Dossier antibioticaresistentie

D.J. Mevius (Other)

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

Abstract

Antibiotica zijn medicijnen die bacteriën doden of remmen in hun groei. Hierdoor krijgt het eigen afweersysteem de tijd om een infectie op te ruimen. Het antibioticumgebruik in de veehouderij kan risico's met zich meebrengen voor mens en dier. Bacteriën kunnen resistent worden en de resistentie kan worden overgedragen. Hierdoor zijn infecties met deze bacteriën moeilijker te behandelen.
LanguageDutch
PublisherWageningen University & Research
Publication statusPublished - 2017

Cite this

Mevius, D. J. (Other). (2017). Dossier antibioticaresistentie. Web publication/site, Wageningen University & Research. Retrieved from http://edepot.wur.nl/419318
@misc{d669de5add6049f8b05dd2bbc6e66f7b,
title = "Dossier antibioticaresistentie",
abstract = "Antibiotica zijn medicijnen die bacteri{\"e}n doden of remmen in hun groei. Hierdoor krijgt het eigen afweersysteem de tijd om een infectie op te ruimen. Het antibioticumgebruik in de veehouderij kan risico's met zich meebrengen voor mens en dier. Bacteri{\"e}n kunnen resistent worden en de resistentie kan worden overgedragen. Hierdoor zijn infecties met deze bacteri{\"e}n moeilijker te behandelen.",
author = "D.J. Mevius",
year = "2017",
language = "Dutch",
publisher = "Wageningen University & Research",

}

Mevius, DJ, Dossier antibioticaresistentie, 2017, Web publication/site, Wageningen University & Research.
Dossier antibioticaresistentie. Mevius, D.J. (Other). 2017. Wageningen University & Research.

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

TY - ADVS

T1 - Dossier antibioticaresistentie

A2 - Mevius, D.J.

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Antibiotica zijn medicijnen die bacteriën doden of remmen in hun groei. Hierdoor krijgt het eigen afweersysteem de tijd om een infectie op te ruimen. Het antibioticumgebruik in de veehouderij kan risico's met zich meebrengen voor mens en dier. Bacteriën kunnen resistent worden en de resistentie kan worden overgedragen. Hierdoor zijn infecties met deze bacteriën moeilijker te behandelen.

AB - Antibiotica zijn medicijnen die bacteriën doden of remmen in hun groei. Hierdoor krijgt het eigen afweersysteem de tijd om een infectie op te ruimen. Het antibioticumgebruik in de veehouderij kan risico's met zich meebrengen voor mens en dier. Bacteriën kunnen resistent worden en de resistentie kan worden overgedragen. Hierdoor zijn infecties met deze bacteriën moeilijker te behandelen.

M3 - Web publication/site

PB - Wageningen University & Research

ER -

Mevius DJ (Other). Dossier antibioticaresistentie Wageningen University & Research. 2017.