De natuurbescherming heeft haar onschuld verloren

H.A.U. de Haes, G.R. de Snoo

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Ruim twintig jaar geleden werd in het Natuurbeleidsplan het voorstel gedaan voor een Ecologisch Hoofdstructuur als grootschalig netwerk van natuurgebieden. Toen waren de verbinden tussen de gebieden nog bescheiden, in 2000 werden de robuuste verbindingen aan het plan toegevoegd. Technisch gezien is het de afgelopen 20 jaar in feite dus heel goed gegaan, maar in maatschappelijk opzicht is dat niet het geval. Er wordt in brede kring onvrede gevoeld over de huidige natuurbescherming.
Original languageDutch
Pages (from-to)10-11
JournalBionieuws
Volume22
Issue number8
Publication statusPublished - 2012

Keywords

  • nature conservation
  • public support
  • nature conservation policy
  • policy evaluation

Cite this

de Haes, H. A. U., & de Snoo, G. R. (2012). De natuurbescherming heeft haar onschuld verloren. Bionieuws, 22(8), 10-11.
de Haes, H.A.U. ; de Snoo, G.R. / De natuurbescherming heeft haar onschuld verloren. In: Bionieuws. 2012 ; Vol. 22, No. 8. pp. 10-11.
@article{59f4f66a19ff4da0a09ab5dd66296dbe,
title = "De natuurbescherming heeft haar onschuld verloren",
abstract = "Ruim twintig jaar geleden werd in het Natuurbeleidsplan het voorstel gedaan voor een Ecologisch Hoofdstructuur als grootschalig netwerk van natuurgebieden. Toen waren de verbinden tussen de gebieden nog bescheiden, in 2000 werden de robuuste verbindingen aan het plan toegevoegd. Technisch gezien is het de afgelopen 20 jaar in feite dus heel goed gegaan, maar in maatschappelijk opzicht is dat niet het geval. Er wordt in brede kring onvrede gevoeld over de huidige natuurbescherming.",
keywords = "natuurbescherming, maatschappelijk draagvlak, natuurbeleid, beleidsevaluatie, nature conservation, public support, nature conservation policy, policy evaluation",
author = "{de Haes}, H.A.U. and {de Snoo}, G.R.",
year = "2012",
language = "Dutch",
volume = "22",
pages = "10--11",
journal = "Bionieuws",
issn = "0924-7734",
number = "8",

}

de Haes, HAU & de Snoo, GR 2012, 'De natuurbescherming heeft haar onschuld verloren', Bionieuws, vol. 22, no. 8, pp. 10-11.

De natuurbescherming heeft haar onschuld verloren. / de Haes, H.A.U.; de Snoo, G.R.

In: Bionieuws, Vol. 22, No. 8, 2012, p. 10-11.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - De natuurbescherming heeft haar onschuld verloren

AU - de Haes, H.A.U.

AU - de Snoo, G.R.

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Ruim twintig jaar geleden werd in het Natuurbeleidsplan het voorstel gedaan voor een Ecologisch Hoofdstructuur als grootschalig netwerk van natuurgebieden. Toen waren de verbinden tussen de gebieden nog bescheiden, in 2000 werden de robuuste verbindingen aan het plan toegevoegd. Technisch gezien is het de afgelopen 20 jaar in feite dus heel goed gegaan, maar in maatschappelijk opzicht is dat niet het geval. Er wordt in brede kring onvrede gevoeld over de huidige natuurbescherming.

AB - Ruim twintig jaar geleden werd in het Natuurbeleidsplan het voorstel gedaan voor een Ecologisch Hoofdstructuur als grootschalig netwerk van natuurgebieden. Toen waren de verbinden tussen de gebieden nog bescheiden, in 2000 werden de robuuste verbindingen aan het plan toegevoegd. Technisch gezien is het de afgelopen 20 jaar in feite dus heel goed gegaan, maar in maatschappelijk opzicht is dat niet het geval. Er wordt in brede kring onvrede gevoeld over de huidige natuurbescherming.

KW - natuurbescherming

KW - maatschappelijk draagvlak

KW - natuurbeleid

KW - beleidsevaluatie

KW - nature conservation

KW - public support

KW - nature conservation policy

KW - policy evaluation

M3 - Article

VL - 22

SP - 10

EP - 11

JO - Bionieuws

JF - Bionieuws

SN - 0924-7734

IS - 8

ER -

de Haes HAU, de Snoo GR. De natuurbescherming heeft haar onschuld verloren. Bionieuws. 2012;22(8):10-11.