De bodemgesteldheid van het herinrichtingsgebied Schouwen-Oost; resultaten van een bodemgeografisch onderzoek

J.R. Mulder

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  Het herinrichtingsgebied Schouwen-Oost bestaat uit het oude getij- en lagunaire gebied met oude zeekleigronden (811 ha = 12%) en het jonge getij- en doorbraakgebied met jonge zeekleigronden (4615 ha = 70%). De oude zeekleigronden bestaan uit plaat-, kreekrug-, kleiplaat- en poelkleigronden. De jonge zeekleigronden zijn onderverdeeld in geulgronden, dekgronden, aanwasgronden, dijkdoorbraakgronden en inlaag- karreveld- en boezemgronden. De geulgronden zijn opgesplitst in kreekrug-, kleiplaat-, en oude bewoningsgronden; de dekgronden in kreekrug-, kleiplaat-, poelklei- en poelveengronden; de aanwasgronden in plaat-, kreekrug- en poelkleigronden; de dijkdoorbraakgronden in Gouwegronden en Schelphoekgronden. Bij de oude zeekleigronden liggen de poelkleigronden op Gt's variërend van wIa tot IIIb, de plaatgronden op Gt IIIb en IVu en de kleiplaatgronden op Gt IIb en IIIb. Bij de jonge zeekleigronden liggen de inlaag-, karreveld- en boezemgronden op Gt's variërend van wIa tot IVu; de Schelphoekgronden op Gt IIb en IIIb; de Gouwegronden op Gt IVu en VIo; de aanwasgronden op Gt IVu, VIo en VIIo. De dek- en geulgronden variëren sterk in Gt's van IIa naar VIIo. De kleiplaatgronden liggen op Gt IIIb en IVu.
  LanguageUndefined/Unknown
  Place of PublicationWageningen
  PublisherSC-DLO
  Number of pages126
  Publication statusPublished - 1998

  Publication series

  NameRapport
  No.605

  Cite this

  @book{89881fef4ddc473bb6af5230de2662d2,
  title = "De bodemgesteldheid van het herinrichtingsgebied Schouwen-Oost; resultaten van een bodemgeografisch onderzoek",
  abstract = "Het herinrichtingsgebied Schouwen-Oost bestaat uit het oude getij- en lagunaire gebied met oude zeekleigronden (811 ha = 12{\%}) en het jonge getij- en doorbraakgebied met jonge zeekleigronden (4615 ha = 70{\%}). De oude zeekleigronden bestaan uit plaat-, kreekrug-, kleiplaat- en poelkleigronden. De jonge zeekleigronden zijn onderverdeeld in geulgronden, dekgronden, aanwasgronden, dijkdoorbraakgronden en inlaag- karreveld- en boezemgronden. De geulgronden zijn opgesplitst in kreekrug-, kleiplaat-, en oude bewoningsgronden; de dekgronden in kreekrug-, kleiplaat-, poelklei- en poelveengronden; de aanwasgronden in plaat-, kreekrug- en poelkleigronden; de dijkdoorbraakgronden in Gouwegronden en Schelphoekgronden. Bij de oude zeekleigronden liggen de poelkleigronden op Gt's vari{\"e}rend van wIa tot IIIb, de plaatgronden op Gt IIIb en IVu en de kleiplaatgronden op Gt IIb en IIIb. Bij de jonge zeekleigronden liggen de inlaag-, karreveld- en boezemgronden op Gt's vari{\"e}rend van wIa tot IVu; de Schelphoekgronden op Gt IIb en IIIb; de Gouwegronden op Gt IVu en VIo; de aanwasgronden op Gt IVu, VIo en VIIo. De dek- en geulgronden vari{\"e}ren sterk in Gt's van IIa naar VIIo. De kleiplaatgronden liggen op Gt IIIb en IVu.",
  author = "J.R. Mulder",
  year = "1998",
  language = "Undefined/Unknown",
  series = "Rapport",
  publisher = "SC-DLO",
  number = "605",

  }

  De bodemgesteldheid van het herinrichtingsgebied Schouwen-Oost; resultaten van een bodemgeografisch onderzoek. / Mulder, J.R.

