Doelgroepen inventarisatie Nagoya Protocol

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Access and Benefit-Sharing (ABS) betreft de regulering van de toegang tot en het gebruik van genetische bronnen, en het delen van de voordelen voortkomend uit dit gebruik tussen leveranciers en gebruikes. Er zijn internationale ABS regels overeengekomen, vastgelegd in de Convention on Biological Diversity, het Nagoya Protocol en de International Treaty for Plant Genetic Resources for Food and Agriculture. Omdat de Europese Unie een Verordening in voorbereiding heeft waarin de plichten van gebruikers en overheden van lidstaten worden geformuleerd, is een inventarisatie gemaakt van gebruikers van genetische bronnen.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherCGN
Number of pages42
Publication statusPublished - 2013

Keywords

  • plant genetic resources
  • animal genetic resources
  • genetic resources

Cite this

@book{42efa002115b4abe9725a10370ccce4e,
title = "Doelgroepen inventarisatie Nagoya Protocol",
abstract = "Access and Benefit-Sharing (ABS) betreft de regulering van de toegang tot en het gebruik van genetische bronnen, en het delen van de voordelen voortkomend uit dit gebruik tussen leveranciers en gebruikes. Er zijn internationale ABS regels overeengekomen, vastgelegd in de Convention on Biological Diversity, het Nagoya Protocol en de International Treaty for Plant Genetic Resources for Food and Agriculture. Omdat de Europese Unie een Verordening in voorbereiding heeft waarin de plichten van gebruikers en overheden van lidstaten worden geformuleerd, is een inventarisatie gemaakt van gebruikers van genetische bronnen.",
keywords = "genetische bronnen van plantensoorten, genetische bronnen van diersoorten, genetische bronnen, plant genetic resources, animal genetic resources, genetic resources",
author = "M. Brink and S.J. Hiemstra and L. Visser",
year = "2013",
language = "Dutch",
publisher = "CGN",

}

Doelgroepen inventarisatie Nagoya Protocol. / Brink, M.; Hiemstra, S.J.; Visser, L.

Wageningen : CGN, 2013. 42 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Doelgroepen inventarisatie Nagoya Protocol

AU - Brink, M.

AU - Hiemstra, S.J.

AU - Visser, L.

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Access and Benefit-Sharing (ABS) betreft de regulering van de toegang tot en het gebruik van genetische bronnen, en het delen van de voordelen voortkomend uit dit gebruik tussen leveranciers en gebruikes. Er zijn internationale ABS regels overeengekomen, vastgelegd in de Convention on Biological Diversity, het Nagoya Protocol en de International Treaty for Plant Genetic Resources for Food and Agriculture. Omdat de Europese Unie een Verordening in voorbereiding heeft waarin de plichten van gebruikers en overheden van lidstaten worden geformuleerd, is een inventarisatie gemaakt van gebruikers van genetische bronnen.

AB - Access and Benefit-Sharing (ABS) betreft de regulering van de toegang tot en het gebruik van genetische bronnen, en het delen van de voordelen voortkomend uit dit gebruik tussen leveranciers en gebruikes. Er zijn internationale ABS regels overeengekomen, vastgelegd in de Convention on Biological Diversity, het Nagoya Protocol en de International Treaty for Plant Genetic Resources for Food and Agriculture. Omdat de Europese Unie een Verordening in voorbereiding heeft waarin de plichten van gebruikers en overheden van lidstaten worden geformuleerd, is een inventarisatie gemaakt van gebruikers van genetische bronnen.

KW - genetische bronnen van plantensoorten

KW - genetische bronnen van diersoorten

KW - genetische bronnen

KW - plant genetic resources

KW - animal genetic resources

KW - genetic resources

M3 - Report

BT - Doelgroepen inventarisatie Nagoya Protocol

PB - CGN

CY - Wageningen

ER -