De bodemgesteldheid van het herinrichtingsgebied Agger; resultaten van een bodemgeografisch onderzoek

G.H. Stoffelsen

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  In het oosten van het herinrichtingsgebied Agger liggen hoge, pleistocene, fluviatiele zand- en klei-afzettingen, afgedekt met eolische zanden; in het westen lage, holocene, mariene sedimenten. De hoge en lage gebieden liggen naast elkaar met een steilwand van vele meters hoogteverschil als overgang. Op het hoge deel zijn voornamelijk beekeerd-, gooreerd-, veldpodzol-, laarpodzol- en enkeerdgronden onderscheiden; in het lage gebied zandgronden (vlakvaaggronden) en kleigronden (drechtvaag-, nesvaag-, poldervaag-, liedeerd-, tochteerd-, leekeerd- en woudeerdgronden). De waterbeheersing in het westelijke deel is goed tot zeer goed. In het oostelijke deel stagneert de verticale waterbeweging plaatselijk door oude klei.
  Original languageDutch
  Place of PublicationWageningen
  PublisherSC-DLO
  Number of pages175
  Publication statusPublished - 1995

  Publication series

  NameRapport / DLO-Staring Centrum
  No.405
  ISSN (Print)0927-4499

  Keywords

  • maps
  • physical planning
  • soil surveys
  • netherlands
  • noord-brabant
  • reconstruction

  Cite this

  Stoffelsen, G. H. (1995). De bodemgesteldheid van het herinrichtingsgebied Agger; resultaten van een bodemgeografisch onderzoek. (Rapport / DLO-Staring Centrum; No. 405). Wageningen: SC-DLO.
  Stoffelsen, G.H. / De bodemgesteldheid van het herinrichtingsgebied Agger; resultaten van een bodemgeografisch onderzoek. Wageningen : SC-DLO, 1995. 175 p. (Rapport / DLO-Staring Centrum; 405).
  @book{c6f2c47e6173422d9431d42c9bd01704,
  title = "De bodemgesteldheid van het herinrichtingsgebied Agger; resultaten van een bodemgeografisch onderzoek",
  abstract = "In het oosten van het herinrichtingsgebied Agger liggen hoge, pleistocene, fluviatiele zand- en klei-afzettingen, afgedekt met eolische zanden; in het westen lage, holocene, mariene sedimenten. De hoge en lage gebieden liggen naast elkaar met een steilwand van vele meters hoogteverschil als overgang. Op het hoge deel zijn voornamelijk beekeerd-, gooreerd-, veldpodzol-, laarpodzol- en enkeerdgronden onderscheiden; in het lage gebied zandgronden (vlakvaaggronden) en kleigronden (drechtvaag-, nesvaag-, poldervaag-, liedeerd-, tochteerd-, leekeerd- en woudeerdgronden). De waterbeheersing in het westelijke deel is goed tot zeer goed. In het oostelijke deel stagneert de verticale waterbeweging plaatselijk door oude klei.",
  keywords = "kaarten, ruimtelijke ordening, bodemkarteringen, nederland, noord-brabant, reconstructie, maps, physical planning, soil surveys, netherlands, noord-brabant, reconstruction",
  author = "G.H. Stoffelsen",
  year = "1995",
  language = "Dutch",
  series = "Rapport / DLO-Staring Centrum",
  publisher = "SC-DLO",
  number = "405",

  }

  Stoffelsen, GH 1995, De bodemgesteldheid van het herinrichtingsgebied Agger; resultaten van een bodemgeografisch onderzoek. Rapport / DLO-Staring Centrum, no. 405, SC-DLO, Wageningen.

  De bodemgesteldheid van het herinrichtingsgebied Agger; resultaten van een bodemgeografisch onderzoek. / Stoffelsen, G.H.

  Wageningen : SC-DLO, 1995. 175 p. (Rapport / DLO-Staring Centrum; No. 405).

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - De bodemgesteldheid van het herinrichtingsgebied Agger; resultaten van een bodemgeografisch onderzoek

  AU - Stoffelsen, G.H.

  PY - 1995

  Y1 - 1995

  N2 - In het oosten van het herinrichtingsgebied Agger liggen hoge, pleistocene, fluviatiele zand- en klei-afzettingen, afgedekt met eolische zanden; in het westen lage, holocene, mariene sedimenten. De hoge en lage gebieden liggen naast elkaar met een steilwand van vele meters hoogteverschil als overgang. Op het hoge deel zijn voornamelijk beekeerd-, gooreerd-, veldpodzol-, laarpodzol- en enkeerdgronden onderscheiden; in het lage gebied zandgronden (vlakvaaggronden) en kleigronden (drechtvaag-, nesvaag-, poldervaag-, liedeerd-, tochteerd-, leekeerd- en woudeerdgronden). De waterbeheersing in het westelijke deel is goed tot zeer goed. In het oostelijke deel stagneert de verticale waterbeweging plaatselijk door oude klei.

  AB - In het oosten van het herinrichtingsgebied Agger liggen hoge, pleistocene, fluviatiele zand- en klei-afzettingen, afgedekt met eolische zanden; in het westen lage, holocene, mariene sedimenten. De hoge en lage gebieden liggen naast elkaar met een steilwand van vele meters hoogteverschil als overgang. Op het hoge deel zijn voornamelijk beekeerd-, gooreerd-, veldpodzol-, laarpodzol- en enkeerdgronden onderscheiden; in het lage gebied zandgronden (vlakvaaggronden) en kleigronden (drechtvaag-, nesvaag-, poldervaag-, liedeerd-, tochteerd-, leekeerd- en woudeerdgronden). De waterbeheersing in het westelijke deel is goed tot zeer goed. In het oostelijke deel stagneert de verticale waterbeweging plaatselijk door oude klei.

  KW - kaarten

  KW - ruimtelijke ordening

  KW - bodemkarteringen

  KW - nederland

  KW - noord-brabant

  KW - reconstructie

  KW - maps

  KW - physical planning

  KW - soil surveys

  KW - netherlands

  KW - noord-brabant

  KW - reconstruction

  M3 - Report

  T3 - Rapport / DLO-Staring Centrum

  BT - De bodemgesteldheid van het herinrichtingsgebied Agger; resultaten van een bodemgeografisch onderzoek

  PB - SC-DLO

  CY - Wageningen

  ER -

  Stoffelsen GH. De bodemgesteldheid van het herinrichtingsgebied Agger; resultaten van een bodemgeografisch onderzoek. Wageningen: SC-DLO, 1995. 175 p. (Rapport / DLO-Staring Centrum; 405).