Een weerbericht voor je achtertuin

Research output: Non-textual formDigital or Visual Products

Abstract

Op hete dagen kan het erg warm worden in de stad, maar per straat kan het kwik andere temperaturen aangeven. Wageningse meteorologen meten de invloed van bebouwing, vegetatie, water, wind en schaduw op de lokale temperatuur. Met die kennis is een weerbericht te maken voor iedere straat in Nederland. Zo helpen we mensen bij het vinden van verkoeling in de stad, soms maar een paar honderd meter verderop. Zo draagt Wageningen UR bij aan de kwaliteit van leven.
Original languageDutch
PublisherYouTube
Media of outputOnline
Publication statusPublished - 2014

Keywords

  • temperature
  • urban areas
  • monitoring
  • research

Cite this

Steeneveld, G. J. (Author). (2014). Een weerbericht voor je achtertuin. Digital or Visual Products, YouTube. Retrieved from http://edepot.wur.nl/312675
@misc{2cd1b1430f784a5f947387bb63da2822,
title = "Een weerbericht voor je achtertuin",
abstract = "Op hete dagen kan het erg warm worden in de stad, maar per straat kan het kwik andere temperaturen aangeven. Wageningse meteorologen meten de invloed van bebouwing, vegetatie, water, wind en schaduw op de lokale temperatuur. Met die kennis is een weerbericht te maken voor iedere straat in Nederland. Zo helpen we mensen bij het vinden van verkoeling in de stad, soms maar een paar honderd meter verderop. Zo draagt Wageningen UR bij aan de kwaliteit van leven.",
keywords = "temperatuur, stedelijke gebieden, monitoring, onderzoek, temperature, urban areas, monitoring, research",
author = "G.J. Steeneveld",
note = "video 3.02 min",
year = "2014",
language = "Dutch",
publisher = "YouTube",

}

Steeneveld, GJ, Een weerbericht voor je achtertuin, 2014, Digital or Visual Products, YouTube.
Een weerbericht voor je achtertuin. Steeneveld, G.J. (Author). 2014. YouTube.

Research output: Non-textual formDigital or Visual Products

TY - ADVS

T1 - Een weerbericht voor je achtertuin

AU - Steeneveld, G.J.

N1 - video 3.02 min

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Op hete dagen kan het erg warm worden in de stad, maar per straat kan het kwik andere temperaturen aangeven. Wageningse meteorologen meten de invloed van bebouwing, vegetatie, water, wind en schaduw op de lokale temperatuur. Met die kennis is een weerbericht te maken voor iedere straat in Nederland. Zo helpen we mensen bij het vinden van verkoeling in de stad, soms maar een paar honderd meter verderop. Zo draagt Wageningen UR bij aan de kwaliteit van leven.

AB - Op hete dagen kan het erg warm worden in de stad, maar per straat kan het kwik andere temperaturen aangeven. Wageningse meteorologen meten de invloed van bebouwing, vegetatie, water, wind en schaduw op de lokale temperatuur. Met die kennis is een weerbericht te maken voor iedere straat in Nederland. Zo helpen we mensen bij het vinden van verkoeling in de stad, soms maar een paar honderd meter verderop. Zo draagt Wageningen UR bij aan de kwaliteit van leven.

KW - temperatuur

KW - stedelijke gebieden

KW - monitoring

KW - onderzoek

KW - temperature

KW - urban areas

KW - monitoring

KW - research

M3 - Digital or Visual Products

PB - YouTube

ER -