Consument aan het roer : onderzoek naar consumentenvoorkeur voor regionale producten in Wageningen en omgeving

P.D. van der Jagt, P. Groen, C. Kavvouris

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  De consumenten coöperatie CC2 van o.a. Buys & Ko uit Wageningen is een actieve groep consumenten die zich verenigd hebben om consumenten meer stem te geven in het aanbod van duurzaam voedsel in de regio. Een consumenten coöperatie is een nieuwe interactieve manier om consumenten en hun voedselaanbod meer op elkaar af te stemmen. Het bestuur van CC2 wil inzetten op ondersteuning van de regionale ketens, professionalisering van regionale productie en het mede-onderzoeken van een nieuw winkelconcept voor Buys & Ko. Op verzoek van CC2 is een onderzoek uitgevoerd naar consumentenwensen ten aanzien van deze thema’s in het segment duurzaam voedsel. Doel van het onderzoek is op basis van de voorkeuren van leden en potentiële leden van de consumentenvereniging gericht beleid te formuleren voor het aanbod van duurzaam voedsel in de regio de mogelijke rol daarbij van natuurvoedingswinkel Buys & Ko. Het onderzoek draagt zodoende direct bij aan het vergroten van invloed van de consument op het regionale voedselaanbod.
  Original languageDutch
  Place of PublicationWageningen
  PublisherWageningen UR, Wetenschapswinkel
  Number of pages62
  ISBN (Print)9789461738752
  Publication statusPublished - 2013

  Publication series

  NameRapport / Wageningen UR, Wetenschapswinkel
  PublisherWageningen UR, Wetenschapswinkel
  No.304

  Keywords

  • regional food chains
  • regional specialty products
  • food cooperatives
  • sustainable agriculture
  • food consumption
  • consumption patterns
  • consumer behaviour
  • cooperative societies
  • organic farming
  • gelderland
  • gelderse vallei
  • organic foods
  • trends

  Cite this

  van der Jagt, P. D., Groen, P., & Kavvouris, C. (2013). Consument aan het roer : onderzoek naar consumentenvoorkeur voor regionale producten in Wageningen en omgeving. (Rapport / Wageningen UR, Wetenschapswinkel; No. 304). Wageningen: Wageningen UR, Wetenschapswinkel.
  van der Jagt, P.D. ; Groen, P. ; Kavvouris, C. / Consument aan het roer : onderzoek naar consumentenvoorkeur voor regionale producten in Wageningen en omgeving. Wageningen : Wageningen UR, Wetenschapswinkel, 2013. 62 p. (Rapport / Wageningen UR, Wetenschapswinkel; 304).
  @book{ba4ca3e7fa9b46ea9689919de25d6b46,
  title = "Consument aan het roer : onderzoek naar consumentenvoorkeur voor regionale producten in Wageningen en omgeving",
  abstract = "De consumenten co{\"o}peratie CC2 van o.a. Buys & Ko uit Wageningen is een actieve groep consumenten die zich verenigd hebben om consumenten meer stem te geven in het aanbod van duurzaam voedsel in de regio. Een consumenten co{\"o}peratie is een nieuwe interactieve manier om consumenten en hun voedselaanbod meer op elkaar af te stemmen. Het bestuur van CC2 wil inzetten op ondersteuning van de regionale ketens, professionalisering van regionale productie en het mede-onderzoeken van een nieuw winkelconcept voor Buys & Ko. Op verzoek van CC2 is een onderzoek uitgevoerd naar consumentenwensen ten aanzien van deze thema’s in het segment duurzaam voedsel. Doel van het onderzoek is op basis van de voorkeuren van leden en potenti{\"e}le leden van de consumentenvereniging gericht beleid te formuleren voor het aanbod van duurzaam voedsel in de regio de mogelijke rol daarbij van natuurvoedingswinkel Buys & Ko. Het onderzoek draagt zodoende direct bij aan het vergroten van invloed van de consument op het regionale voedselaanbod.",
  keywords = "regionale voedselketens, streekgebonden producten, voedselco{\"o}peraties, duurzame landbouw, voedselconsumptie, consumptiepatronen, consumentengedrag, co{\"o}peratieve verenigingen, biologische landbouw, gelderland, gelderse vallei, biologische voedingsmiddelen, tendensen, regional food chains, regional specialty products, food cooperatives, sustainable agriculture, food consumption, consumption patterns, consumer behaviour, cooperative societies, organic farming, gelderland, gelderse vallei, organic foods, trends",
  author = "{van der Jagt}, P.D. and P. Groen and C. Kavvouris",
  year = "2013",
  language = "Dutch",
  isbn = "9789461738752",
  series = "Rapport / Wageningen UR, Wetenschapswinkel",
  publisher = "Wageningen UR, Wetenschapswinkel",
  number = "304",

  }

  van der Jagt, PD, Groen, P & Kavvouris, C 2013, Consument aan het roer : onderzoek naar consumentenvoorkeur voor regionale producten in Wageningen en omgeving. Rapport / Wageningen UR, Wetenschapswinkel, no. 304, Wageningen UR, Wetenschapswinkel, Wageningen.

