Bodemleven geeft structuur aan akkergrond, Thema: Functionele biodiversiteit BO-12.03-004-004

Research output: Other contributionPamphletOther research output

Abstract

Uit de praktijk komen vragen over achteruitgang van bodemstructuur door intensieve grondbewerking, bodemverdichting door zware machines en de hiermee samen hangende tendens tot toenemende problemen met water infiltratie. Er is behoefte aan kennis over bedrijfsmaatregelen als minimale grondbewerking en gerichte bemesting, die het bodemleven zo stimuleren dat er meer natuurlijke regulatie is van bodemstructuur en bodemvruchtbaarheid.
Original languageDutch
PublisherS.n.
Publication statusPublished - 2011

Keywords

  • tillage
  • soil structure
  • arable land
  • soil ecology

Cite this

@misc{478a0d48681f4a4f81606b6da2fa0aea,
title = "Bodemleven geeft structuur aan akkergrond, Thema: Functionele biodiversiteit BO-12.03-004-004",
abstract = "Uit de praktijk komen vragen over achteruitgang van bodemstructuur door intensieve grondbewerking, bodemverdichting door zware machines en de hiermee samen hangende tendens tot toenemende problemen met water infiltratie. Er is behoefte aan kennis over bedrijfsmaatregelen als minimale grondbewerking en gerichte bemesting, die het bodemleven zo stimuleren dat er meer natuurlijke regulatie is van bodemstructuur en bodemvruchtbaarheid.",
keywords = "grondbewerking, bodemstructuur, bouwland, bodemecologie, tillage, soil structure, arable land, soil ecology",
author = "J.H. Faber and J. Bloem",
year = "2011",
language = "Dutch",
publisher = "S.n.",
type = "Other",

}

Bodemleven geeft structuur aan akkergrond, Thema: Functionele biodiversiteit BO-12.03-004-004. / Faber, J.H.; Bloem, J.

S.n.. 2011, .

Research output: Other contributionPamphletOther research output

TY - GEN

T1 - Bodemleven geeft structuur aan akkergrond, Thema: Functionele biodiversiteit BO-12.03-004-004

AU - Faber, J.H.

AU - Bloem, J.

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Uit de praktijk komen vragen over achteruitgang van bodemstructuur door intensieve grondbewerking, bodemverdichting door zware machines en de hiermee samen hangende tendens tot toenemende problemen met water infiltratie. Er is behoefte aan kennis over bedrijfsmaatregelen als minimale grondbewerking en gerichte bemesting, die het bodemleven zo stimuleren dat er meer natuurlijke regulatie is van bodemstructuur en bodemvruchtbaarheid.

AB - Uit de praktijk komen vragen over achteruitgang van bodemstructuur door intensieve grondbewerking, bodemverdichting door zware machines en de hiermee samen hangende tendens tot toenemende problemen met water infiltratie. Er is behoefte aan kennis over bedrijfsmaatregelen als minimale grondbewerking en gerichte bemesting, die het bodemleven zo stimuleren dat er meer natuurlijke regulatie is van bodemstructuur en bodemvruchtbaarheid.

KW - grondbewerking

KW - bodemstructuur

KW - bouwland

KW - bodemecologie

KW - tillage

KW - soil structure

KW - arable land

KW - soil ecology

M3 - Pamphlet

PB - S.n.

ER -