  Wageningen : SC-DLO, 1998. 126 p. (Rapport; No. 605).

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - De bodemgesteldheid van het herinrichtingsgebied Schouwen-Oost; resultaten van een bodemgeografisch onderzoek

  AU - Mulder, J.R.

  PY - 1998

  Y1 - 1998

  N2 - Het herinrichtingsgebied Schouwen-Oost bestaat uit het oude getij- en lagunaire gebied met oude zeekleigronden (811 ha = 12%) en het jonge getij- en doorbraakgebied met jonge zeekleigronden (4615 ha = 70%). De oude zeekleigronden bestaan uit plaat-, kreekrug-, kleiplaat- en poelkleigronden. De jonge zeekleigronden zijn onderverdeeld in geulgronden, dekgronden, aanwasgronden, dijkdoorbraakgronden en inlaag- karreveld- en boezemgronden. De geulgronden zijn opgesplitst in kreekrug-, kleiplaat-, en oude bewoningsgronden; de dekgronden in kreekrug-, kleiplaat-, poelklei- en poelveengronden; de aanwasgronden in plaat-, kreekrug- en poelkleigronden; de dijkdoorbraakgronden in Gouwegronden en Schelphoekgronden. Bij de oude zeekleigronden liggen de poelkleigronden op Gt's variërend van wIa tot IIIb, de plaatgronden op Gt IIIb en IVu en de kleiplaatgronden op Gt IIb en IIIb. Bij de jonge zeekleigronden liggen de inlaag-, karreveld- en boezemgronden op Gt's variërend van wIa tot IVu; de Schelphoekgronden op Gt IIb en IIIb; de Gouwegronden op Gt IVu en VIo; de aanwasgronden op Gt IVu, VIo en VIIo. De dek- en geulgronden variëren sterk in Gt's van IIa naar VIIo. De kleiplaatgronden liggen op Gt IIIb en IVu.

  AB - Het herinrichtingsgebied Schouwen-Oost bestaat uit het oude getij- en lagunaire gebied met oude zeekleigronden (811 ha = 12%) en het jonge getij- en doorbraakgebied met jonge zeekleigronden (4615 ha = 70%). De oude zeekleigronden bestaan uit plaat-, kreekrug-, kleiplaat- en poelkleigronden. De jonge zeekleigronden zijn onderverdeeld in geulgronden, dekgronden, aanwasgronden, dijkdoorbraakgronden en inlaag- karreveld- en boezemgronden. De geulgronden zijn opgesplitst in kreekrug-, kleiplaat-, en oude bewoningsgronden; de dekgronden in kreekrug-, kleiplaat-, poelklei- en poelveengronden; de aanwasgronden in plaat-, kreekrug- en poelkleigronden; de dijkdoorbraakgronden in Gouwegronden en Schelphoekgronden. Bij de oude zeekleigronden liggen de poelkleigronden op Gt's variërend van wIa tot IIIb, de plaatgronden op Gt IIIb en IVu en de kleiplaatgronden op Gt IIb en IIIb. Bij de jonge zeekleigronden liggen de inlaag-, karreveld- en boezemgronden op Gt's variërend van wIa tot IVu; de Schelphoekgronden op Gt IIb en IIIb; de Gouwegronden op Gt IVu en VIo; de aanwasgronden op Gt IVu, VIo en VIIo. De dek- en geulgronden variëren sterk in Gt's van IIa naar VIIo. De kleiplaatgronden liggen op Gt IIIb en IVu.

  M3 - Report

  T3 - Rapport

  BT - De bodemgesteldheid van het herinrichtingsgebied Schouwen-Oost; resultaten van een bodemgeografisch onderzoek

  PB - SC-DLO

  CY - Wageningen

  ER -