Demografie in de Natuurverkenning 2011

F.R. Veeneklaas, J. Vader

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Demografische ontwikkelingen hebben invloed op natuur en landschap. Met name via ruimtebeslag door bebouwing, recreatieve consumptie en vestigingspatronen. In WOt-paper 3 wordt ingegaan op een studie die is uitgevoerd om input te leveren voor de omgevingsscenario's van de Natuurverkenning 2010-2040. Naast de lichte bevolkingsgroei die wordt voorzien, bepalen ook welvaart, samenstelling en herkomst van de bevolking het ruimtebeslag. Door de vergrijzing zal er een grotere behoefte zijn aan groen in de directe woonomgeving en aan wandel- en fietsmogelijkheden. De woonlocatie wordt steeds minder bepaald door sociale en economische motieven en steeds meer door kwaliteit van de woonomgeving. De druk op de Randstad neemt toe en wonen op het platteland nabij de stad is in trek.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu
Number of pages6
Publication statusPublished - 2010

Publication series

NameWOt-paper
PublisherWettelijke Onderzoekstaken natuur & Milieu
No.3
ISSN (Print)1879-4688

Keywords

  • demography
  • recreation
  • land use
  • settlement patterns

Cite this

Veeneklaas, F. R., & Vader, J. (2010). Demografie in de Natuurverkenning 2011. (WOt-paper; No. 3). Wageningen: Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu.
Veeneklaas, F.R. ; Vader, J. / Demografie in de Natuurverkenning 2011. Wageningen : Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2010. 6 p. (WOt-paper; 3).
@book{361401f1e91741d8a2f9617b9252e247,
title = "Demografie in de Natuurverkenning 2011",
abstract = "Demografische ontwikkelingen hebben invloed op natuur en landschap. Met name via ruimtebeslag door bebouwing, recreatieve consumptie en vestigingspatronen. In WOt-paper 3 wordt ingegaan op een studie die is uitgevoerd om input te leveren voor de omgevingsscenario's van de Natuurverkenning 2010-2040. Naast de lichte bevolkingsgroei die wordt voorzien, bepalen ook welvaart, samenstelling en herkomst van de bevolking het ruimtebeslag. Door de vergrijzing zal er een grotere behoefte zijn aan groen in de directe woonomgeving en aan wandel- en fietsmogelijkheden. De woonlocatie wordt steeds minder bepaald door sociale en economische motieven en steeds meer door kwaliteit van de woonomgeving. De druk op de Randstad neemt toe en wonen op het platteland nabij de stad is in trek.",
keywords = "demografie, recreatie, landgebruik, vestigingspatronen, demography, recreation, land use, settlement patterns",
author = "F.R. Veeneklaas and J. Vader",
year = "2010",
language = "Dutch",
series = "WOt-paper",
publisher = "Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu",
number = "3",

}

Veeneklaas, FR & Vader, J 2010, Demografie in de Natuurverkenning 2011. WOt-paper, no. 3, Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, Wageningen.

Demografie in de Natuurverkenning 2011. / Veeneklaas, F.R.; Vader, J.

Wageningen : Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2010. 6 p. (WOt-paper; No. 3).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Demografie in de Natuurverkenning 2011

AU - Veeneklaas, F.R.

AU - Vader, J.

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Demografische ontwikkelingen hebben invloed op natuur en landschap. Met name via ruimtebeslag door bebouwing, recreatieve consumptie en vestigingspatronen. In WOt-paper 3 wordt ingegaan op een studie die is uitgevoerd om input te leveren voor de omgevingsscenario's van de Natuurverkenning 2010-2040. Naast de lichte bevolkingsgroei die wordt voorzien, bepalen ook welvaart, samenstelling en herkomst van de bevolking het ruimtebeslag. Door de vergrijzing zal er een grotere behoefte zijn aan groen in de directe woonomgeving en aan wandel- en fietsmogelijkheden. De woonlocatie wordt steeds minder bepaald door sociale en economische motieven en steeds meer door kwaliteit van de woonomgeving. De druk op de Randstad neemt toe en wonen op het platteland nabij de stad is in trek.

AB - Demografische ontwikkelingen hebben invloed op natuur en landschap. Met name via ruimtebeslag door bebouwing, recreatieve consumptie en vestigingspatronen. In WOt-paper 3 wordt ingegaan op een studie die is uitgevoerd om input te leveren voor de omgevingsscenario's van de Natuurverkenning 2010-2040. Naast de lichte bevolkingsgroei die wordt voorzien, bepalen ook welvaart, samenstelling en herkomst van de bevolking het ruimtebeslag. Door de vergrijzing zal er een grotere behoefte zijn aan groen in de directe woonomgeving en aan wandel- en fietsmogelijkheden. De woonlocatie wordt steeds minder bepaald door sociale en economische motieven en steeds meer door kwaliteit van de woonomgeving. De druk op de Randstad neemt toe en wonen op het platteland nabij de stad is in trek.

KW - demografie

KW - recreatie

KW - landgebruik

KW - vestigingspatronen

KW - demography

KW - recreation

KW - land use

KW - settlement patterns

M3 - Report

T3 - WOt-paper

BT - Demografie in de Natuurverkenning 2011

PB - Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu

CY - Wageningen

ER -

Veeneklaas FR, Vader J. Demografie in de Natuurverkenning 2011. Wageningen: Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2010. 6 p. (WOt-paper; 3).