Bodemfysische schematisatie van het Fochteloerveen en omliggende landbouwgronden

J. Stolte, H. Rosing, A. Veldhuizen

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  Voor het natuurgebied Fochteloërveen en omliggende landbouwgronden is een bodemfysische schematisering gemaakt om bodemfysische gegevens beschikbaar te krijgen voor modelinvoer. Voor de omliggende landbouwgronden zijn bestaande bodemkaarten op verschillende schalen gebruikt. Voor het natuurgebied is een detailkartering uitgevoerd. Voor de onderscheiden horizonten zijn Staringreeks-bouwstenen geselecteerd. Voor de horizonten waarvoor dit niet mogelijk was, zijn nieuwe bouwstenen samengesteld op basis van metingen uit vergelijkbare gebieden. Door bestaande gegevenssets te gebruik kan een fysische schematisering worden uitgevoerd. Een gevoeligheidsanalyse zal aantonen of de basisgegevens nauwkeurig genoeg zijn en of de gekozen schaal volstaat.
  Original languageDutch
  Place of PublicationWageningen
  PublisherDLO-Staring Centrum
  Number of pages55
  Publication statusPublished - 1995

  Publication series

  NameRapport / DLO-Staring Centrum
  No.382
  ISSN (Print)0927-4499

  Keywords

  • peat soils
  • soil water
  • netherlands
  • holocene
  • postglacial periods
  • pleistocene
  • friesland

  Cite this

  Stolte, J., Rosing, H., & Veldhuizen, A. (1995). Bodemfysische schematisatie van het Fochteloerveen en omliggende landbouwgronden. (Rapport / DLO-Staring Centrum; No. 382). Wageningen: DLO-Staring Centrum.
  Stolte, J. ; Rosing, H. ; Veldhuizen, A. / Bodemfysische schematisatie van het Fochteloerveen en omliggende landbouwgronden. Wageningen : DLO-Staring Centrum, 1995. 55 p. (Rapport / DLO-Staring Centrum; 382).
  @book{48bb3d9455f14815900b084726b4a970,
  title = "Bodemfysische schematisatie van het Fochteloerveen en omliggende landbouwgronden",
  abstract = "Voor het natuurgebied Fochtelo{\"e}rveen en omliggende landbouwgronden is een bodemfysische schematisering gemaakt om bodemfysische gegevens beschikbaar te krijgen voor modelinvoer. Voor de omliggende landbouwgronden zijn bestaande bodemkaarten op verschillende schalen gebruikt. Voor het natuurgebied is een detailkartering uitgevoerd. Voor de onderscheiden horizonten zijn Staringreeks-bouwstenen geselecteerd. Voor de horizonten waarvoor dit niet mogelijk was, zijn nieuwe bouwstenen samengesteld op basis van metingen uit vergelijkbare gebieden. Door bestaande gegevenssets te gebruik kan een fysische schematisering worden uitgevoerd. Een gevoeligheidsanalyse zal aantonen of de basisgegevens nauwkeurig genoeg zijn en of de gekozen schaal volstaat.",
  keywords = "veengronden, bodemwater, nederland, holoceen, postglaciale perioden, pleistoceen, friesland, peat soils, soil water, netherlands, holocene, postglacial periods, pleistocene, friesland",
  author = "J. Stolte and H. Rosing and A. Veldhuizen",
  year = "1995",
  language = "Dutch",
  series = "Rapport / DLO-Staring Centrum",
  publisher = "DLO-Staring Centrum",
  number = "382",

  }

  Stolte, J, Rosing, H & Veldhuizen, A 1995, Bodemfysische schematisatie van het Fochteloerveen en omliggende landbouwgronden. Rapport / DLO-Staring Centrum, no. 382, DLO-Staring Centrum, Wageningen.

  Bodemfysische schematisatie van het Fochteloerveen en omliggende landbouwgronden. / Stolte, J.; Rosing, H.; Veldhuizen, A.

  Wageningen : DLO-Staring Centrum, 1995. 55 p. (Rapport / DLO-Staring Centrum; No. 382).

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Bodemfysische schematisatie van het Fochteloerveen en omliggende landbouwgronden

  AU - Stolte, J.

  AU - Rosing, H.

  AU - Veldhuizen, A.

  PY - 1995

  Y1 - 1995

  N2 - Voor het natuurgebied Fochteloërveen en omliggende landbouwgronden is een bodemfysische schematisering gemaakt om bodemfysische gegevens beschikbaar te krijgen voor modelinvoer. Voor de omliggende landbouwgronden zijn bestaande bodemkaarten op verschillende schalen gebruikt. Voor het natuurgebied is een detailkartering uitgevoerd. Voor de onderscheiden horizonten zijn Staringreeks-bouwstenen geselecteerd. Voor de horizonten waarvoor dit niet mogelijk was, zijn nieuwe bouwstenen samengesteld op basis van metingen uit vergelijkbare gebieden. Door bestaande gegevenssets te gebruik kan een fysische schematisering worden uitgevoerd. Een gevoeligheidsanalyse zal aantonen of de basisgegevens nauwkeurig genoeg zijn en of de gekozen schaal volstaat.

  AB - Voor het natuurgebied Fochteloërveen en omliggende landbouwgronden is een bodemfysische schematisering gemaakt om bodemfysische gegevens beschikbaar te krijgen voor modelinvoer. Voor de omliggende landbouwgronden zijn bestaande bodemkaarten op verschillende schalen gebruikt. Voor het natuurgebied is een detailkartering uitgevoerd. Voor de onderscheiden horizonten zijn Staringreeks-bouwstenen geselecteerd. Voor de horizonten waarvoor dit niet mogelijk was, zijn nieuwe bouwstenen samengesteld op basis van metingen uit vergelijkbare gebieden. Door bestaande gegevenssets te gebruik kan een fysische schematisering worden uitgevoerd. Een gevoeligheidsanalyse zal aantonen of de basisgegevens nauwkeurig genoeg zijn en of de gekozen schaal volstaat.

  KW - veengronden

  KW - bodemwater

  KW - nederland

  KW - holoceen

  KW - postglaciale perioden

  KW - pleistoceen

  KW - friesland

  KW - peat soils

  KW - soil water

  KW - netherlands

  KW - holocene

  KW - postglacial periods

  KW - pleistocene

  KW - friesland

  M3 - Report

  T3 - Rapport / DLO-Staring Centrum

  BT - Bodemfysische schematisatie van het Fochteloerveen en omliggende landbouwgronden

  PB - DLO-Staring Centrum

  CY - Wageningen

  ER -

  Stolte J, Rosing H, Veldhuizen A. Bodemfysische schematisatie van het Fochteloerveen en omliggende landbouwgronden. Wageningen: DLO-Staring Centrum, 1995. 55 p. (Rapport / DLO-Staring Centrum; 382).