Driftreductie door standaard spleetdop en luchtonder-steuning tijdens een bespuiting van aardappelen (spuit-volume 300 l/ha)

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  Dit rapport vat onderzoek samen naar driftbeperkende maatregelen in de akkerbouw. Het doel van deze rapportage is het documenteren van beschikbare driftmeetgegevens van een spuitsysteem standaard spleetdop met luchtondersteuning en het aantonen dat de driftreductie van dit systeem minimaal gelijk is aan die van een driftarme spleetdop met kantdop, het basispakket voor driftreductie in het Lozingenbesluit. Met deze rapportage kan de onderbouwing geleverd worden voor de aanvraag van een gelijke teeltvrije zone voor het pakket standaard spleetdop (300 l/ha) met luchtondersteuning als voor die van een driftarme dop met kantdop.
  Original languageDutch
  Place of PublicationWageningen
  PublisherIMAG
  Number of pages18
  Publication statusPublished - 2003

  Publication series

  NameNota / Instituut voor Milieu- en Agritechniek (IMAG)
  PublisherIMAG
  No.V2003-04

  Keywords

  • agricultural engineering
  • sprayers
  • field sprayers
  • fan nozzles
  • drift
  • field tests
  • potatoes
  • arable farming

  Cite this

  @book{390d204aa758436ab86f5d43333f961b,
  title = "Driftreductie door standaard spleetdop en luchtonder-steuning tijdens een bespuiting van aardappelen (spuit-volume 300 l/ha)",
  abstract = "Dit rapport vat onderzoek samen naar driftbeperkende maatregelen in de akkerbouw. Het doel van deze rapportage is het documenteren van beschikbare driftmeetgegevens van een spuitsysteem standaard spleetdop met luchtondersteuning en het aantonen dat de driftreductie van dit systeem minimaal gelijk is aan die van een driftarme spleetdop met kantdop, het basispakket voor driftreductie in het Lozingenbesluit. Met deze rapportage kan de onderbouwing geleverd worden voor de aanvraag van een gelijke teeltvrije zone voor het pakket standaard spleetdop (300 l/ha) met luchtondersteuning als voor die van een driftarme dop met kantdop.",
  keywords = "landbouwtechniek, spuitapparaten, veldspuiten, spuitdoppen, drift, veldproeven, aardappelen, akkerbouw, agricultural engineering, sprayers, field sprayers, fan nozzles, drift, field tests, potatoes, arable farming",
  author = "{van de Zande}, J.C. and J.G.P. Michielsen and H. Stallinga",
  year = "2003",
  language = "Dutch",
  series = "Nota / Instituut voor Milieu- en Agritechniek (IMAG)",
  publisher = "IMAG",
  number = "V2003-04",

  }

  Driftreductie door standaard spleetdop en luchtonder-steuning tijdens een bespuiting van aardappelen (spuit-volume 300 l/ha). / van de Zande, J.C.; Michielsen, J.G.P.; Stallinga, H.

  Wageningen : IMAG, 2003. 18 p. (Nota / Instituut voor Milieu- en Agritechniek (IMAG); No. V2003-04).

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Driftreductie door standaard spleetdop en luchtonder-steuning tijdens een bespuiting van aardappelen (spuit-volume 300 l/ha)

  AU - van de Zande, J.C.

  AU - Michielsen, J.G.P.

  AU - Stallinga, H.

  PY - 2003

  Y1 - 2003

  N2 - Dit rapport vat onderzoek samen naar driftbeperkende maatregelen in de akkerbouw. Het doel van deze rapportage is het documenteren van beschikbare driftmeetgegevens van een spuitsysteem standaard spleetdop met luchtondersteuning en het aantonen dat de driftreductie van dit systeem minimaal gelijk is aan die van een driftarme spleetdop met kantdop, het basispakket voor driftreductie in het Lozingenbesluit. Met deze rapportage kan de onderbouwing geleverd worden voor de aanvraag van een gelijke teeltvrije zone voor het pakket standaard spleetdop (300 l/ha) met luchtondersteuning als voor die van een driftarme dop met kantdop.

  AB - Dit rapport vat onderzoek samen naar driftbeperkende maatregelen in de akkerbouw. Het doel van deze rapportage is het documenteren van beschikbare driftmeetgegevens van een spuitsysteem standaard spleetdop met luchtondersteuning en het aantonen dat de driftreductie van dit systeem minimaal gelijk is aan die van een driftarme spleetdop met kantdop, het basispakket voor driftreductie in het Lozingenbesluit. Met deze rapportage kan de onderbouwing geleverd worden voor de aanvraag van een gelijke teeltvrije zone voor het pakket standaard spleetdop (300 l/ha) met luchtondersteuning als voor die van een driftarme dop met kantdop.

  KW - landbouwtechniek

  KW - spuitapparaten

  KW - veldspuiten

  KW - spuitdoppen

  KW - drift

  KW - veldproeven

  KW - aardappelen

  KW - akkerbouw

  KW - agricultural engineering

  KW - sprayers

  KW - field sprayers

  KW - fan nozzles

  KW - drift

  KW - field tests

  KW - potatoes

  KW - arable farming

  M3 - Report

  T3 - Nota / Instituut voor Milieu- en Agritechniek (IMAG)

  BT - Driftreductie door standaard spleetdop en luchtonder-steuning tijdens een bespuiting van aardappelen (spuit-volume 300 l/ha)

  PB - IMAG

  CY - Wageningen

  ER -