Boshavikskruiden in Twente

R. Haveman, E.J. Weeda

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

De Hieracium-excursie van september was speciaal gericht op de Boshavikskruid-groep (Hieracium sabaudum sensu lato), die in Twente een van haar bolwerken in Nederland heeft. Over de standplaats van ‘Hieracium sabaudum’ bestond enig verschil van inzicht. Volgens de Oecologische Flora staat Boshavikskruid in houtwallen, verder aan bosranden op lemige, vochthoudende, min of meer kalkarme maar niet sterk zure grond, en op oeverwallen van bosbeken (Weeda et al., 1991). De Vegetatie van Nederland zegt echter dat de bodem op de standplaats van het Hieracio-Holcetum mollis minder lemig en/of minder humeus is dan bij het Hyperico pulchri-Melampyretum pratensis. Wel of niet lemig?
LanguageDutch
Pages61-63
JournalExcursieverslagen / Plantensociologische Kring Nederland
Volume2006
Issue number12 sept
Publication statusPublished - 2006

Keywords

  • vegetation
  • hieracium
  • vegetation types
  • soil plant relationships
  • twente

Cite this

Haveman, R. ; Weeda, E.J. / Boshavikskruiden in Twente. In: Excursieverslagen / Plantensociologische Kring Nederland. 2006 ; Vol. 2006, No. 12 sept. pp. 61-63.
@article{90084d121e09447ba906a72a9872697a,
title = "Boshavikskruiden in Twente",
abstract = "De Hieracium-excursie van september was speciaal gericht op de Boshavikskruid-groep (Hieracium sabaudum sensu lato), die in Twente een van haar bolwerken in Nederland heeft. Over de standplaats van ‘Hieracium sabaudum’ bestond enig verschil van inzicht. Volgens de Oecologische Flora staat Boshavikskruid in houtwallen, verder aan bosranden op lemige, vochthoudende, min of meer kalkarme maar niet sterk zure grond, en op oeverwallen van bosbeken (Weeda et al., 1991). De Vegetatie van Nederland zegt echter dat de bodem op de standplaats van het Hieracio-Holcetum mollis minder lemig en/of minder humeus is dan bij het Hyperico pulchri-Melampyretum pratensis. Wel of niet lemig?",
keywords = "vegetatie, hieracium, vegetatietypen, bodem-plant relaties, twente, vegetation, hieracium, vegetation types, soil plant relationships, twente",
author = "R. Haveman and E.J. Weeda",
year = "2006",
language = "Dutch",
volume = "2006",
pages = "61--63",
journal = "Excursieverslagen / Plantensociologische Kring Nederland",
number = "12 sept",

}

Boshavikskruiden in Twente. / Haveman, R.; Weeda, E.J.

In: Excursieverslagen / Plantensociologische Kring Nederland, Vol. 2006, No. 12 sept, 2006, p. 61-63.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Boshavikskruiden in Twente

AU - Haveman, R.

AU - Weeda, E.J.

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - De Hieracium-excursie van september was speciaal gericht op de Boshavikskruid-groep (Hieracium sabaudum sensu lato), die in Twente een van haar bolwerken in Nederland heeft. Over de standplaats van ‘Hieracium sabaudum’ bestond enig verschil van inzicht. Volgens de Oecologische Flora staat Boshavikskruid in houtwallen, verder aan bosranden op lemige, vochthoudende, min of meer kalkarme maar niet sterk zure grond, en op oeverwallen van bosbeken (Weeda et al., 1991). De Vegetatie van Nederland zegt echter dat de bodem op de standplaats van het Hieracio-Holcetum mollis minder lemig en/of minder humeus is dan bij het Hyperico pulchri-Melampyretum pratensis. Wel of niet lemig?

AB - De Hieracium-excursie van september was speciaal gericht op de Boshavikskruid-groep (Hieracium sabaudum sensu lato), die in Twente een van haar bolwerken in Nederland heeft. Over de standplaats van ‘Hieracium sabaudum’ bestond enig verschil van inzicht. Volgens de Oecologische Flora staat Boshavikskruid in houtwallen, verder aan bosranden op lemige, vochthoudende, min of meer kalkarme maar niet sterk zure grond, en op oeverwallen van bosbeken (Weeda et al., 1991). De Vegetatie van Nederland zegt echter dat de bodem op de standplaats van het Hieracio-Holcetum mollis minder lemig en/of minder humeus is dan bij het Hyperico pulchri-Melampyretum pratensis. Wel of niet lemig?

KW - vegetatie

KW - hieracium

KW - vegetatietypen

KW - bodem-plant relaties

KW - twente

KW - vegetation

KW - hieracium

KW - vegetation types

KW - soil plant relationships

KW - twente

M3 - Article

VL - 2006

SP - 61

EP - 63

JO - Excursieverslagen / Plantensociologische Kring Nederland

T2 - Excursieverslagen / Plantensociologische Kring Nederland

JF - Excursieverslagen / Plantensociologische Kring Nederland

IS - 12 sept

ER -