Cultuurwaardeonderzoek laanbomen 2009-2011

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  Dit project richt zicht zich op de teeltaspecten van deze vernieuwingen in het in Nederland gekweekte sortiment. Achtergrond is om te komen tot een gezond en sterk sortiment laanbomen wat past binnen de boven genoemde veranderingen in de omgeving. Daardoor wordt de positie van de Nederlandse laanboomtelers bij de afnemers versterkt. Daarnaast richt het project zich op verbeteringen in de teelt en productie van het nieuwe sortiment. Dit draagt bij aan verkleining van risico’s, een verbetering van de bedrijfseconomische resultaten en een betere concurrentiepositie op de internationale markt.
  Original languageDutch
  Place of PublicationLisse
  PublisherPraktijkonderzoek Bloembollen, Boomkwekerij en Fruit
  Number of pages66
  Publication statusPublished - 2012

  Keywords

  • woody plants
  • street trees
  • varieties
  • cultivars
  • new species
  • use value
  • cultural methods
  • agricultural trade
  • agricultural research
  • netherlands

  Cite this

  van der Sluis, B. J., & Hiemstra, J. A. (2012). Cultuurwaardeonderzoek laanbomen 2009-2011. Lisse: Praktijkonderzoek Bloembollen, Boomkwekerij en Fruit.
  van der Sluis, B.J. ; Hiemstra, J.A. / Cultuurwaardeonderzoek laanbomen 2009-2011. Lisse : Praktijkonderzoek Bloembollen, Boomkwekerij en Fruit, 2012. 66 p.
  @book{094e6c6bcbfc4815b13751a07e500328,
  title = "Cultuurwaardeonderzoek laanbomen 2009-2011",
  abstract = "Dit project richt zicht zich op de teeltaspecten van deze vernieuwingen in het in Nederland gekweekte sortiment. Achtergrond is om te komen tot een gezond en sterk sortiment laanbomen wat past binnen de boven genoemde veranderingen in de omgeving. Daardoor wordt de positie van de Nederlandse laanboomtelers bij de afnemers versterkt. Daarnaast richt het project zich op verbeteringen in de teelt en productie van het nieuwe sortiment. Dit draagt bij aan verkleining van risico’s, een verbetering van de bedrijfseconomische resultaten en een betere concurrentiepositie op de internationale markt.",
  keywords = "houtachtige planten, straatbomen, rassen (planten), cultivars, nieuwe soorten, gebruikswaarde, cultuurmethoden, agrarische handel, landbouwkundig onderzoek, nederland, woody plants, street trees, varieties, cultivars, new species, use value, cultural methods, agricultural trade, agricultural research, netherlands",
  author = "{van der Sluis}, B.J. and J.A. Hiemstra",
  year = "2012",
  language = "Dutch",
  publisher = "Praktijkonderzoek Bloembollen, Boomkwekerij en Fruit",

  }

  van der Sluis, BJ & Hiemstra, JA 2012, Cultuurwaardeonderzoek laanbomen 2009-2011. Praktijkonderzoek Bloembollen, Boomkwekerij en Fruit, Lisse.

  Cultuurwaardeonderzoek laanbomen 2009-2011. / van der Sluis, B.J.; Hiemstra, J.A.

  Lisse : Praktijkonderzoek Bloembollen, Boomkwekerij en Fruit, 2012. 66 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Cultuurwaardeonderzoek laanbomen 2009-2011

  AU - van der Sluis, B.J.

  AU - Hiemstra, J.A.

  PY - 2012

  Y1 - 2012

  N2 - Dit project richt zicht zich op de teeltaspecten van deze vernieuwingen in het in Nederland gekweekte sortiment. Achtergrond is om te komen tot een gezond en sterk sortiment laanbomen wat past binnen de boven genoemde veranderingen in de omgeving. Daardoor wordt de positie van de Nederlandse laanboomtelers bij de afnemers versterkt. Daarnaast richt het project zich op verbeteringen in de teelt en productie van het nieuwe sortiment. Dit draagt bij aan verkleining van risico’s, een verbetering van de bedrijfseconomische resultaten en een betere concurrentiepositie op de internationale markt.

  AB - Dit project richt zicht zich op de teeltaspecten van deze vernieuwingen in het in Nederland gekweekte sortiment. Achtergrond is om te komen tot een gezond en sterk sortiment laanbomen wat past binnen de boven genoemde veranderingen in de omgeving. Daardoor wordt de positie van de Nederlandse laanboomtelers bij de afnemers versterkt. Daarnaast richt het project zich op verbeteringen in de teelt en productie van het nieuwe sortiment. Dit draagt bij aan verkleining van risico’s, een verbetering van de bedrijfseconomische resultaten en een betere concurrentiepositie op de internationale markt.

  KW - houtachtige planten

  KW - straatbomen

  KW - rassen (planten)

  KW - cultivars

  KW - nieuwe soorten

  KW - gebruikswaarde

  KW - cultuurmethoden

  KW - agrarische handel

  KW - landbouwkundig onderzoek

  KW - nederland

  KW - woody plants

  KW - street trees

  KW - varieties

  KW - cultivars

  KW - new species

  KW - use value

  KW - cultural methods

  KW - agricultural trade

  KW - agricultural research

  KW - netherlands

  M3 - Report

  BT - Cultuurwaardeonderzoek laanbomen 2009-2011

  PB - Praktijkonderzoek Bloembollen, Boomkwekerij en Fruit

  CY - Lisse

  ER -

  van der Sluis BJ, Hiemstra JA. Cultuurwaardeonderzoek laanbomen 2009-2011. Lisse: Praktijkonderzoek Bloembollen, Boomkwekerij en Fruit, 2012. 66 p.