  Consument aan het roer : onderzoek naar consumentenvoorkeur voor regionale producten in Wageningen en omgeving. / van der Jagt, P.D.; Groen, P.; Kavvouris, C.

  Wageningen : Wageningen UR, Wetenschapswinkel, 2013. 62 p. (Rapport / Wageningen UR, Wetenschapswinkel; No. 304).

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Consument aan het roer : onderzoek naar consumentenvoorkeur voor regionale producten in Wageningen en omgeving

  AU - van der Jagt, P.D.

  AU - Groen, P.

  AU - Kavvouris, C.

  PY - 2013

  Y1 - 2013

  N2 - De consumenten coöperatie CC2 van o.a. Buys & Ko uit Wageningen is een actieve groep consumenten die zich verenigd hebben om consumenten meer stem te geven in het aanbod van duurzaam voedsel in de regio. Een consumenten coöperatie is een nieuwe interactieve manier om consumenten en hun voedselaanbod meer op elkaar af te stemmen. Het bestuur van CC2 wil inzetten op ondersteuning van de regionale ketens, professionalisering van regionale productie en het mede-onderzoeken van een nieuw winkelconcept voor Buys & Ko. Op verzoek van CC2 is een onderzoek uitgevoerd naar consumentenwensen ten aanzien van deze thema’s in het segment duurzaam voedsel. Doel van het onderzoek is op basis van de voorkeuren van leden en potentiële leden van de consumentenvereniging gericht beleid te formuleren voor het aanbod van duurzaam voedsel in de regio de mogelijke rol daarbij van natuurvoedingswinkel Buys & Ko. Het onderzoek draagt zodoende direct bij aan het vergroten van invloed van de consument op het regionale voedselaanbod.

  AB - De consumenten coöperatie CC2 van o.a. Buys & Ko uit Wageningen is een actieve groep consumenten die zich verenigd hebben om consumenten meer stem te geven in het aanbod van duurzaam voedsel in de regio. Een consumenten coöperatie is een nieuwe interactieve manier om consumenten en hun voedselaanbod meer op elkaar af te stemmen. Het bestuur van CC2 wil inzetten op ondersteuning van de regionale ketens, professionalisering van regionale productie en het mede-onderzoeken van een nieuw winkelconcept voor Buys & Ko. Op verzoek van CC2 is een onderzoek uitgevoerd naar consumentenwensen ten aanzien van deze thema’s in het segment duurzaam voedsel. Doel van het onderzoek is op basis van de voorkeuren van leden en potentiële leden van de consumentenvereniging gericht beleid te formuleren voor het aanbod van duurzaam voedsel in de regio de mogelijke rol daarbij van natuurvoedingswinkel Buys & Ko. Het onderzoek draagt zodoende direct bij aan het vergroten van invloed van de consument op het regionale voedselaanbod.

  KW - regionale voedselketens

  KW - streekgebonden producten

  KW - voedselcoöperaties

  KW - duurzame landbouw

  KW - voedselconsumptie

  KW - consumptiepatronen

  KW - consumentengedrag

  KW - coöperatieve verenigingen

  KW - biologische landbouw

  KW - gelderland

  KW - gelderse vallei

  KW - biologische voedingsmiddelen

  KW - tendensen

  KW - regional food chains

  KW - regional specialty products

  KW - food cooperatives

  KW - sustainable agriculture

  KW - food consumption

  KW - consumption patterns

  KW - consumer behaviour

  KW - cooperative societies

  KW - organic farming

  KW - gelderland

  KW - gelderse vallei

  KW - organic foods

  KW - trends

  M3 - Report

  SN - 9789461738752

  T3 - Rapport / Wageningen UR, Wetenschapswinkel

  BT - Consument aan het roer : onderzoek naar consumentenvoorkeur voor regionale producten in Wageningen en omgeving

  PB - Wageningen UR, Wetenschapswinkel

  CY - Wageningen

  ER -

  van der Jagt PD, Groen P, Kavvouris C. Consument aan het roer : onderzoek naar consumentenvoorkeur voor regionale producten in Wageningen en omgeving. Wageningen: Wageningen UR, Wetenschapswinkel, 2013. 62 p. (Rapport / Wageningen UR, Wetenschapswinkel; 304).