Dynamic water resource management for achieving self-sufficiency of cities of tomorrow

C.M. Agudelo Vera

Research output: Thesisinternal PhD, WU

Abstract

Steden kunnen beschouwd worden als producenten van primaire en secundaire grondstoffen. Volgens onze hypothese, moet deze zelfvoorziening uitgaan van de kleinst mogelijke ruimtelijke schaal. De mogelijkheden om energie en water in Nederland te ‘oogsten’ zijn geëvalueerd, uitgaande van gemiddelde jaarcijfers. De resultaten op nationale schaal laten zien dat het mogelijk is om aan 100% van de elektriciteitsvraag, 55% van de warmtevraag en 52% van de watervraag te voldoen. In werkelijkheid zijn er echter beperkingen aan deze mogelijkheden tot oogsten als gevolg van de dynamiek in grondstof- en energiestromen, stedelijke typologie en technologische (in)efficiëntie. Om de werkelijke oogstpotenties te kunnen bepalen is daarom dynamische modellering nodig op relatief fijne tijd- en ruimteschalen. Op gebouwniveau zijn scenario's onderzocht met verschillende strategieën zoals het minimaliseren van de vraag, en het verkrijgen van secundaire kwaliteit water voor toiletspoeling en wasmachinegebruik door recyclen van licht grijs water (LGW) en het opvangen van regenwater (multi-sourcing).
Original languageEnglish
QualificationDoctor of Philosophy
Awarding Institution
 • Wageningen University
Supervisors/Advisors
 • Rijnaarts, Huub, Promotor
 • Keesman, Karel, Co-promotor
 • Mels, Adriaan, Co-promotor
Award date20 Jun 2012
Place of PublicationS.l.
Publisher
Print ISBNs9789461732989
Publication statusPublished - 2012

Keywords

 • water resources
 • water management
 • self sufficiency
 • urban areas
 • future
 • urban planning
 • water balance

Cite this

@phdthesis{1411d93610a4491299ee230beba0f5a0,
title = "Dynamic water resource management for achieving self-sufficiency of cities of tomorrow",
abstract = "Steden kunnen beschouwd worden als producenten van primaire en secundaire grondstoffen. Volgens onze hypothese, moet deze zelfvoorziening uitgaan van de kleinst mogelijke ruimtelijke schaal. De mogelijkheden om energie en water in Nederland te ‘oogsten’ zijn ge{\"e}valueerd, uitgaande van gemiddelde jaarcijfers. De resultaten op nationale schaal laten zien dat het mogelijk is om aan 100{\%} van de elektriciteitsvraag, 55{\%} van de warmtevraag en 52{\%} van de watervraag te voldoen. In werkelijkheid zijn er echter beperkingen aan deze mogelijkheden tot oogsten als gevolg van de dynamiek in grondstof- en energiestromen, stedelijke typologie en technologische (in)effici{\"e}ntie. Om de werkelijke oogstpotenties te kunnen bepalen is daarom dynamische modellering nodig op relatief fijne tijd- en ruimteschalen. Op gebouwniveau zijn scenario's onderzocht met verschillende strategie{\"e}n zoals het minimaliseren van de vraag, en het verkrijgen van secundaire kwaliteit water voor toiletspoeling en wasmachinegebruik door recyclen van licht grijs water (LGW) en het opvangen van regenwater (multi-sourcing).",
keywords = "watervoorraden, waterbeheer, zelfvoorziening, stedelijke gebieden, toekomst, stedelijke planning, waterbalans, water resources, water management, self sufficiency, urban areas, future, urban planning, water balance",
author = "{Agudelo Vera}, C.M.",
note = "WU thesis 5270",
year = "2012",
language = "English",
isbn = "9789461732989",
publisher = "s.n.",
school = "Wageningen University",

}

Agudelo Vera, CM 2012, 'Dynamic water resource management for achieving self-sufficiency of cities of tomorrow', Doctor of Philosophy, Wageningen University, S.l..

Dynamic water resource management for achieving self-sufficiency of cities of tomorrow. / Agudelo Vera, C.M.

S.l. : s.n., 2012. 208 p.

Research output: Thesisinternal PhD, WU

TY - THES

T1 - Dynamic water resource management for achieving self-sufficiency of cities of tomorrow

AU - Agudelo Vera, C.M.

N1 - WU thesis 5270

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Steden kunnen beschouwd worden als producenten van primaire en secundaire grondstoffen. Volgens onze hypothese, moet deze zelfvoorziening uitgaan van de kleinst mogelijke ruimtelijke schaal. De mogelijkheden om energie en water in Nederland te ‘oogsten’ zijn geëvalueerd, uitgaande van gemiddelde jaarcijfers. De resultaten op nationale schaal laten zien dat het mogelijk is om aan 100% van de elektriciteitsvraag, 55% van de warmtevraag en 52% van de watervraag te voldoen. In werkelijkheid zijn er echter beperkingen aan deze mogelijkheden tot oogsten als gevolg van de dynamiek in grondstof- en energiestromen, stedelijke typologie en technologische (in)efficiëntie. Om de werkelijke oogstpotenties te kunnen bepalen is daarom dynamische modellering nodig op relatief fijne tijd- en ruimteschalen. Op gebouwniveau zijn scenario's onderzocht met verschillende strategieën zoals het minimaliseren van de vraag, en het verkrijgen van secundaire kwaliteit water voor toiletspoeling en wasmachinegebruik door recyclen van licht grijs water (LGW) en het opvangen van regenwater (multi-sourcing).

AB - Steden kunnen beschouwd worden als producenten van primaire en secundaire grondstoffen. Volgens onze hypothese, moet deze zelfvoorziening uitgaan van de kleinst mogelijke ruimtelijke schaal. De mogelijkheden om energie en water in Nederland te ‘oogsten’ zijn geëvalueerd, uitgaande van gemiddelde jaarcijfers. De resultaten op nationale schaal laten zien dat het mogelijk is om aan 100% van de elektriciteitsvraag, 55% van de warmtevraag en 52% van de watervraag te voldoen. In werkelijkheid zijn er echter beperkingen aan deze mogelijkheden tot oogsten als gevolg van de dynamiek in grondstof- en energiestromen, stedelijke typologie en technologische (in)efficiëntie. Om de werkelijke oogstpotenties te kunnen bepalen is daarom dynamische modellering nodig op relatief fijne tijd- en ruimteschalen. Op gebouwniveau zijn scenario's onderzocht met verschillende strategieën zoals het minimaliseren van de vraag, en het verkrijgen van secundaire kwaliteit water voor toiletspoeling en wasmachinegebruik door recyclen van licht grijs water (LGW) en het opvangen van regenwater (multi-sourcing).

KW - watervoorraden

KW - waterbeheer

KW - zelfvoorziening

KW - stedelijke gebieden

KW - toekomst

KW - stedelijke planning

KW - waterbalans

KW - water resources

KW - water management

KW - self sufficiency

KW - urban areas

KW - future

KW - urban planning

KW - water balance

M3 - internal PhD, WU

SN - 9789461732989

PB - s.n.

CY - S.l.

ER -