BO-Bodemdiensten pilot Schokland : een methodiek voor maatwerk bij vergoedingen

R. Schreuder, M.A.E. van Leeuwen, M. Amersfoort

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  De Nederlandse bodem bevat veel waardevolle archeologische en aardkundige objecten die zich voor een groot deel in agrarisch gebied bevinden. Agrarische activiteiten kunnen een bedreiging vormen voor het behoud van deze objecten, maar boeren kunnen ook een bijdrage leveren aan het in stand houden van deze waardevolle objecten. De Nederlandse Catalogus Groen Blauwe Diensten (GBC) is geschikt om de vergoeding van bodemdiensten op te nemen. Dit onderzoek stelt een methodiek voor die provincies en gemeentes kunnen gebruiken om vergoedingen vast te stellen op de locaties waar archeologische en aardkundige waarden liggen.
  Original languageDutch
  Place of PublicationLelystad
  PublisherPraktijkonderzoek Plant & Omgeving, Sector Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroenten
  Number of pages26
  Publication statusPublished - 2008

  Publication series

  NameRapport / PPO-AGV
  PublisherPraktijkonderzoek Plant & Omgeving, Sector Akkerbouw, Groene ruimte en Vollegrondsgroenten

  Keywords

  • farm management
  • field crops
  • farm planning
  • income
  • geomorphology

  Cite this

  Schreuder, R., van Leeuwen, M. A. E., & Amersfoort, M. (2008). BO-Bodemdiensten pilot Schokland : een methodiek voor maatwerk bij vergoedingen. (Rapport / PPO-AGV). Lelystad: Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Sector Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroenten.
  Schreuder, R. ; van Leeuwen, M.A.E. ; Amersfoort, M. / BO-Bodemdiensten pilot Schokland : een methodiek voor maatwerk bij vergoedingen. Lelystad : Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Sector Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroenten, 2008. 26 p. (Rapport / PPO-AGV).
  @book{994a5d85864d4f67af87bbdac5fa5716,
  title = "BO-Bodemdiensten pilot Schokland : een methodiek voor maatwerk bij vergoedingen",
  abstract = "De Nederlandse bodem bevat veel waardevolle archeologische en aardkundige objecten die zich voor een groot deel in agrarisch gebied bevinden. Agrarische activiteiten kunnen een bedreiging vormen voor het behoud van deze objecten, maar boeren kunnen ook een bijdrage leveren aan het in stand houden van deze waardevolle objecten. De Nederlandse Catalogus Groen Blauwe Diensten (GBC) is geschikt om de vergoeding van bodemdiensten op te nemen. Dit onderzoek stelt een methodiek voor die provincies en gemeentes kunnen gebruiken om vergoedingen vast te stellen op de locaties waar archeologische en aardkundige waarden liggen.",
  keywords = "agrarische bedrijfsvoering, veldgewassen, agrarische bedrijfsplanning, inkomen, geomorfologie, farm management, field crops, farm planning, income, geomorphology",
  author = "R. Schreuder and {van Leeuwen}, M.A.E. and M. Amersfoort",
  year = "2008",
  language = "Dutch",
  series = "Rapport / PPO-AGV",
  publisher = "Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Sector Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroenten",

  }

  Schreuder, R, van Leeuwen, MAE & Amersfoort, M 2008, BO-Bodemdiensten pilot Schokland : een methodiek voor maatwerk bij vergoedingen. Rapport / PPO-AGV, Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Sector Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroenten, Lelystad.

  BO-Bodemdiensten pilot Schokland : een methodiek voor maatwerk bij vergoedingen. / Schreuder, R.; van Leeuwen, M.A.E.; Amersfoort, M.

  Lelystad : Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Sector Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroenten, 2008. 26 p. (Rapport / PPO-AGV).

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - BO-Bodemdiensten pilot Schokland : een methodiek voor maatwerk bij vergoedingen

  AU - Schreuder, R.

  AU - van Leeuwen, M.A.E.

  AU - Amersfoort, M.

  PY - 2008

  Y1 - 2008

  N2 - De Nederlandse bodem bevat veel waardevolle archeologische en aardkundige objecten die zich voor een groot deel in agrarisch gebied bevinden. Agrarische activiteiten kunnen een bedreiging vormen voor het behoud van deze objecten, maar boeren kunnen ook een bijdrage leveren aan het in stand houden van deze waardevolle objecten. De Nederlandse Catalogus Groen Blauwe Diensten (GBC) is geschikt om de vergoeding van bodemdiensten op te nemen. Dit onderzoek stelt een methodiek voor die provincies en gemeentes kunnen gebruiken om vergoedingen vast te stellen op de locaties waar archeologische en aardkundige waarden liggen.

  AB - De Nederlandse bodem bevat veel waardevolle archeologische en aardkundige objecten die zich voor een groot deel in agrarisch gebied bevinden. Agrarische activiteiten kunnen een bedreiging vormen voor het behoud van deze objecten, maar boeren kunnen ook een bijdrage leveren aan het in stand houden van deze waardevolle objecten. De Nederlandse Catalogus Groen Blauwe Diensten (GBC) is geschikt om de vergoeding van bodemdiensten op te nemen. Dit onderzoek stelt een methodiek voor die provincies en gemeentes kunnen gebruiken om vergoedingen vast te stellen op de locaties waar archeologische en aardkundige waarden liggen.

  KW - agrarische bedrijfsvoering

  KW - veldgewassen

  KW - agrarische bedrijfsplanning

  KW - inkomen

  KW - geomorfologie

  KW - farm management

  KW - field crops

  KW - farm planning

  KW - income

  KW - geomorphology

  M3 - Report

  T3 - Rapport / PPO-AGV

  BT - BO-Bodemdiensten pilot Schokland : een methodiek voor maatwerk bij vergoedingen

  PB - Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Sector Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroenten

  CY - Lelystad

  ER -

  Schreuder R, van Leeuwen MAE, Amersfoort M. BO-Bodemdiensten pilot Schokland : een methodiek voor maatwerk bij vergoedingen. Lelystad: Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Sector Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroenten, 2008. 26 p. (Rapport / PPO-AGV).