Bodemweerbaarheid verhogen: de rol van organische stof toevoegingen en het microbioom in de bodem.

Research output: Contribution to journalArticleAcademic

Abstract

De landbouwsector kan efficiënter en duurzamer worden als schone organische reststoffen - van compost tot verenmeel - aan de bodem worden toegevoegd. Er zijn dan namelijk minder voedingsstoffen via kunstmest nodig. Maar het gebruik van organische materialen heeft meer voordelen: ze zijn een bron van voedsel voor het bodemleven en nuttige micro-organismen in de bodem kunnen de bodem weerbaarder maken tegen bepaalde ziekteverwekkers in gewassen. Dit vermindert de afhankelijkheid en het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.
Original languageDutch
Pages (from-to)54-54
JournalGewasbescherming
Volume50
Issue number2
Publication statusPublished - Mar 2019

Cite this

@article{72c08c17404644efb21a1df4e789449a,
title = "Bodemweerbaarheid verhogen: de rol van organische stof toevoegingen en het microbioom in de bodem.",
abstract = "De landbouwsector kan effici{\"e}nter en duurzamer worden als schone organische reststoffen - van compost tot verenmeel - aan de bodem worden toegevoegd. Er zijn dan namelijk minder voedingsstoffen via kunstmest nodig. Maar het gebruik van organische materialen heeft meer voordelen: ze zijn een bron van voedsel voor het bodemleven en nuttige micro-organismen in de bodem kunnen de bodem weerbaarder maken tegen bepaalde ziekteverwekkers in gewassen. Dit vermindert de afhankelijkheid en het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.",
author = "{Andreo Jimenez}, B. and E.H. Nijhuis and M.T. Schilder and J. Postma",
year = "2019",
month = "3",
language = "Dutch",
volume = "50",
pages = "54--54",
journal = "Gewasbescherming",
issn = "0166-6495",
number = "2",

}

TY - JOUR

T1 - Bodemweerbaarheid verhogen: de rol van organische stof toevoegingen en het microbioom in de bodem.

AU - Andreo Jimenez, B.

AU - Nijhuis, E.H.

AU - Schilder, M.T.

AU - Postma, J.

PY - 2019/3

Y1 - 2019/3

N2 - De landbouwsector kan efficiënter en duurzamer worden als schone organische reststoffen - van compost tot verenmeel - aan de bodem worden toegevoegd. Er zijn dan namelijk minder voedingsstoffen via kunstmest nodig. Maar het gebruik van organische materialen heeft meer voordelen: ze zijn een bron van voedsel voor het bodemleven en nuttige micro-organismen in de bodem kunnen de bodem weerbaarder maken tegen bepaalde ziekteverwekkers in gewassen. Dit vermindert de afhankelijkheid en het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.

AB - De landbouwsector kan efficiënter en duurzamer worden als schone organische reststoffen - van compost tot verenmeel - aan de bodem worden toegevoegd. Er zijn dan namelijk minder voedingsstoffen via kunstmest nodig. Maar het gebruik van organische materialen heeft meer voordelen: ze zijn een bron van voedsel voor het bodemleven en nuttige micro-organismen in de bodem kunnen de bodem weerbaarder maken tegen bepaalde ziekteverwekkers in gewassen. Dit vermindert de afhankelijkheid en het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.

M3 - Article

VL - 50

SP - 54

EP - 54

JO - Gewasbescherming

JF - Gewasbescherming

SN - 0166-6495

IS - 2

ER -