Dossier Nature Based Solutions

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

Abstract

Het leefbaar houden van steden en dorpen is een belangrijke uitdaging van deze tijd. Daarnaast zorgt klimaatverandering voor een toenemende vraag naar slimme oplossingen om in te spelen op extremere weersomstandigheden. Het vergroenen van steden en dorpen biedt niet alleen een oplossing voor klimaatgerelateerde problemen, maar bevordert ook het woonplezier en de gezondheid van bewoners. Dit dossier laat zien hoe slimme groene oplossingen kunnen helpen bij de inrichting en het beheer van woongebieden ter bevordering van de leefbaarheid en klimaatadaptatie. Thema's zoals biodiversiteit, adaptatie en mitigatie komen aan bod.
LanguageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherGroen Kennisnet
Media of outputOnline
Publication statusPublished - Apr 2019

Cite this

Spijker, J. H. (Author). (2019). Dossier Nature Based Solutions. Web publication/site, Wageningen: Groen Kennisnet. Retrieved from http://edepot.wur.nl/473590
@misc{5c7226549aa9407b9348643f9f34f733,
title = "Dossier Nature Based Solutions",
abstract = "Het leefbaar houden van steden en dorpen is een belangrijke uitdaging van deze tijd. Daarnaast zorgt klimaatverandering voor een toenemende vraag naar slimme oplossingen om in te spelen op extremere weersomstandigheden. Het vergroenen van steden en dorpen biedt niet alleen een oplossing voor klimaatgerelateerde problemen, maar bevordert ook het woonplezier en de gezondheid van bewoners. Dit dossier laat zien hoe slimme groene oplossingen kunnen helpen bij de inrichting en het beheer van woongebieden ter bevordering van de leefbaarheid en klimaatadaptatie. Thema's zoals biodiversiteit, adaptatie en mitigatie komen aan bod.",
author = "J.H. Spijker",
year = "2019",
month = "4",
language = "Dutch",
publisher = "Groen Kennisnet",

}

Spijker, JH, Dossier Nature Based Solutions, 2019, Web publication/site, Groen Kennisnet, Wageningen.
Dossier Nature Based Solutions. Spijker, J.H. (Author). 2019. Wageningen : Groen Kennisnet.

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

TY - ADVS

T1 - Dossier Nature Based Solutions

AU - Spijker, J.H.

PY - 2019/4

Y1 - 2019/4

N2 - Het leefbaar houden van steden en dorpen is een belangrijke uitdaging van deze tijd. Daarnaast zorgt klimaatverandering voor een toenemende vraag naar slimme oplossingen om in te spelen op extremere weersomstandigheden. Het vergroenen van steden en dorpen biedt niet alleen een oplossing voor klimaatgerelateerde problemen, maar bevordert ook het woonplezier en de gezondheid van bewoners. Dit dossier laat zien hoe slimme groene oplossingen kunnen helpen bij de inrichting en het beheer van woongebieden ter bevordering van de leefbaarheid en klimaatadaptatie. Thema's zoals biodiversiteit, adaptatie en mitigatie komen aan bod.

AB - Het leefbaar houden van steden en dorpen is een belangrijke uitdaging van deze tijd. Daarnaast zorgt klimaatverandering voor een toenemende vraag naar slimme oplossingen om in te spelen op extremere weersomstandigheden. Het vergroenen van steden en dorpen biedt niet alleen een oplossing voor klimaatgerelateerde problemen, maar bevordert ook het woonplezier en de gezondheid van bewoners. Dit dossier laat zien hoe slimme groene oplossingen kunnen helpen bij de inrichting en het beheer van woongebieden ter bevordering van de leefbaarheid en klimaatadaptatie. Thema's zoals biodiversiteit, adaptatie en mitigatie komen aan bod.

M3 - Web publication/site

PB - Groen Kennisnet

CY - Wageningen

ER -

Spijker JH (Author). Dossier Nature Based Solutions Wageningen: Groen Kennisnet. 2019.