Ecotopenkaart Waddenzee volgens de ZES.1 typologie

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In dit rapport is de werkwijze beschreven voor het maken van een actuele ecotopenkaart voor de Waddenzee, inclusief het Eems-Dollard estuarium, volgens de ZES.1 methodiek. De ecotopenkaart Waddenzee is publiek digitaal beschikbaar via ArcGIS online. Ga hiervoor naar http://www.arcgis.com/ en typ in het zoekveld: EcotopenkaartWZED. De resultaten worden in dit rapport gepresenteerd in de vorm van oppervlaktes van ecotopen in de gehele Waddenzee (PKB-gebied) en per kombergingsgebied. Tot slot is een vergelijking gemaakt met de ecotopenkaart van de situatie rond 2000 (Wijsman & Verhage, 2004). Deze vergelijking bleek niet goed uitvoerbaar vanwege verschillen in classificaties, een andere gebiedsbegrenzing (PKB-gebied) en andere basisdata (modeluitvoer).
Original languageEnglish
Place of PublicationDen Helder
PublisherWageningen Marine Research
Number of pages61
Publication statusPublished - 2016

Publication series

NameWageningen University & Research rapport
No.C103/16

Keywords

  • marine ecology
  • geographical information systems
  • maps
  • wadden sea

Cite this

Baptist, M. J., van dert Wal, J. T., de Groot, A. V., & Ysebaert, T. J. W. (2016). Ecotopenkaart Waddenzee volgens de ZES.1 typologie. (Wageningen University & Research rapport; No. C103/16). Den Helder: Wageningen Marine Research.
Baptist, M.J. ; van dert Wal, J.T. ; de Groot, A.V. ; Ysebaert, T.J.W. / Ecotopenkaart Waddenzee volgens de ZES.1 typologie. Den Helder : Wageningen Marine Research, 2016. 61 p. (Wageningen University & Research rapport; C103/16).
@book{ef8916177c824e99b69b6b6fbf12212e,
title = "Ecotopenkaart Waddenzee volgens de ZES.1 typologie",
abstract = "In dit rapport is de werkwijze beschreven voor het maken van een actuele ecotopenkaart voor de Waddenzee, inclusief het Eems-Dollard estuarium, volgens de ZES.1 methodiek. De ecotopenkaart Waddenzee is publiek digitaal beschikbaar via ArcGIS online. Ga hiervoor naar http://www.arcgis.com/ en typ in het zoekveld: EcotopenkaartWZED. De resultaten worden in dit rapport gepresenteerd in de vorm van oppervlaktes van ecotopen in de gehele Waddenzee (PKB-gebied) en per kombergingsgebied. Tot slot is een vergelijking gemaakt met de ecotopenkaart van de situatie rond 2000 (Wijsman & Verhage, 2004). Deze vergelijking bleek niet goed uitvoerbaar vanwege verschillen in classificaties, een andere gebiedsbegrenzing (PKB-gebied) en andere basisdata (modeluitvoer).",
keywords = "marine ecology, geographical information systems, maps, wadden sea, mariene ecologie, geografische informatiesystemen, kaarten, waddenzee",
author = "M.J. Baptist and {van dert Wal}, J.T. and {de Groot}, A.V. and T.J.W. Ysebaert",
year = "2016",
language = "English",
series = "Wageningen University & Research rapport",
publisher = "Wageningen Marine Research",
number = "C103/16",

}

Baptist, MJ, van dert Wal, JT, de Groot, AV & Ysebaert, TJW 2016, Ecotopenkaart Waddenzee volgens de ZES.1 typologie. Wageningen University & Research rapport, no. C103/16, Wageningen Marine Research, Den Helder.

Ecotopenkaart Waddenzee volgens de ZES.1 typologie. / Baptist, M.J.; van dert Wal, J.T.; de Groot, A.V.; Ysebaert, T.J.W.

Den Helder : Wageningen Marine Research, 2016. 61 p. (Wageningen University & Research rapport; No. C103/16).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Ecotopenkaart Waddenzee volgens de ZES.1 typologie

AU - Baptist, M.J.

AU - van dert Wal, J.T.

AU - de Groot, A.V.

AU - Ysebaert, T.J.W.

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - In dit rapport is de werkwijze beschreven voor het maken van een actuele ecotopenkaart voor de Waddenzee, inclusief het Eems-Dollard estuarium, volgens de ZES.1 methodiek. De ecotopenkaart Waddenzee is publiek digitaal beschikbaar via ArcGIS online. Ga hiervoor naar http://www.arcgis.com/ en typ in het zoekveld: EcotopenkaartWZED. De resultaten worden in dit rapport gepresenteerd in de vorm van oppervlaktes van ecotopen in de gehele Waddenzee (PKB-gebied) en per kombergingsgebied. Tot slot is een vergelijking gemaakt met de ecotopenkaart van de situatie rond 2000 (Wijsman & Verhage, 2004). Deze vergelijking bleek niet goed uitvoerbaar vanwege verschillen in classificaties, een andere gebiedsbegrenzing (PKB-gebied) en andere basisdata (modeluitvoer).

AB - In dit rapport is de werkwijze beschreven voor het maken van een actuele ecotopenkaart voor de Waddenzee, inclusief het Eems-Dollard estuarium, volgens de ZES.1 methodiek. De ecotopenkaart Waddenzee is publiek digitaal beschikbaar via ArcGIS online. Ga hiervoor naar http://www.arcgis.com/ en typ in het zoekveld: EcotopenkaartWZED. De resultaten worden in dit rapport gepresenteerd in de vorm van oppervlaktes van ecotopen in de gehele Waddenzee (PKB-gebied) en per kombergingsgebied. Tot slot is een vergelijking gemaakt met de ecotopenkaart van de situatie rond 2000 (Wijsman & Verhage, 2004). Deze vergelijking bleek niet goed uitvoerbaar vanwege verschillen in classificaties, een andere gebiedsbegrenzing (PKB-gebied) en andere basisdata (modeluitvoer).

KW - marine ecology

KW - geographical information systems

KW - maps

KW - wadden sea

KW - mariene ecologie

KW - geografische informatiesystemen

KW - kaarten

KW - waddenzee

M3 - Report

T3 - Wageningen University & Research rapport

BT - Ecotopenkaart Waddenzee volgens de ZES.1 typologie

PB - Wageningen Marine Research

CY - Den Helder

ER -

Baptist MJ, van dert Wal JT, de Groot AV, Ysebaert TJW. Ecotopenkaart Waddenzee volgens de ZES.1 typologie. Den Helder: Wageningen Marine Research, 2016. 61 p. (Wageningen University & Research rapport; C103/16).