De marktpotentie van streekproducten in Nederland : uitkomsten van een consumentenonderzoek en SWOT analyse

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Het is onduidelijk hoe groot de marktpotentie is van streekproducten en wat er zou moeten gebeuren om die potentie te benutten. In 2009 is in het project 'Verbreding gevraagd', uitgevoerd door Ecorys, de potentiële marktvraag van de multifunctionele landbouw in kaart gebracht. De potentiële omzet voor streekproducten/korte ketens was volgens het onderzoek tussen de € 1.171 – 4.157 miljoen. In 2009 is door Motivaction ook een onderzoek uitgevoerd naar het marktpotentieel van streekproducten. In dit onderzoek worden geen potentiële omzetcijfers genoemd, maar wel een aantal doelgroepen benoemd die interessant zijn voor de verkoop van streekproducten.
LanguageDutch
Place of PublicationLelystad
PublisherPPO AGV
Number of pages22
Publication statusPublished - 2013

Publication series

NamePPO
PublisherPPO - AGV
No.539

Keywords

  • regional specialty products
  • consumer surveys
  • consumer behaviour
  • market surveys
  • multifunctional agriculture

Cite this

@book{ab44188dd152466e8f9d66adf918fbc2,
title = "De marktpotentie van streekproducten in Nederland : uitkomsten van een consumentenonderzoek en SWOT analyse",
abstract = "Het is onduidelijk hoe groot de marktpotentie is van streekproducten en wat er zou moeten gebeuren om die potentie te benutten. In 2009 is in het project 'Verbreding gevraagd', uitgevoerd door Ecorys, de potenti{\"e}le marktvraag van de multifunctionele landbouw in kaart gebracht. De potenti{\"e}le omzet voor streekproducten/korte ketens was volgens het onderzoek tussen de € 1.171 – 4.157 miljoen. In 2009 is door Motivaction ook een onderzoek uitgevoerd naar het marktpotentieel van streekproducten. In dit onderzoek worden geen potenti{\"e}le omzetcijfers genoemd, maar wel een aantal doelgroepen benoemd die interessant zijn voor de verkoop van streekproducten.",
keywords = "streekgebonden producten, consumentenonderzoeken, consumentengedrag, marktverkenningen, multifunctionele landbouw, regional specialty products, consumer surveys, consumer behaviour, market surveys, multifunctional agriculture",
author = "M.P. Vijn and M.A. Schoutsen and {van Haaster-de Winter}, M.A.",
year = "2013",
language = "Dutch",
series = "PPO",
publisher = "PPO AGV",
number = "539",

}

TY - BOOK

T1 - De marktpotentie van streekproducten in Nederland : uitkomsten van een consumentenonderzoek en SWOT analyse

AU - Vijn, M.P.

AU - Schoutsen, M.A.

AU - van Haaster-de Winter, M.A.

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Het is onduidelijk hoe groot de marktpotentie is van streekproducten en wat er zou moeten gebeuren om die potentie te benutten. In 2009 is in het project 'Verbreding gevraagd', uitgevoerd door Ecorys, de potentiële marktvraag van de multifunctionele landbouw in kaart gebracht. De potentiële omzet voor streekproducten/korte ketens was volgens het onderzoek tussen de € 1.171 – 4.157 miljoen. In 2009 is door Motivaction ook een onderzoek uitgevoerd naar het marktpotentieel van streekproducten. In dit onderzoek worden geen potentiële omzetcijfers genoemd, maar wel een aantal doelgroepen benoemd die interessant zijn voor de verkoop van streekproducten.

AB - Het is onduidelijk hoe groot de marktpotentie is van streekproducten en wat er zou moeten gebeuren om die potentie te benutten. In 2009 is in het project 'Verbreding gevraagd', uitgevoerd door Ecorys, de potentiële marktvraag van de multifunctionele landbouw in kaart gebracht. De potentiële omzet voor streekproducten/korte ketens was volgens het onderzoek tussen de € 1.171 – 4.157 miljoen. In 2009 is door Motivaction ook een onderzoek uitgevoerd naar het marktpotentieel van streekproducten. In dit onderzoek worden geen potentiële omzetcijfers genoemd, maar wel een aantal doelgroepen benoemd die interessant zijn voor de verkoop van streekproducten.

KW - streekgebonden producten

KW - consumentenonderzoeken

KW - consumentengedrag

KW - marktverkenningen

KW - multifunctionele landbouw

KW - regional specialty products

KW - consumer surveys

KW - consumer behaviour

KW - market surveys

KW - multifunctional agriculture

M3 - Report

T3 - PPO

BT - De marktpotentie van streekproducten in Nederland : uitkomsten van een consumentenonderzoek en SWOT analyse

PB - PPO AGV

CY - Lelystad

ER -