Duurzame landbouw verantwoord : methodologie om de duurzaamheid van de Nederlandse landbouw kwantitatief te meten

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Dit werkdocument is een deelresultaat van het overkoepelende project ‘Monitoring duurzame landbouw’ waarin de duurzaamheid van de Nederlandse primaire landbouw wordt gemonitord. De doelstelling voor dit deelproject is het opstellen van de methodologie om de duurzaamheid van de Nederlandse landbouw kwantitatief te meten. Er wordt een methodologisch kader gepresenteerd dat gebruikt is om het onderwerp af te bakenen, het schaalniveau vast te stellen en relevante thema’s en indicatoren te selecteren. Verder worden ‘witte vlekken’ geïdentificeerd, thema’s waarvan de duurzaamheid op dit moment nog niet goed vastgesteld kan worden.
LanguageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu
Number of pages169
Publication statusPublished - 2012

Publication series

NameWOt-werkdocument
PublisherWettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu
No.316

Keywords

  • sustainable agriculture
  • methodology
  • sustainability
  • arable farming
  • horticulture
  • ornamental horticulture
  • livestock farming
  • quantitative analysis
  • netherlands

Cite this

Boone, J.A. ; Dolman, M.A. ; Jukema, G.D. ; van Kernebeek, H.R.J. ; van der Knijff, A. / Duurzame landbouw verantwoord : methodologie om de duurzaamheid van de Nederlandse landbouw kwantitatief te meten. Wageningen : Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2012. 169 p. (WOt-werkdocument; 316).
@book{858f03a9edb34b6ebfa1227ee3fe0aad,
title = "Duurzame landbouw verantwoord : methodologie om de duurzaamheid van de Nederlandse landbouw kwantitatief te meten",
abstract = "Dit werkdocument is een deelresultaat van het overkoepelende project ‘Monitoring duurzame landbouw’ waarin de duurzaamheid van de Nederlandse primaire landbouw wordt gemonitord. De doelstelling voor dit deelproject is het opstellen van de methodologie om de duurzaamheid van de Nederlandse landbouw kwantitatief te meten. Er wordt een methodologisch kader gepresenteerd dat gebruikt is om het onderwerp af te bakenen, het schaalniveau vast te stellen en relevante thema’s en indicatoren te selecteren. Verder worden ‘witte vlekken’ ge{\"i}dentificeerd, thema’s waarvan de duurzaamheid op dit moment nog niet goed vastgesteld kan worden.",
keywords = "duurzame landbouw, methodologie, duurzaamheid (sustainability), akkerbouw, tuinbouw, sierteelt, veehouderij, kwantitatieve analyse, nederland, sustainable agriculture, methodology, sustainability, arable farming, horticulture, ornamental horticulture, livestock farming, quantitative analysis, netherlands",
author = "J.A. Boone and M.A. Dolman and G.D. Jukema and {van Kernebeek}, H.R.J. and {van der Knijff}, A.",
year = "2012",
language = "Dutch",
series = "WOt-werkdocument",
publisher = "Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu",
number = "316",

}

Boone, JA, Dolman, MA, Jukema, GD, van Kernebeek, HRJ & van der Knijff, A 2012, Duurzame landbouw verantwoord : methodologie om de duurzaamheid van de Nederlandse landbouw kwantitatief te meten. WOt-werkdocument, no. 316, Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, Wageningen.

Duurzame landbouw verantwoord : methodologie om de duurzaamheid van de Nederlandse landbouw kwantitatief te meten. / Boone, J.A.; Dolman, M.A.; Jukema, G.D.; van Kernebeek, H.R.J.; van der Knijff, A.

Wageningen : Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2012. 169 p. (WOt-werkdocument; No. 316).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Duurzame landbouw verantwoord : methodologie om de duurzaamheid van de Nederlandse landbouw kwantitatief te meten

AU - Boone, J.A.

AU - Dolman, M.A.

AU - Jukema, G.D.

AU - van Kernebeek, H.R.J.

AU - van der Knijff, A.

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Dit werkdocument is een deelresultaat van het overkoepelende project ‘Monitoring duurzame landbouw’ waarin de duurzaamheid van de Nederlandse primaire landbouw wordt gemonitord. De doelstelling voor dit deelproject is het opstellen van de methodologie om de duurzaamheid van de Nederlandse landbouw kwantitatief te meten. Er wordt een methodologisch kader gepresenteerd dat gebruikt is om het onderwerp af te bakenen, het schaalniveau vast te stellen en relevante thema’s en indicatoren te selecteren. Verder worden ‘witte vlekken’ geïdentificeerd, thema’s waarvan de duurzaamheid op dit moment nog niet goed vastgesteld kan worden.

AB - Dit werkdocument is een deelresultaat van het overkoepelende project ‘Monitoring duurzame landbouw’ waarin de duurzaamheid van de Nederlandse primaire landbouw wordt gemonitord. De doelstelling voor dit deelproject is het opstellen van de methodologie om de duurzaamheid van de Nederlandse landbouw kwantitatief te meten. Er wordt een methodologisch kader gepresenteerd dat gebruikt is om het onderwerp af te bakenen, het schaalniveau vast te stellen en relevante thema’s en indicatoren te selecteren. Verder worden ‘witte vlekken’ geïdentificeerd, thema’s waarvan de duurzaamheid op dit moment nog niet goed vastgesteld kan worden.

KW - duurzame landbouw

KW - methodologie

KW - duurzaamheid (sustainability)

KW - akkerbouw

KW - tuinbouw

KW - sierteelt

KW - veehouderij

KW - kwantitatieve analyse

KW - nederland

KW - sustainable agriculture

KW - methodology

KW - sustainability

KW - arable farming

KW - horticulture

KW - ornamental horticulture

KW - livestock farming

KW - quantitative analysis

KW - netherlands

M3 - Report

T3 - WOt-werkdocument

BT - Duurzame landbouw verantwoord : methodologie om de duurzaamheid van de Nederlandse landbouw kwantitatief te meten

PB - Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu

CY - Wageningen

ER -

Boone JA, Dolman MA, Jukema GD, van Kernebeek HRJ, van der Knijff A. Duurzame landbouw verantwoord : methodologie om de duurzaamheid van de Nederlandse landbouw kwantitatief te meten. Wageningen: Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2012. 169 p. (WOt-werkdocument; 316).