Boomkorvisserij: hoe voedselweb-interacties op de zeebodem het succes van visserijmaatregelen kunnen bepalen

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Dit document is een samenvatting, met daarbij de beleidsrelevantie, van de wetenschappelijke publicatie ‘When does fishing lead to more fish? Community consequences of bottom trawl fisheries in demersal food webs ’ geschreven door Daniel van Denderen, Tobias van Kooten en Adriaan Rijnsdorp, gepubliceerd in Proceedings of the Royal Society B, vol. 280, no. 20131883 op 4 september 2013. Het doel van deze Nederlandstalige samenvatting is het ontsluiten van de conclusies uit deze publicatie voor een breder publiek, en het schetsen van de consequenties daarvan voor het Nederlandse visserij- en natuurbeheer.
LanguageDutch
Place of PublicationIJmuiden
PublisherIMARES
Number of pages12
Publication statusPublished - 2014

Publication series

NameRapport / IMARES Wageningen UR
PublisherIMARES
No.C127/14

Keywords

 • fisheries
 • fisheries ecology
 • beam trawling
 • subaqueous soils
 • soil ecology
 • benthos
 • marine areas
 • fishery management
 • north sea
 • food webs
 • fishery resources
 • fish stocks
 • aquatic ecosystems
 • nature management

Cite this

@book{a3a1a2527faa4f199cfd766698894bed,
title = "Boomkorvisserij: hoe voedselweb-interacties op de zeebodem het succes van visserijmaatregelen kunnen bepalen",
abstract = "Dit document is een samenvatting, met daarbij de beleidsrelevantie, van de wetenschappelijke publicatie ‘When does fishing lead to more fish? Community consequences of bottom trawl fisheries in demersal food webs ’ geschreven door Daniel van Denderen, Tobias van Kooten en Adriaan Rijnsdorp, gepubliceerd in Proceedings of the Royal Society B, vol. 280, no. 20131883 op 4 september 2013. Het doel van deze Nederlandstalige samenvatting is het ontsluiten van de conclusies uit deze publicatie voor een breder publiek, en het schetsen van de consequenties daarvan voor het Nederlandse visserij- en natuurbeheer.",
keywords = "visserij, visserij-ecologie, boomkorvisserij, onderwatergronden, bodemecologie, benthos, mariene gebieden, visserijbeheer, noordzee, voedselwebben, visbestand, visstand, aquatische ecosystemen, natuurbeheer, fisheries, fisheries ecology, beam trawling, subaqueous soils, soil ecology, benthos, marine areas, fishery management, north sea, food webs, fishery resources, fish stocks, aquatic ecosystems, nature management",
author = "{van Kooten}, T.",
year = "2014",
language = "Dutch",
series = "Rapport / IMARES Wageningen UR",
publisher = "IMARES",
number = "C127/14",

}

Boomkorvisserij: hoe voedselweb-interacties op de zeebodem het succes van visserijmaatregelen kunnen bepalen. / van Kooten, T.

IJmuiden : IMARES, 2014. 12 p. (Rapport / IMARES Wageningen UR; No. C127/14).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Boomkorvisserij: hoe voedselweb-interacties op de zeebodem het succes van visserijmaatregelen kunnen bepalen

AU - van Kooten, T.

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Dit document is een samenvatting, met daarbij de beleidsrelevantie, van de wetenschappelijke publicatie ‘When does fishing lead to more fish? Community consequences of bottom trawl fisheries in demersal food webs ’ geschreven door Daniel van Denderen, Tobias van Kooten en Adriaan Rijnsdorp, gepubliceerd in Proceedings of the Royal Society B, vol. 280, no. 20131883 op 4 september 2013. Het doel van deze Nederlandstalige samenvatting is het ontsluiten van de conclusies uit deze publicatie voor een breder publiek, en het schetsen van de consequenties daarvan voor het Nederlandse visserij- en natuurbeheer.

AB - Dit document is een samenvatting, met daarbij de beleidsrelevantie, van de wetenschappelijke publicatie ‘When does fishing lead to more fish? Community consequences of bottom trawl fisheries in demersal food webs ’ geschreven door Daniel van Denderen, Tobias van Kooten en Adriaan Rijnsdorp, gepubliceerd in Proceedings of the Royal Society B, vol. 280, no. 20131883 op 4 september 2013. Het doel van deze Nederlandstalige samenvatting is het ontsluiten van de conclusies uit deze publicatie voor een breder publiek, en het schetsen van de consequenties daarvan voor het Nederlandse visserij- en natuurbeheer.

KW - visserij

KW - visserij-ecologie

KW - boomkorvisserij

KW - onderwatergronden

KW - bodemecologie

KW - benthos

KW - mariene gebieden

KW - visserijbeheer

KW - noordzee

KW - voedselwebben

KW - visbestand

KW - visstand

KW - aquatische ecosystemen

KW - natuurbeheer

KW - fisheries

KW - fisheries ecology

KW - beam trawling

KW - subaqueous soils

KW - soil ecology

KW - benthos

KW - marine areas

KW - fishery management

KW - north sea

KW - food webs

KW - fishery resources

KW - fish stocks

KW - aquatic ecosystems

KW - nature management

M3 - Report

T3 - Rapport / IMARES Wageningen UR

BT - Boomkorvisserij: hoe voedselweb-interacties op de zeebodem het succes van visserijmaatregelen kunnen bepalen

PB - IMARES

CY - IJmuiden

ER -