Boomgericht bosbeheer en kwaliteitshout

Research output: Contribution to journalArticlePopular

Abstract

In ieder bos is het mogelijk om kwaliteitshout te telen. De blesser moet vooral de juiste bomen kunnen herkennen en met gerichte ingrepen hun ontwikkeling bijsturen. Ook als de verjonging zich wat spaarzamer aandient en takkiger is, zoals dat onder een kronendak vaker het geval is, streven we naar kwaliteitshout. Hoe komen we met boomgericht bosbeheer vanuit onze huidige bossen in dat structuurrijke en weerbare bos met kwaliteitshout?
LanguageDutch
Pages7-11
Number of pages5
JournalVakblad Natuur Bos Landschap
Issue number153
Publication statusPublished - 2019

Cite this

@article{3731171a42664e70b23edeb86a112e68,
title = "Boomgericht bosbeheer en kwaliteitshout",
abstract = "In ieder bos is het mogelijk om kwaliteitshout te telen. De blesser moet vooral de juiste bomen kunnen herkennen en met gerichte ingrepen hun ontwikkeling bijsturen. Ook als de verjonging zich wat spaarzamer aandient en takkiger is, zoals dat onder een kronendak vaker het geval is, streven we naar kwaliteitshout. Hoe komen we met boomgericht bosbeheer vanuit onze huidige bossen in dat structuurrijke en weerbare bos met kwaliteitshout?",
author = "Etienne Thomassen",
year = "2019",
language = "Dutch",
pages = "7--11",
journal = "Vakblad Natuur Bos Landschap",
issn = "1572-7610",
number = "153",

}

Boomgericht bosbeheer en kwaliteitshout. / Thomassen, Etienne.

In: Vakblad Natuur Bos Landschap, No. 153, 2019, p. 7-11.

Research output: Contribution to journalArticlePopular

TY - JOUR

T1 - Boomgericht bosbeheer en kwaliteitshout

AU - Thomassen, Etienne

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - In ieder bos is het mogelijk om kwaliteitshout te telen. De blesser moet vooral de juiste bomen kunnen herkennen en met gerichte ingrepen hun ontwikkeling bijsturen. Ook als de verjonging zich wat spaarzamer aandient en takkiger is, zoals dat onder een kronendak vaker het geval is, streven we naar kwaliteitshout. Hoe komen we met boomgericht bosbeheer vanuit onze huidige bossen in dat structuurrijke en weerbare bos met kwaliteitshout?

AB - In ieder bos is het mogelijk om kwaliteitshout te telen. De blesser moet vooral de juiste bomen kunnen herkennen en met gerichte ingrepen hun ontwikkeling bijsturen. Ook als de verjonging zich wat spaarzamer aandient en takkiger is, zoals dat onder een kronendak vaker het geval is, streven we naar kwaliteitshout. Hoe komen we met boomgericht bosbeheer vanuit onze huidige bossen in dat structuurrijke en weerbare bos met kwaliteitshout?

M3 - Article

SP - 7

EP - 11

JO - Vakblad Natuur Bos Landschap

T2 - Vakblad Natuur Bos Landschap

JF - Vakblad Natuur Bos Landschap

SN - 1572-7610

IS - 153

ER -