De ‘blik van buiten’: kennisinfrastructuur en professionalisering van het middelbaar beroepsonderwijs: Een analyse van vier sectoren

Marc van der Meer, Ellen Verheijen, Jan Maarten Boot (Contributor), Peter Lievense (Contributor), Cyriel van Rossum (Contributor), Cees Sprenger (Contributor), G.E.T. van Vilsteren (Contributor)

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Deze studie bespreekt de onderlinge wisselwerking tussen onderwijs, onderzoek en beleid in het middelbaar beroepsonderwijs. In de kern is dat een heel dynamisch vraagstuk, gericht op de verbetering van de onderwijspraktijk.
De essays zijn oorspronkelijk in 2012 geschreven en zijn vervolgens herzien in 2015/16. Alle auteurs kwamen tot de conclusie dat de kennisinfrastructuur onder invloed van budgettaire verschuivingen en de introductie van nieuwe publiek-private samenwerkingen voortdurend sterk verandert. De casestudies zijn exemplarisch voor de wijze waarop op dat moment in de sector werd gedacht over kennisontwikkeling. Vervolgens is een nieuwe inleiding bij de tekst geschreven. Deze is tevens relevant in het licht van de bevindingen van het Sectorplan Onderwijswetenschappen en de Nationale Wetenschapsagenda van de VSNU, waar de positie van het mbo naar onze inschatting nogal marginaal is.
Original languageDutch
Number of pages140
Publication statusPublished - 2018

Cite this