Chemische contaminanten in diervoeder additief Choline Chloride

W.A. Traag, L.A.P. Hoogenboom, J. de Jong, H.J. van Egmond, G. ten Dam

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Dit briefrapport beschrijft de resultaten van een onderzoek naar chemische contaminanten in Choline Chloride. De doelstellingen waren: 1) Inzicht te verkrijgen in het voorkomen van (gebromeerde) vlamvertragers en broomdioxines in het diervoederadditief Choline Chloride en het, op basis van de resultaten, formuleren van aanbevelingen voor het beleid. 2) Evaluatie of verdachte DR CALUX resultaten inderdaad veroorzaakt worden door broomdioxines en of deze test geschikt is als screeningsmethode voor broomdioxines. 3) Evaluatie of de besmetting met broomdioxines en (gebromeerde) vlamvertragers parallel loopt.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherRIKILT
Number of pages11
Publication statusPublished - 2010

Publication series

NameRapport / RIKILT
PublisherRIKILT
No.2010.015

Keywords

  • contaminants
  • feed additives
  • choline

Cite this

Traag, W. A., Hoogenboom, L. A. P., de Jong, J., van Egmond, H. J., & ten Dam, G. (2010). Chemische contaminanten in diervoeder additief Choline Chloride. (Rapport / RIKILT; No. 2010.015). Wageningen: RIKILT.
Traag, W.A. ; Hoogenboom, L.A.P. ; de Jong, J. ; van Egmond, H.J. ; ten Dam, G. / Chemische contaminanten in diervoeder additief Choline Chloride. Wageningen : RIKILT, 2010. 11 p. (Rapport / RIKILT; 2010.015).
@book{1180c389555445d39725a20661e809cb,
title = "Chemische contaminanten in diervoeder additief Choline Chloride",
abstract = "Dit briefrapport beschrijft de resultaten van een onderzoek naar chemische contaminanten in Choline Chloride. De doelstellingen waren: 1) Inzicht te verkrijgen in het voorkomen van (gebromeerde) vlamvertragers en broomdioxines in het diervoederadditief Choline Chloride en het, op basis van de resultaten, formuleren van aanbevelingen voor het beleid. 2) Evaluatie of verdachte DR CALUX resultaten inderdaad veroorzaakt worden door broomdioxines en of deze test geschikt is als screeningsmethode voor broomdioxines. 3) Evaluatie of de besmetting met broomdioxines en (gebromeerde) vlamvertragers parallel loopt.",
keywords = "besmetters, voedertoevoegingen, choline, contaminants, feed additives, choline",
author = "W.A. Traag and L.A.P. Hoogenboom and {de Jong}, J. and {van Egmond}, H.J. and {ten Dam}, G.",
year = "2010",
language = "Dutch",
series = "Rapport / RIKILT",
publisher = "RIKILT",
number = "2010.015",

}

Traag, WA, Hoogenboom, LAP, de Jong, J, van Egmond, HJ & ten Dam, G 2010, Chemische contaminanten in diervoeder additief Choline Chloride. Rapport / RIKILT, no. 2010.015, RIKILT, Wageningen.

Chemische contaminanten in diervoeder additief Choline Chloride. / Traag, W.A.; Hoogenboom, L.A.P.; de Jong, J.; van Egmond, H.J.; ten Dam, G.

Wageningen : RIKILT, 2010. 11 p. (Rapport / RIKILT; No. 2010.015).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Chemische contaminanten in diervoeder additief Choline Chloride

AU - Traag, W.A.

AU - Hoogenboom, L.A.P.

AU - de Jong, J.

AU - van Egmond, H.J.

AU - ten Dam, G.

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Dit briefrapport beschrijft de resultaten van een onderzoek naar chemische contaminanten in Choline Chloride. De doelstellingen waren: 1) Inzicht te verkrijgen in het voorkomen van (gebromeerde) vlamvertragers en broomdioxines in het diervoederadditief Choline Chloride en het, op basis van de resultaten, formuleren van aanbevelingen voor het beleid. 2) Evaluatie of verdachte DR CALUX resultaten inderdaad veroorzaakt worden door broomdioxines en of deze test geschikt is als screeningsmethode voor broomdioxines. 3) Evaluatie of de besmetting met broomdioxines en (gebromeerde) vlamvertragers parallel loopt.

AB - Dit briefrapport beschrijft de resultaten van een onderzoek naar chemische contaminanten in Choline Chloride. De doelstellingen waren: 1) Inzicht te verkrijgen in het voorkomen van (gebromeerde) vlamvertragers en broomdioxines in het diervoederadditief Choline Chloride en het, op basis van de resultaten, formuleren van aanbevelingen voor het beleid. 2) Evaluatie of verdachte DR CALUX resultaten inderdaad veroorzaakt worden door broomdioxines en of deze test geschikt is als screeningsmethode voor broomdioxines. 3) Evaluatie of de besmetting met broomdioxines en (gebromeerde) vlamvertragers parallel loopt.

KW - besmetters

KW - voedertoevoegingen

KW - choline

KW - contaminants

KW - feed additives

KW - choline

M3 - Report

T3 - Rapport / RIKILT

BT - Chemische contaminanten in diervoeder additief Choline Chloride

PB - RIKILT

CY - Wageningen

ER -

Traag WA, Hoogenboom LAP, de Jong J, van Egmond HJ, ten Dam G. Chemische contaminanten in diervoeder additief Choline Chloride. Wageningen: RIKILT, 2010. 11 p. (Rapport / RIKILT; 2010.015).