De Groene Trekker: wensen van burgers en trekkracht van boeren

J.F. Caron-Flinterman, F.A.N. van Alebeek, D. de Jong, O.N.M. van Eijk, R.T. Ferwerda, B. Bremmer

Research output: Other contributionPamphlet

Abstract

Het project ‘De Groene Trekker’ heeft als doel om nieuwe doelgroepen met de multifunctionele landbouw te verbinden. In marktverkenningen zijn twee bevolkingsgroepen als kansrijke nieuwe doelgroepen voor de multifunctionele landbouw geïdentificeerd. De groep jonge (20-30 jaar) carrièregerichte werkenden zonder kinderen; een interessante groep met een hoog bestedingspatroon en heldere eigen behoeften, die momenteel nog sterk op stedelijke diensten, producten en activiteiten is gericht. De tweede groep is de oudere allochtone Nederlander. Een in omvang toenemende groep met specifieke behoeften.
Original languageDutch
PublisherWageningen UR Livestock Research
Publication statusPublished - 2011

Keywords

  • farm management
  • ancillary enterprises
  • multifunctional agriculture
  • target groups
  • consumer attitudes
  • consumer preferences
  • needs assessment
  • minorities
  • ethnic groups

Cite this

Caron-Flinterman, J. F., van Alebeek, F. A. N., de Jong, D., van Eijk, O. N. M., Ferwerda, R. T., & Bremmer, B. (2011). De Groene Trekker: wensen van burgers en trekkracht van boeren. Wageningen UR Livestock Research.
Caron-Flinterman, J.F. ; van Alebeek, F.A.N. ; de Jong, D. ; van Eijk, O.N.M. ; Ferwerda, R.T. ; Bremmer, B. / De Groene Trekker: wensen van burgers en trekkracht van boeren. 2011. Wageningen UR Livestock Research.
@misc{570d6a6ba69445e5a805e735b0d8e28d,
title = "De Groene Trekker: wensen van burgers en trekkracht van boeren",
abstract = "Het project ‘De Groene Trekker’ heeft als doel om nieuwe doelgroepen met de multifunctionele landbouw te verbinden. In marktverkenningen zijn twee bevolkingsgroepen als kansrijke nieuwe doelgroepen voor de multifunctionele landbouw ge{\"i}dentificeerd. De groep jonge (20-30 jaar) carri{\`e}regerichte werkenden zonder kinderen; een interessante groep met een hoog bestedingspatroon en heldere eigen behoeften, die momenteel nog sterk op stedelijke diensten, producten en activiteiten is gericht. De tweede groep is de oudere allochtone Nederlander. Een in omvang toenemende groep met specifieke behoeften.",
keywords = "agrarische bedrijfsvoering, nevenactiviteiten, multifunctionele landbouw, doelgroepen, houding van consumenten, consumentenvoorkeuren, behoeftenbepaling, minderheden, etnische groepen, farm management, ancillary enterprises, multifunctional agriculture, target groups, consumer attitudes, consumer preferences, needs assessment, minorities, ethnic groups",
author = "J.F. Caron-Flinterman and {van Alebeek}, F.A.N. and {de Jong}, D. and {van Eijk}, O.N.M. and R.T. Ferwerda and B. Bremmer",
year = "2011",
language = "Dutch",
publisher = "Wageningen UR Livestock Research",
type = "Other",

}

Caron-Flinterman, JF, van Alebeek, FAN, de Jong, D, van Eijk, ONM, Ferwerda, RT & Bremmer, B 2011, De Groene Trekker: wensen van burgers en trekkracht van boeren. Wageningen UR Livestock Research.

De Groene Trekker: wensen van burgers en trekkracht van boeren. / Caron-Flinterman, J.F.; van Alebeek, F.A.N.; de Jong, D.; van Eijk, O.N.M.; Ferwerda, R.T.; Bremmer, B.

Wageningen UR Livestock Research. 2011, .

Research output: Other contributionPamphlet

TY - GEN

T1 - De Groene Trekker: wensen van burgers en trekkracht van boeren

AU - Caron-Flinterman, J.F.

AU - van Alebeek, F.A.N.

AU - de Jong, D.

AU - van Eijk, O.N.M.

AU - Ferwerda, R.T.

AU - Bremmer, B.

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Het project ‘De Groene Trekker’ heeft als doel om nieuwe doelgroepen met de multifunctionele landbouw te verbinden. In marktverkenningen zijn twee bevolkingsgroepen als kansrijke nieuwe doelgroepen voor de multifunctionele landbouw geïdentificeerd. De groep jonge (20-30 jaar) carrièregerichte werkenden zonder kinderen; een interessante groep met een hoog bestedingspatroon en heldere eigen behoeften, die momenteel nog sterk op stedelijke diensten, producten en activiteiten is gericht. De tweede groep is de oudere allochtone Nederlander. Een in omvang toenemende groep met specifieke behoeften.

AB - Het project ‘De Groene Trekker’ heeft als doel om nieuwe doelgroepen met de multifunctionele landbouw te verbinden. In marktverkenningen zijn twee bevolkingsgroepen als kansrijke nieuwe doelgroepen voor de multifunctionele landbouw geïdentificeerd. De groep jonge (20-30 jaar) carrièregerichte werkenden zonder kinderen; een interessante groep met een hoog bestedingspatroon en heldere eigen behoeften, die momenteel nog sterk op stedelijke diensten, producten en activiteiten is gericht. De tweede groep is de oudere allochtone Nederlander. Een in omvang toenemende groep met specifieke behoeften.

KW - agrarische bedrijfsvoering

KW - nevenactiviteiten

KW - multifunctionele landbouw

KW - doelgroepen

KW - houding van consumenten

KW - consumentenvoorkeuren

KW - behoeftenbepaling

KW - minderheden

KW - etnische groepen

KW - farm management

KW - ancillary enterprises

KW - multifunctional agriculture

KW - target groups

KW - consumer attitudes

KW - consumer preferences

KW - needs assessment

KW - minorities

KW - ethnic groups

M3 - Pamphlet

PB - Wageningen UR Livestock Research

ER -

Caron-Flinterman JF, van Alebeek FAN, de Jong D, van Eijk ONM, Ferwerda RT, Bremmer B. De Groene Trekker: wensen van burgers en trekkracht van boeren. 2011.