapporteerde een duidelijke productietoename in de vorm van meer bloemen, in een ander onderzoek is dat niet significant gevonden. Een nieuw onderzoek waar alle overige klimaatfactoren geoptimaliseerd zijn, wordt aanbevolen om dit "gelijkspel" te doorbreken.

  AB - Kwekers die overwegen over te stappen van ketel CO2 naar zuiver CO2 of een OCAP aansluiting willen graag weten wat het mag kosten en wat het oplevert. Wageningen UR Glastuinbouw heeft objectieve informatie over de effecten van CO2 op Anthurium andreanum middels literatuuronderzoek verzameld. Hieruit bleek dat het doseren van CO2 bij potanthurium in concentraties tussen 600 en 900 ppm meestal leidde tot een toename van de fotosynthese, meer assimilaten, en tot een toename van de groei Bij snijanthurium is ook een verhoogde fotosynthese gemeten bij een hogere CO2 concentratie, met een positief effect op de bloemgrootte. Eén onderzoek rapporteerde een duidelijke productietoename in de vorm van meer bloemen, in een ander onderzoek is dat niet significant gevonden. Een nieuw onderzoek waar alle overige klimaatfactoren geoptimaliseerd zijn, wordt aanbevolen om dit "gelijkspel" te doorbreken.

  KW - anthurium

  KW - tuinbouw

  KW - potplanten

  KW - kooldioxide

  KW - teelt onder bescherming

  KW - fotosynthese

  KW - glastuinbouw

  KW - anthurium

  KW - horticulture

  KW - pot plants

  KW - carbon dioxide

  KW - protected cultivation

  KW - photosynthesis

  KW - greenhouse horticulture

  M3 - Report

  T3 - Nota / Wageningen UR Glastuinbouw

  BT - Effect CO2 doseren bij Anthurium : een literatuurstudie

  PB - Wageningen UR Glastuinbouw

  CY - Bleiswijk

  ER -

  Garcia Victoria N. Effect CO2 doseren bij Anthurium : een literatuurstudie. Bleiswijk: Wageningen UR Glastuinbouw, 2009. 26 p. (Nota / Wageningen UR Glastuinbouw; 641).