De standplaats van Cladonia cariosa (Knobbelig heidestaartje) op Militair Luchtvaartterrein Deelen

Research output: Contribution to journalComment/Letter to the editorAcademic

Abstract

In dit artikel willen we een beschrijving geven van de standplaats en de vegetatie waarin Cladonia cariosa optreedt op MLT Deelen. De aanleiding hiervoor is tweeledig. Tot nu toe zijn geen beschrijvingen beschikbaar van de vegetatie waarin deze zeldzame soort optreedt op zijn Nederlandse binnenlandse groeiplaatsen. Bovendien blijkt C. cariosa op MLT Deelen een grotere verspreiding te hebben dan tot nu toe werd aangenomen.
Original languageDutch
Pages (from-to)34-39
JournalBuxbaumiella
Volume79
Publication statusPublished - 2007

Keywords

  • military areas
  • vegetation monitoring
  • natural areas
  • veluwe

Cite this

@article{3ac1b6752c7c4319a0be1da7a0f7985e,
title = "De standplaats van Cladonia cariosa (Knobbelig heidestaartje) op Militair Luchtvaartterrein Deelen",
abstract = "In dit artikel willen we een beschrijving geven van de standplaats en de vegetatie waarin Cladonia cariosa optreedt op MLT Deelen. De aanleiding hiervoor is tweeledig. Tot nu toe zijn geen beschrijvingen beschikbaar van de vegetatie waarin deze zeldzame soort optreedt op zijn Nederlandse binnenlandse groeiplaatsen. Bovendien blijkt C. cariosa op MLT Deelen een grotere verspreiding te hebben dan tot nu toe werd aangenomen.",
keywords = "militaire gebieden, vegetatiemonitoring, natuurgebieden, veluwe, military areas, vegetation monitoring, natural areas, veluwe",
author = "R. Haveman and {van der Berg}, A.",
year = "2007",
language = "Dutch",
volume = "79",
pages = "34--39",
journal = "Buxbaumiella",
issn = "0166-5405",

}

De standplaats van Cladonia cariosa (Knobbelig heidestaartje) op Militair Luchtvaartterrein Deelen. / Haveman, R.; van der Berg, A.

In: Buxbaumiella, Vol. 79, 2007, p. 34-39.

Research output: Contribution to journalComment/Letter to the editorAcademic

TY - JOUR

T1 - De standplaats van Cladonia cariosa (Knobbelig heidestaartje) op Militair Luchtvaartterrein Deelen

AU - Haveman, R.

AU - van der Berg, A.

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - In dit artikel willen we een beschrijving geven van de standplaats en de vegetatie waarin Cladonia cariosa optreedt op MLT Deelen. De aanleiding hiervoor is tweeledig. Tot nu toe zijn geen beschrijvingen beschikbaar van de vegetatie waarin deze zeldzame soort optreedt op zijn Nederlandse binnenlandse groeiplaatsen. Bovendien blijkt C. cariosa op MLT Deelen een grotere verspreiding te hebben dan tot nu toe werd aangenomen.

AB - In dit artikel willen we een beschrijving geven van de standplaats en de vegetatie waarin Cladonia cariosa optreedt op MLT Deelen. De aanleiding hiervoor is tweeledig. Tot nu toe zijn geen beschrijvingen beschikbaar van de vegetatie waarin deze zeldzame soort optreedt op zijn Nederlandse binnenlandse groeiplaatsen. Bovendien blijkt C. cariosa op MLT Deelen een grotere verspreiding te hebben dan tot nu toe werd aangenomen.

KW - militaire gebieden

KW - vegetatiemonitoring

KW - natuurgebieden

KW - veluwe

KW - military areas

KW - vegetation monitoring

KW - natural areas

KW - veluwe

M3 - Comment/Letter to the editor

VL - 79

SP - 34

EP - 39

JO - Buxbaumiella

JF - Buxbaumiella

SN - 0166-5405

ER -