Een oude vijand volgt de bij (interview met T. Blacquière)

M. Hulspas, T. Blacquière

  Research output: Contribution to journalArticlePopular

  Abstract

  Afgelopen voorjaar was het weer mis in de Verenigde Staten. Een recordsterfte onder de bijenvolken. Sommige imkers moesten, toen ze hun bijenkasten in het voorjaar inspecteerden, constateren dat het grootste deel van hun bijenvolken de winter niet had overleefd. En het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Een paar keer eerder gingen er verhalen over massale sterfte onder de bijen in Noord-Amerika. Sterftegolven die prompt gevolgd worden door paniek onder de imkers en paniekverhalen in de media. Want als er te weinig bijen zijn, worden er te weinig bloemen en fruitbomen bestoven. Hoe komt dat toch? Tjeerd Blacquière, bijendeskundige verbonden aan de Universiteit van Wageningen, is nauw betrokken bij het internationale onderzoek naar dit fenomeen. Maar van paniek is er bij hem nog geen sprake.
  Original languageDutch
  Pages (from-to)14
  Number of pages1
  JournalDagblad De Pers
  Publication statusPublished - 2007

  Cite this

  @article{6e529d8cf51040d38ed6d5cf10731762,
  title = "Een oude vijand volgt de bij (interview met T. Blacqui{\`e}re)",
  abstract = "Afgelopen voorjaar was het weer mis in de Verenigde Staten. Een recordsterfte onder de bijenvolken. Sommige imkers moesten, toen ze hun bijenkasten in het voorjaar inspecteerden, constateren dat het grootste deel van hun bijenvolken de winter niet had overleefd. En het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Een paar keer eerder gingen er verhalen over massale sterfte onder de bijen in Noord-Amerika. Sterftegolven die prompt gevolgd worden door paniek onder de imkers en paniekverhalen in de media. Want als er te weinig bijen zijn, worden er te weinig bloemen en fruitbomen bestoven. Hoe komt dat toch? Tjeerd Blacqui{\`e}re, bijendeskundige verbonden aan de Universiteit van Wageningen, is nauw betrokken bij het internationale onderzoek naar dit fenomeen. Maar van paniek is er bij hem nog geen sprake.",
  author = "M. Hulspas and T. Blacqui{\`e}re",
  year = "2007",
  language = "Dutch",
  pages = "14",
  journal = "Dagblad De Pers",

  }

  Een oude vijand volgt de bij (interview met T. Blacquière). / Hulspas, M.; Blacquière, T.

  In: Dagblad De Pers, 2007, p. 14.

  Research output: Contribution to journalArticlePopular

  TY - JOUR

  T1 - Een oude vijand volgt de bij (interview met T. Blacquière)

  AU - Hulspas, M.

  AU - Blacquière, T.

  PY - 2007

  Y1 - 2007

  N2 - Afgelopen voorjaar was het weer mis in de Verenigde Staten. Een recordsterfte onder de bijenvolken. Sommige imkers moesten, toen ze hun bijenkasten in het voorjaar inspecteerden, constateren dat het grootste deel van hun bijenvolken de winter niet had overleefd. En het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Een paar keer eerder gingen er verhalen over massale sterfte onder de bijen in Noord-Amerika. Sterftegolven die prompt gevolgd worden door paniek onder de imkers en paniekverhalen in de media. Want als er te weinig bijen zijn, worden er te weinig bloemen en fruitbomen bestoven. Hoe komt dat toch? Tjeerd Blacquière, bijendeskundige verbonden aan de Universiteit van Wageningen, is nauw betrokken bij het internationale onderzoek naar dit fenomeen. Maar van paniek is er bij hem nog geen sprake.

  AB - Afgelopen voorjaar was het weer mis in de Verenigde Staten. Een recordsterfte onder de bijenvolken. Sommige imkers moesten, toen ze hun bijenkasten in het voorjaar inspecteerden, constateren dat het grootste deel van hun bijenvolken de winter niet had overleefd. En het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Een paar keer eerder gingen er verhalen over massale sterfte onder de bijen in Noord-Amerika. Sterftegolven die prompt gevolgd worden door paniek onder de imkers en paniekverhalen in de media. Want als er te weinig bijen zijn, worden er te weinig bloemen en fruitbomen bestoven. Hoe komt dat toch? Tjeerd Blacquière, bijendeskundige verbonden aan de Universiteit van Wageningen, is nauw betrokken bij het internationale onderzoek naar dit fenomeen. Maar van paniek is er bij hem nog geen sprake.

  M3 - Article

  SP - 14

  JO - Dagblad De Pers

  JF - Dagblad De Pers

  ER -