De juiste boom op de juiste plaats : een samenvatting van 15 jaar onderzoek naar gebruikswaarde van straatbomen

J.A. Hiemstra, L. Slingerland, B.J. van der Sluis, G. Schalk

  Research output: Book/ReportBookProfessional

  Abstract

  Met het oog op de ontwikkeling van objectieve kennis van de gebruikswaarde van met name innovaties in het straatbomensortiment is ruim 15 jaar geleden door de cultuurgroep laanbomen in samenwerking met de afnemers van laanbomen (gemeenten) het project Gebruikswaarde Onderzoek Laanbomen gestart. Het project is opgebouwd rond waarnemingen aan praktijkbeplantingen van 75 relatief nieuwe introducties in het laanbomensortiment. In deze beplantingen is de ontwikkeling van de bomen gedurende een periode van 7-10 jaar gedetailleerd gevolgd en zijn de ervaringen met onderhoud en beheer in beeld gebracht.
  Original languageDutch
  Place of PublicationWageningen
  PublisherPraktijkonderzoek Plant en Omgeving/Plant Publicity Holland
  Number of pages72
  ISBN (Print)9789081343985
  Publication statusPublished - 2012

  Keywords

  • street trees
  • use value
  • site factors
  • site requirements
  • urban areas
  • varieties
  • species diversity
  • forest nurseries
  • public green areas
  • agricultural research

  Cite this

  Hiemstra, J. A., Slingerland, L., van der Sluis, B. J., & Schalk, G. (2012). De juiste boom op de juiste plaats : een samenvatting van 15 jaar onderzoek naar gebruikswaarde van straatbomen. Wageningen: Praktijkonderzoek Plant en Omgeving/Plant Publicity Holland.
  Hiemstra, J.A. ; Slingerland, L. ; van der Sluis, B.J. ; Schalk, G. / De juiste boom op de juiste plaats : een samenvatting van 15 jaar onderzoek naar gebruikswaarde van straatbomen. Wageningen : Praktijkonderzoek Plant en Omgeving/Plant Publicity Holland, 2012. 72 p.
  @book{504ed9c14b4f44d3ae8fecb4555be50b,
  title = "De juiste boom op de juiste plaats : een samenvatting van 15 jaar onderzoek naar gebruikswaarde van straatbomen",
  abstract = "Met het oog op de ontwikkeling van objectieve kennis van de gebruikswaarde van met name innovaties in het straatbomensortiment is ruim 15 jaar geleden door de cultuurgroep laanbomen in samenwerking met de afnemers van laanbomen (gemeenten) het project Gebruikswaarde Onderzoek Laanbomen gestart. Het project is opgebouwd rond waarnemingen aan praktijkbeplantingen van 75 relatief nieuwe introducties in het laanbomensortiment. In deze beplantingen is de ontwikkeling van de bomen gedurende een periode van 7-10 jaar gedetailleerd gevolgd en zijn de ervaringen met onderhoud en beheer in beeld gebracht.",
  keywords = "straatbomen, gebruikswaarde, standplaatsfactoren, groeiplaatseisen, stedelijke gebieden, rassen (planten), soortendiversiteit, boomkwekerijen, openbaar groen, landbouwkundig onderzoek, street trees, use value, site factors, site requirements, urban areas, varieties, species diversity, forest nurseries, public green areas, agricultural research",
  author = "J.A. Hiemstra and L. Slingerland and {van der Sluis}, B.J. and G. Schalk",
  note = "Onderzoek Gebruikswaardeonderzoek Laanbomen wordt gefinancierd door Productschap Tuinbouw",
  year = "2012",
  language = "Dutch",
  isbn = "9789081343985",
  publisher = "Praktijkonderzoek Plant en Omgeving/Plant Publicity Holland",

  }

  Hiemstra, JA, Slingerland, L, van der Sluis, BJ & Schalk, G 2012, De juiste boom op de juiste plaats : een samenvatting van 15 jaar onderzoek naar gebruikswaarde van straatbomen. Praktijkonderzoek Plant en Omgeving/Plant Publicity Holland, Wageningen.

  De juiste boom op de juiste plaats : een samenvatting van 15 jaar onderzoek naar gebruikswaarde van straatbomen. / Hiemstra, J.A.; Slingerland, L.; van der Sluis, B.J.; Schalk, G.

  Wageningen : Praktijkonderzoek Plant en Omgeving/Plant Publicity Holland, 2012. 72 p.

  Research output: Book/ReportBookProfessional

  TY - BOOK

  T1 - De juiste boom op de juiste plaats : een samenvatting van 15 jaar onderzoek naar gebruikswaarde van straatbomen

  AU - Hiemstra, J.A.

  AU - Slingerland, L.

  AU - van der Sluis, B.J.

  AU - Schalk, G.

  N1 - Onderzoek Gebruikswaardeonderzoek Laanbomen wordt gefinancierd door Productschap Tuinbouw

  PY - 2012

  Y1 - 2012

  N2 - Met het oog op de ontwikkeling van objectieve kennis van de gebruikswaarde van met name innovaties in het straatbomensortiment is ruim 15 jaar geleden door de cultuurgroep laanbomen in samenwerking met de afnemers van laanbomen (gemeenten) het project Gebruikswaarde Onderzoek Laanbomen gestart. Het project is opgebouwd rond waarnemingen aan praktijkbeplantingen van 75 relatief nieuwe introducties in het laanbomensortiment. In deze beplantingen is de ontwikkeling van de bomen gedurende een periode van 7-10 jaar gedetailleerd gevolgd en zijn de ervaringen met onderhoud en beheer in beeld gebracht.

  AB - Met het oog op de ontwikkeling van objectieve kennis van de gebruikswaarde van met name innovaties in het straatbomensortiment is ruim 15 jaar geleden door de cultuurgroep laanbomen in samenwerking met de afnemers van laanbomen (gemeenten) het project Gebruikswaarde Onderzoek Laanbomen gestart. Het project is opgebouwd rond waarnemingen aan praktijkbeplantingen van 75 relatief nieuwe introducties in het laanbomensortiment. In deze beplantingen is de ontwikkeling van de bomen gedurende een periode van 7-10 jaar gedetailleerd gevolgd en zijn de ervaringen met onderhoud en beheer in beeld gebracht.

  KW - straatbomen

  KW - gebruikswaarde

  KW - standplaatsfactoren

  KW - groeiplaatseisen

  KW - stedelijke gebieden

  KW - rassen (planten)

  KW - soortendiversiteit

  KW - boomkwekerijen

  KW - openbaar groen

  KW - landbouwkundig onderzoek

  KW - street trees

  KW - use value

  KW - site factors

  KW - site requirements

  KW - urban areas

  KW - varieties

  KW - species diversity

  KW - forest nurseries

  KW - public green areas

  KW - agricultural research

  M3 - Book

  SN - 9789081343985

  BT - De juiste boom op de juiste plaats : een samenvatting van 15 jaar onderzoek naar gebruikswaarde van straatbomen

  PB - Praktijkonderzoek Plant en Omgeving/Plant Publicity Holland

  CY - Wageningen

  ER -

  Hiemstra JA, Slingerland L, van der Sluis BJ, Schalk G. De juiste boom op de juiste plaats : een samenvatting van 15 jaar onderzoek naar gebruikswaarde van straatbomen. Wageningen: Praktijkonderzoek Plant en Omgeving/Plant Publicity Holland, 2012. 72 p.