Duurzaamheidsanalyse van bodemgebruik in natuurgebieden

A. Smit, I.M. Lubbers, K.B. Zwart, D. Brunt

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In deze studie is een inventarisatie, beschrijving en beoordeling van het bodemgebruik in natuurgebieden gemaakt. Het bevat overwegingen om de effecten van maatregelen op bepaalde bodemfuncties positief of negatief te beoordelen. Effectgerichte maatregelen zijn zeer divers. Binnen OBN is het van belang de kennisontwikkeling bij maatregelen en inrichting te stimuleren. Dit rapport dient als basis om het begrip duurzaam bodemgebruik in natuurterreinen concreet te maken plus de rol van de overheid daarbij.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherAlterra
Number of pages1120
Publication statusPublished - 2007

Publication series

NameAlterra-rapport
PublisherAlterra
No.1626
ISSN (Print)1566-7197

Keywords

  • soil
  • nature conservation
  • soil management
  • sustainability
  • netherlands
  • soil ecology
  • natural areas

Cite this

Smit, A., Lubbers, I. M., Zwart, K. B., & Brunt, D. (2007). Duurzaamheidsanalyse van bodemgebruik in natuurgebieden. (Alterra-rapport; No. 1626). Wageningen: Alterra.
Smit, A. ; Lubbers, I.M. ; Zwart, K.B. ; Brunt, D. / Duurzaamheidsanalyse van bodemgebruik in natuurgebieden. Wageningen : Alterra, 2007. 1120 p. (Alterra-rapport; 1626).
@book{5fd351f8d56c4ed786a9d9ec7d108d01,
title = "Duurzaamheidsanalyse van bodemgebruik in natuurgebieden",
abstract = "In deze studie is een inventarisatie, beschrijving en beoordeling van het bodemgebruik in natuurgebieden gemaakt. Het bevat overwegingen om de effecten van maatregelen op bepaalde bodemfuncties positief of negatief te beoordelen. Effectgerichte maatregelen zijn zeer divers. Binnen OBN is het van belang de kennisontwikkeling bij maatregelen en inrichting te stimuleren. Dit rapport dient als basis om het begrip duurzaam bodemgebruik in natuurterreinen concreet te maken plus de rol van de overheid daarbij.",
keywords = "bodem, natuurbescherming, bodembeheer, duurzaamheid (sustainability), nederland, bodemecologie, natuurgebieden, soil, nature conservation, soil management, sustainability, netherlands, soil ecology, natural areas",
author = "A. Smit and I.M. Lubbers and K.B. Zwart and D. Brunt",
year = "2007",
language = "Dutch",
series = "Alterra-rapport",
publisher = "Alterra",
number = "1626",

}

Smit, A, Lubbers, IM, Zwart, KB & Brunt, D 2007, Duurzaamheidsanalyse van bodemgebruik in natuurgebieden. Alterra-rapport, no. 1626, Alterra, Wageningen.

Duurzaamheidsanalyse van bodemgebruik in natuurgebieden. / Smit, A.; Lubbers, I.M.; Zwart, K.B.; Brunt, D.

Wageningen : Alterra, 2007. 1120 p. (Alterra-rapport; No. 1626).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Duurzaamheidsanalyse van bodemgebruik in natuurgebieden

AU - Smit, A.

AU - Lubbers, I.M.

AU - Zwart, K.B.

AU - Brunt, D.

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - In deze studie is een inventarisatie, beschrijving en beoordeling van het bodemgebruik in natuurgebieden gemaakt. Het bevat overwegingen om de effecten van maatregelen op bepaalde bodemfuncties positief of negatief te beoordelen. Effectgerichte maatregelen zijn zeer divers. Binnen OBN is het van belang de kennisontwikkeling bij maatregelen en inrichting te stimuleren. Dit rapport dient als basis om het begrip duurzaam bodemgebruik in natuurterreinen concreet te maken plus de rol van de overheid daarbij.

AB - In deze studie is een inventarisatie, beschrijving en beoordeling van het bodemgebruik in natuurgebieden gemaakt. Het bevat overwegingen om de effecten van maatregelen op bepaalde bodemfuncties positief of negatief te beoordelen. Effectgerichte maatregelen zijn zeer divers. Binnen OBN is het van belang de kennisontwikkeling bij maatregelen en inrichting te stimuleren. Dit rapport dient als basis om het begrip duurzaam bodemgebruik in natuurterreinen concreet te maken plus de rol van de overheid daarbij.

KW - bodem

KW - natuurbescherming

KW - bodembeheer

KW - duurzaamheid (sustainability)

KW - nederland

KW - bodemecologie

KW - natuurgebieden

KW - soil

KW - nature conservation

KW - soil management

KW - sustainability

KW - netherlands

KW - soil ecology

KW - natural areas

M3 - Report

T3 - Alterra-rapport

BT - Duurzaamheidsanalyse van bodemgebruik in natuurgebieden

PB - Alterra

CY - Wageningen

ER -

Smit A, Lubbers IM, Zwart KB, Brunt D. Duurzaamheidsanalyse van bodemgebruik in natuurgebieden. Wageningen: Alterra, 2007. 1120 p. (Alterra-rapport; 1626).