Economische gevolgen van derogatie voor de varkenshouderij

Quick scan van eersteorde-effecten

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

LTO Nederland is in overleg met het ministerie van EZ over het behoud van de derogatie voor melkveebedrijven. Consequenties voor de melkveesector zijn in kaart gebracht in enkele studies (De Koeijer et al., 2016a; 2016b), waarbij de varkenssector zijdelings is meegenomen (2016b), maar LTO Nederland heeft behoefte om ook de economische consequenties voor de varkenssector zelf in kaart te brengen. Daarom heeft LTO Nederland midden januari 2017 aan Wageningen Economic Research opdracht gegeven voor een snelle economische verkenning van de gevolgen voor de varkenshouderij. Gezien de korte doorlooptijd van enkele weken is de analyse beperkt tot uitsluitend het bepalen van eersteorde-effecten op mestafzetkosten en het inkomen op varkensbedrijven.
Original languageEnglish
PublisherWageningen Economic Research
Number of pages11
Publication statusPublished - 2017

Publication series

NameQuick scan Wageningen Economic Research
No.2017-029

Cite this

@book{b08b588fc656465b99427e70bbcc8ec7,
title = "Economische gevolgen van derogatie voor de varkenshouderij: Quick scan van eersteorde-effecten",
abstract = "LTO Nederland is in overleg met het ministerie van EZ over het behoud van de derogatie voor melkveebedrijven. Consequenties voor de melkveesector zijn in kaart gebracht in enkele studies (De Koeijer et al., 2016a; 2016b), waarbij de varkenssector zijdelings is meegenomen (2016b), maar LTO Nederland heeft behoefte om ook de economische consequenties voor de varkenssector zelf in kaart te brengen. Daarom heeft LTO Nederland midden januari 2017 aan Wageningen Economic Research opdracht gegeven voor een snelle economische verkenning van de gevolgen voor de varkenshouderij. Gezien de korte doorlooptijd van enkele weken is de analyse beperkt tot uitsluitend het bepalen van eersteorde-effecten op mestafzetkosten en het inkomen op varkensbedrijven.",
author = "R. Hoste and J.H. Wisman and H.H. Luesink and {de Koeijer}, T.J.",
year = "2017",
language = "English",
series = "Quick scan Wageningen Economic Research",
publisher = "Wageningen Economic Research",
number = "2017-029",

}

Economische gevolgen van derogatie voor de varkenshouderij : Quick scan van eersteorde-effecten. / Hoste, R.; Wisman, J.H.; Luesink, H.H.; de Koeijer, T.J.

Wageningen Economic Research, 2017. 11 p. (Quick scan Wageningen Economic Research; No. 2017-029).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Economische gevolgen van derogatie voor de varkenshouderij

T2 - Quick scan van eersteorde-effecten

AU - Hoste, R.

AU - Wisman, J.H.

AU - Luesink, H.H.

AU - de Koeijer, T.J.

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - LTO Nederland is in overleg met het ministerie van EZ over het behoud van de derogatie voor melkveebedrijven. Consequenties voor de melkveesector zijn in kaart gebracht in enkele studies (De Koeijer et al., 2016a; 2016b), waarbij de varkenssector zijdelings is meegenomen (2016b), maar LTO Nederland heeft behoefte om ook de economische consequenties voor de varkenssector zelf in kaart te brengen. Daarom heeft LTO Nederland midden januari 2017 aan Wageningen Economic Research opdracht gegeven voor een snelle economische verkenning van de gevolgen voor de varkenshouderij. Gezien de korte doorlooptijd van enkele weken is de analyse beperkt tot uitsluitend het bepalen van eersteorde-effecten op mestafzetkosten en het inkomen op varkensbedrijven.

AB - LTO Nederland is in overleg met het ministerie van EZ over het behoud van de derogatie voor melkveebedrijven. Consequenties voor de melkveesector zijn in kaart gebracht in enkele studies (De Koeijer et al., 2016a; 2016b), waarbij de varkenssector zijdelings is meegenomen (2016b), maar LTO Nederland heeft behoefte om ook de economische consequenties voor de varkenssector zelf in kaart te brengen. Daarom heeft LTO Nederland midden januari 2017 aan Wageningen Economic Research opdracht gegeven voor een snelle economische verkenning van de gevolgen voor de varkenshouderij. Gezien de korte doorlooptijd van enkele weken is de analyse beperkt tot uitsluitend het bepalen van eersteorde-effecten op mestafzetkosten en het inkomen op varkensbedrijven.

M3 - Report

T3 - Quick scan Wageningen Economic Research

BT - Economische gevolgen van derogatie voor de varkenshouderij

PB - Wageningen Economic Research

ER -

Hoste R, Wisman JH, Luesink HH, de Koeijer TJ. Economische gevolgen van derogatie voor de varkenshouderij: Quick scan van eersteorde-effecten. Wageningen Economic Research, 2017. 11 p. (Quick scan Wageningen Economic Research; 2017-029).