De in vitro verteerbaarheid van gedroogde algen

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In deze studie is de chemische samenstelling en de in vitro organische stof- en stikstofverteerbaarheid van gedroogde algen bepaald. Het betrof een drietal algenproducten, namelijk algen gedroogd bij 700C, algen samen met een hulpstof gedroogd met een innovatieve techniek en algen samen met rijst gedroogd bij 700C. Als referentiegrondstoffen zijn in deze studie een eiwitrijke (sojaschroot) en een vezelrijke grondstof (kuilgras) meegenomen. Op basis van de in vitro resultaten is tevens nagegaan wat de voederwaardeprijs is van de algenproducten.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWageningen UR Livestock Research
Number of pages13
Publication statusPublished - 2014

Publication series

NameReport / Wageningen UR Livestock Research
No.812
ISSN (Print)1570-8616

Keywords

  • feeds
  • animal nutrition
  • algae
  • drying
  • nutritive value
  • in vitro digestibility
  • chemical composition
  • biorefinery
  • biobased economy

Cite this

van Krimpen, M. M., van Wikselaar, P. G., & Bikker, P. (2014). De in vitro verteerbaarheid van gedroogde algen. (Report / Wageningen UR Livestock Research; No. 812). Wageningen: Wageningen UR Livestock Research.
van Krimpen, M.M. ; van Wikselaar, P.G. ; Bikker, P. / De in vitro verteerbaarheid van gedroogde algen. Wageningen : Wageningen UR Livestock Research, 2014. 13 p. (Report / Wageningen UR Livestock Research; 812).
@book{c831160032504044bda4956108571ea2,
title = "De in vitro verteerbaarheid van gedroogde algen",
abstract = "In deze studie is de chemische samenstelling en de in vitro organische stof- en stikstofverteerbaarheid van gedroogde algen bepaald. Het betrof een drietal algenproducten, namelijk algen gedroogd bij 700C, algen samen met een hulpstof gedroogd met een innovatieve techniek en algen samen met rijst gedroogd bij 700C. Als referentiegrondstoffen zijn in deze studie een eiwitrijke (sojaschroot) en een vezelrijke grondstof (kuilgras) meegenomen. Op basis van de in vitro resultaten is tevens nagegaan wat de voederwaardeprijs is van de algenproducten.",
keywords = "voer, diervoeding, algen, drogen, voedingswaarde, in vitro verteerbaarheid, chemische samenstelling, bioraffinage, biobased economy, feeds, animal nutrition, algae, drying, nutritive value, in vitro digestibility, chemical composition, biorefinery, biobased economy",
author = "{van Krimpen}, M.M. and {van Wikselaar}, P.G. and P. Bikker",
note = "Dit onderzoek is uitgevoerd door Wageningen UR Livestock Research, in opdracht van en gefinancierd door het Ministerie van Economische Zaken, als onderdeel van de PPS ‘Kleinschalig bioraffinage’ (AF-12040)’ (projectnummer BO-21.04-001-001)",
year = "2014",
language = "Dutch",
series = "Report / Wageningen UR Livestock Research",
publisher = "Wageningen UR Livestock Research",
number = "812",

}

van Krimpen, MM, van Wikselaar, PG & Bikker, P 2014, De in vitro verteerbaarheid van gedroogde algen. Report / Wageningen UR Livestock Research, no. 812, Wageningen UR Livestock Research, Wageningen.

De in vitro verteerbaarheid van gedroogde algen. / van Krimpen, M.M.; van Wikselaar, P.G.; Bikker, P.

Wageningen : Wageningen UR Livestock Research, 2014. 13 p. (Report / Wageningen UR Livestock Research; No. 812).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - De in vitro verteerbaarheid van gedroogde algen

AU - van Krimpen, M.M.

AU - van Wikselaar, P.G.

AU - Bikker, P.

N1 - Dit onderzoek is uitgevoerd door Wageningen UR Livestock Research, in opdracht van en gefinancierd door het Ministerie van Economische Zaken, als onderdeel van de PPS ‘Kleinschalig bioraffinage’ (AF-12040)’ (projectnummer BO-21.04-001-001)

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - In deze studie is de chemische samenstelling en de in vitro organische stof- en stikstofverteerbaarheid van gedroogde algen bepaald. Het betrof een drietal algenproducten, namelijk algen gedroogd bij 700C, algen samen met een hulpstof gedroogd met een innovatieve techniek en algen samen met rijst gedroogd bij 700C. Als referentiegrondstoffen zijn in deze studie een eiwitrijke (sojaschroot) en een vezelrijke grondstof (kuilgras) meegenomen. Op basis van de in vitro resultaten is tevens nagegaan wat de voederwaardeprijs is van de algenproducten.

AB - In deze studie is de chemische samenstelling en de in vitro organische stof- en stikstofverteerbaarheid van gedroogde algen bepaald. Het betrof een drietal algenproducten, namelijk algen gedroogd bij 700C, algen samen met een hulpstof gedroogd met een innovatieve techniek en algen samen met rijst gedroogd bij 700C. Als referentiegrondstoffen zijn in deze studie een eiwitrijke (sojaschroot) en een vezelrijke grondstof (kuilgras) meegenomen. Op basis van de in vitro resultaten is tevens nagegaan wat de voederwaardeprijs is van de algenproducten.

KW - voer

KW - diervoeding

KW - algen

KW - drogen

KW - voedingswaarde

KW - in vitro verteerbaarheid

KW - chemische samenstelling

KW - bioraffinage

KW - biobased economy

KW - feeds

KW - animal nutrition

KW - algae

KW - drying

KW - nutritive value

KW - in vitro digestibility

KW - chemical composition

KW - biorefinery

KW - biobased economy

M3 - Report

T3 - Report / Wageningen UR Livestock Research

BT - De in vitro verteerbaarheid van gedroogde algen

PB - Wageningen UR Livestock Research

CY - Wageningen

ER -

van Krimpen MM, van Wikselaar PG, Bikker P. De in vitro verteerbaarheid van gedroogde algen. Wageningen: Wageningen UR Livestock Research, 2014. 13 p. (Report / Wageningen UR Livestock Research; 812).