Een circulair voedselsysteem is méér dan sluiten van kringlopen

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

Abstract

Een circulaire economie draait, kortweg, om het sluiten van kringlopen, en kent vooral milieutechnologische en logistieke benaderingen als kennispijlers. Maar een circulaire economie heeft evenzeer een sociaaleconomische invulling nodig. Hoe populair het tegenwoordig ook is in de beleids- en onderzoekswereld om voorstander te zijn van de circulaire economie, de vorming ervan vereist een fundamentele omslag. Attentie mag er daarom zijn om de animo waarmee vandaag de dag de noodzaak van een circulair voedselsysteem wordt bepleit te verbinden aan de animo waarmee werk wordt gemaakt van de condities waaronder deze transitie kan gedijen.
Original languageDutch
PublisherVoeding blog Wageningen University & Research
Media of outputOnline
Publication statusPublished - 2016

Keywords

  • food policy
  • economic development
  • food production
  • cycling
  • resource management
  • sustainable development
  • agro-industrial chains

Cite this

@misc{3c5bc6253bd343efa1d5b08f6ebad325,
title = "Een circulair voedselsysteem is m{\'e}{\'e}r dan sluiten van kringlopen",
abstract = "Een circulaire economie draait, kortweg, om het sluiten van kringlopen, en kent vooral milieutechnologische en logistieke benaderingen als kennispijlers. Maar een circulaire economie heeft evenzeer een sociaaleconomische invulling nodig. Hoe populair het tegenwoordig ook is in de beleids- en onderzoekswereld om voorstander te zijn van de circulaire economie, de vorming ervan vereist een fundamentele omslag. Attentie mag er daarom zijn om de animo waarmee vandaag de dag de noodzaak van een circulair voedselsysteem wordt bepleit te verbinden aan de animo waarmee werk wordt gemaakt van de condities waaronder deze transitie kan gedijen.",
keywords = "beleid inzake voedsel, economische ontwikkeling, voedselproductie, kringlopen, hulpbronnenbeheer, duurzame ontwikkeling, agro-industri{\"e}le ketens, food policy, economic development, food production, cycling, resource management, sustainable development, agro-industrial chains",
author = "H. Dagevos",
year = "2016",
language = "Dutch",
publisher = "Voeding blog Wageningen University & Research",
address = "Netherlands",

}

Dagevos, H, Een circulair voedselsysteem is méér dan sluiten van kringlopen, 2016, Web publication/site, Voeding blog Wageningen University & Research.
Een circulair voedselsysteem is méér dan sluiten van kringlopen. Dagevos, H. (Author). 2016. Voeding blog Wageningen University & Research.

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

TY - ADVS

T1 - Een circulair voedselsysteem is méér dan sluiten van kringlopen

AU - Dagevos, H.

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Een circulaire economie draait, kortweg, om het sluiten van kringlopen, en kent vooral milieutechnologische en logistieke benaderingen als kennispijlers. Maar een circulaire economie heeft evenzeer een sociaaleconomische invulling nodig. Hoe populair het tegenwoordig ook is in de beleids- en onderzoekswereld om voorstander te zijn van de circulaire economie, de vorming ervan vereist een fundamentele omslag. Attentie mag er daarom zijn om de animo waarmee vandaag de dag de noodzaak van een circulair voedselsysteem wordt bepleit te verbinden aan de animo waarmee werk wordt gemaakt van de condities waaronder deze transitie kan gedijen.

AB - Een circulaire economie draait, kortweg, om het sluiten van kringlopen, en kent vooral milieutechnologische en logistieke benaderingen als kennispijlers. Maar een circulaire economie heeft evenzeer een sociaaleconomische invulling nodig. Hoe populair het tegenwoordig ook is in de beleids- en onderzoekswereld om voorstander te zijn van de circulaire economie, de vorming ervan vereist een fundamentele omslag. Attentie mag er daarom zijn om de animo waarmee vandaag de dag de noodzaak van een circulair voedselsysteem wordt bepleit te verbinden aan de animo waarmee werk wordt gemaakt van de condities waaronder deze transitie kan gedijen.

KW - beleid inzake voedsel

KW - economische ontwikkeling

KW - voedselproductie

KW - kringlopen

KW - hulpbronnenbeheer

KW - duurzame ontwikkeling

KW - agro-industriële ketens

KW - food policy

KW - economic development

KW - food production

KW - cycling

KW - resource management

KW - sustainable development

KW - agro-industrial chains

M3 - Web publication/site

PB - Voeding blog Wageningen University & Research

ER -