Ecotopenkaart voor het Eems-Dollard estuarium

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Dit rapport geeft een eerste aanzet tot het maken van een actuele ecotopenkaart voor het Eems-Dollard estuarium (NL en D deel, excl. Unterems) volgens de ZES.1 methodiek. Dit is één van de instrumenten die kan worden gebruikt voor het evalueren van mogelijke maatregelen in het MIRT-onderzoek en de mogelijke MIRT-verkenning Eems-Dollard. Daarnaast kan deze dienen als aanzet voor een operationele ecotopenkaart van het Eems-Dollard estuarium voor meer algemene beleidsondersteuning. De methode laat tevens toe een vergelijking te maken met ecotopenkaarten van bijv. de Westerschelde.
Original languageDutch
Place of PublicationYerseke
PublisherIMARES
Number of pages48
Publication statusPublished - 2016

Publication series

NameRapport / IMARES
PublisherIMARES
No.C059/15

Keywords

  • estuaries
  • aquatic ecosystems
  • habitat management
  • ecological assessment
  • aquatic ecology
  • eems-dollard

Cite this

@book{bf093fe842c64e32b2454d97ddb94949,
title = "Ecotopenkaart voor het Eems-Dollard estuarium",
abstract = "Dit rapport geeft een eerste aanzet tot het maken van een actuele ecotopenkaart voor het Eems-Dollard estuarium (NL en D deel, excl. Unterems) volgens de ZES.1 methodiek. Dit is {\'e}{\'e}n van de instrumenten die kan worden gebruikt voor het evalueren van mogelijke maatregelen in het MIRT-onderzoek en de mogelijke MIRT-verkenning Eems-Dollard. Daarnaast kan deze dienen als aanzet voor een operationele ecotopenkaart van het Eems-Dollard estuarium voor meer algemene beleidsondersteuning. De methode laat tevens toe een vergelijking te maken met ecotopenkaarten van bijv. de Westerschelde.",
keywords = "estuaria, aquatische ecosystemen, habitatbeheer, ecologische beoordeling, aquatische ecologie, eems-dollard, estuaries, aquatic ecosystems, habitat management, ecological assessment, aquatic ecology, eems-dollard",
author = "T. Ysebaert and {van der Wal}, J.T. and M. Tangelder and {de Groot}, A.V. and M.J. Baptist",
year = "2016",
language = "Dutch",
series = "Rapport / IMARES",
publisher = "IMARES",
number = "C059/15",

}

Ecotopenkaart voor het Eems-Dollard estuarium. / Ysebaert, T.; van der Wal, J.T.; Tangelder, M.; de Groot, A.V.; Baptist, M.J.

Yerseke : IMARES, 2016. 48 p. (Rapport / IMARES; No. C059/15).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Ecotopenkaart voor het Eems-Dollard estuarium

AU - Ysebaert, T.

AU - van der Wal, J.T.

AU - Tangelder, M.

AU - de Groot, A.V.

AU - Baptist, M.J.

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Dit rapport geeft een eerste aanzet tot het maken van een actuele ecotopenkaart voor het Eems-Dollard estuarium (NL en D deel, excl. Unterems) volgens de ZES.1 methodiek. Dit is één van de instrumenten die kan worden gebruikt voor het evalueren van mogelijke maatregelen in het MIRT-onderzoek en de mogelijke MIRT-verkenning Eems-Dollard. Daarnaast kan deze dienen als aanzet voor een operationele ecotopenkaart van het Eems-Dollard estuarium voor meer algemene beleidsondersteuning. De methode laat tevens toe een vergelijking te maken met ecotopenkaarten van bijv. de Westerschelde.

AB - Dit rapport geeft een eerste aanzet tot het maken van een actuele ecotopenkaart voor het Eems-Dollard estuarium (NL en D deel, excl. Unterems) volgens de ZES.1 methodiek. Dit is één van de instrumenten die kan worden gebruikt voor het evalueren van mogelijke maatregelen in het MIRT-onderzoek en de mogelijke MIRT-verkenning Eems-Dollard. Daarnaast kan deze dienen als aanzet voor een operationele ecotopenkaart van het Eems-Dollard estuarium voor meer algemene beleidsondersteuning. De methode laat tevens toe een vergelijking te maken met ecotopenkaarten van bijv. de Westerschelde.

KW - estuaria

KW - aquatische ecosystemen

KW - habitatbeheer

KW - ecologische beoordeling

KW - aquatische ecologie

KW - eems-dollard

KW - estuaries

KW - aquatic ecosystems

KW - habitat management

KW - ecological assessment

KW - aquatic ecology

KW - eems-dollard

M3 - Report

T3 - Rapport / IMARES

BT - Ecotopenkaart voor het Eems-Dollard estuarium

PB - IMARES

CY - Yerseke

ER -