De effecten van een open basisregistratie topografie (BRT)

A.K. Bregt, W.T. Castelein, L. Grus, D. Eertink

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Op 1 januari 2012 is basisregistratie topografie (BRT) als open data aan de maatschappij ter beschikking gesteld. Deze stap zal zeer waarschijnlijk aanzienlijke effecten hebben op het gebruik van deze gegevens. Wat deze effecten zijn is echter onbekend. Om meer inzicht in deze effecten te krijgen is door de Wageningen Universiteit en het Kadaster en monitor ontwikkeld. Deze monitor richt zich, via indicatoren, op het meten van de effecten op de maatschappij (externe effecten), de interactie tussen het Kadaster en de maatschappij (relatie effecten) en het Kadaster (interne effecten).
LanguageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWageningen University
Number of pages41
Publication statusPublished - 2013

Keywords

  • land use
  • topography
  • information systems
  • cadastres
  • usage
  • community involvement
  • monitoring

Cite this

Bregt, A. K., Castelein, W. T., Grus, L., & Eertink, D. (2013). De effecten van een open basisregistratie topografie (BRT). Wageningen: Wageningen University.
Bregt, A.K. ; Castelein, W.T. ; Grus, L. ; Eertink, D. / De effecten van een open basisregistratie topografie (BRT). Wageningen : Wageningen University, 2013. 41 p.
@book{84108a20b60546189e8e8858bc5c8349,
title = "De effecten van een open basisregistratie topografie (BRT)",
abstract = "Op 1 januari 2012 is basisregistratie topografie (BRT) als open data aan de maatschappij ter beschikking gesteld. Deze stap zal zeer waarschijnlijk aanzienlijke effecten hebben op het gebruik van deze gegevens. Wat deze effecten zijn is echter onbekend. Om meer inzicht in deze effecten te krijgen is door de Wageningen Universiteit en het Kadaster en monitor ontwikkeld. Deze monitor richt zich, via indicatoren, op het meten van de effecten op de maatschappij (externe effecten), de interactie tussen het Kadaster en de maatschappij (relatie effecten) en het Kadaster (interne effecten).",
keywords = "landgebruik, topografie, informatiesystemen, kadasters, gebruik, maatschappelijke betrokkenheid, monitoring, land use, topography, information systems, cadastres, usage, community involvement, monitoring",
author = "A.K. Bregt and W.T. Castelein and L. Grus and D. Eertink",
year = "2013",
language = "Dutch",
publisher = "Wageningen University",

}

Bregt, AK, Castelein, WT, Grus, L & Eertink, D 2013, De effecten van een open basisregistratie topografie (BRT). Wageningen University, Wageningen.

De effecten van een open basisregistratie topografie (BRT). / Bregt, A.K.; Castelein, W.T.; Grus, L.; Eertink, D.

Wageningen : Wageningen University, 2013. 41 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - De effecten van een open basisregistratie topografie (BRT)

AU - Bregt, A.K.

AU - Castelein, W.T.

AU - Grus, L.

AU - Eertink, D.

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Op 1 januari 2012 is basisregistratie topografie (BRT) als open data aan de maatschappij ter beschikking gesteld. Deze stap zal zeer waarschijnlijk aanzienlijke effecten hebben op het gebruik van deze gegevens. Wat deze effecten zijn is echter onbekend. Om meer inzicht in deze effecten te krijgen is door de Wageningen Universiteit en het Kadaster en monitor ontwikkeld. Deze monitor richt zich, via indicatoren, op het meten van de effecten op de maatschappij (externe effecten), de interactie tussen het Kadaster en de maatschappij (relatie effecten) en het Kadaster (interne effecten).

AB - Op 1 januari 2012 is basisregistratie topografie (BRT) als open data aan de maatschappij ter beschikking gesteld. Deze stap zal zeer waarschijnlijk aanzienlijke effecten hebben op het gebruik van deze gegevens. Wat deze effecten zijn is echter onbekend. Om meer inzicht in deze effecten te krijgen is door de Wageningen Universiteit en het Kadaster en monitor ontwikkeld. Deze monitor richt zich, via indicatoren, op het meten van de effecten op de maatschappij (externe effecten), de interactie tussen het Kadaster en de maatschappij (relatie effecten) en het Kadaster (interne effecten).

KW - landgebruik

KW - topografie

KW - informatiesystemen

KW - kadasters

KW - gebruik

KW - maatschappelijke betrokkenheid

KW - monitoring

KW - land use

KW - topography

KW - information systems

KW - cadastres

KW - usage

KW - community involvement

KW - monitoring

M3 - Report

BT - De effecten van een open basisregistratie topografie (BRT)

PB - Wageningen University

CY - Wageningen

ER -

Bregt AK, Castelein WT, Grus L, Eertink D. De effecten van een open basisregistratie topografie (BRT). Wageningen: Wageningen University, 2013. 41 p.