Bodembiologie in het natuurbeheer: Nieuwe inzichten en perspectieven

Gijs Gerrits, W.H. van der Putten

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Natuurbeheerders denken bij bodem al snel aan abiotische factoren zoals de concentratie stikstof en fosfaat, het organisch stofgehalte, de pH en de structuur. Dit leer je in de meeste groene opleidingen. Langzaam aan groeit echter het besef bij natuurbeheerders dat ook de bodembiologie een belangrijke rol speelt in de structurering van de vegetatie. Dit artikel geeft een inkijkje in belangrijke nieuwe kennis, hypotheses en mogelijke nieuwe perspectieven voor het natuurbeheer.
LanguageDutch
Pages3-7
JournalVakblad Natuur Bos Landschap
Issue number156
Publication statusPublished - Jun 2019

Cite this

@article{6bb3dfe538994878877b03d1136e767e,
title = "Bodembiologie in het natuurbeheer: Nieuwe inzichten en perspectieven",
abstract = "Natuurbeheerders denken bij bodem al snel aan abiotische factoren zoals de concentratie stikstof en fosfaat, het organisch stofgehalte, de pH en de structuur. Dit leer je in de meeste groene opleidingen. Langzaam aan groeit echter het besef bij natuurbeheerders dat ook de bodembiologie een belangrijke rol speelt in de structurering van de vegetatie. Dit artikel geeft een inkijkje in belangrijke nieuwe kennis, hypotheses en mogelijke nieuwe perspectieven voor het natuurbeheer.",
author = "Gijs Gerrits and {van der Putten}, W.H.",
year = "2019",
month = "6",
language = "Dutch",
pages = "3--7",
journal = "Vakblad Natuur Bos Landschap",
issn = "1572-7610",
number = "156",

}

Bodembiologie in het natuurbeheer : Nieuwe inzichten en perspectieven. / Gerrits, Gijs ; van der Putten, W.H.

In: Vakblad Natuur Bos Landschap, No. 156, 06.2019, p. 3-7.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Bodembiologie in het natuurbeheer

T2 - Vakblad Natuur Bos Landschap

AU - Gerrits, Gijs

AU - van der Putten, W.H.

PY - 2019/6

Y1 - 2019/6

N2 - Natuurbeheerders denken bij bodem al snel aan abiotische factoren zoals de concentratie stikstof en fosfaat, het organisch stofgehalte, de pH en de structuur. Dit leer je in de meeste groene opleidingen. Langzaam aan groeit echter het besef bij natuurbeheerders dat ook de bodembiologie een belangrijke rol speelt in de structurering van de vegetatie. Dit artikel geeft een inkijkje in belangrijke nieuwe kennis, hypotheses en mogelijke nieuwe perspectieven voor het natuurbeheer.

AB - Natuurbeheerders denken bij bodem al snel aan abiotische factoren zoals de concentratie stikstof en fosfaat, het organisch stofgehalte, de pH en de structuur. Dit leer je in de meeste groene opleidingen. Langzaam aan groeit echter het besef bij natuurbeheerders dat ook de bodembiologie een belangrijke rol speelt in de structurering van de vegetatie. Dit artikel geeft een inkijkje in belangrijke nieuwe kennis, hypotheses en mogelijke nieuwe perspectieven voor het natuurbeheer.

M3 - Article

SP - 3

EP - 7

JO - Vakblad Natuur Bos Landschap

JF - Vakblad Natuur Bos Landschap

SN - 1572-7610

IS - 156

ER -