Bloei van Hollandse iris gedurende het hele jaar

A.J.B. Durieux, J.A.W. de Pagter

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  Door uitgebreid onderzoek en teeltproeven is het mogelijk gebleken om verschillende cultivars van de zogenaamde Hollandse bolirissen door speciale bolbehandelingen vóór het normale tijdstip in bloei te trekken. Ook kunnen de bollen zodanig worden bewaard, dat ze later dan op het gebruikelijke tijdstip kunnen worden geplant en dan in het najaar bloeien. Op deze wijze kan met de daarvoor geschikte cultivars vrijwel het gehele jaar bloei worden verkregen.
  Original languageDutch
  Place of PublicationLisse
  PublisherLaboratorium voor Bloembollenonderzoek
  Number of pages10
  Publication statusPublished - 1967

  Publication series

  NamePraktijkmededeling / Laboratorium voor bloembollenonderzoek Lisse
  No.nr. 23

  Keywords

  • iris (spermatophyta)
  • forcing
  • all-year-round production
  • cultural methods
  • ornamental bulbs
  • netherlands

  Cite this

  Durieux, A. J. B., & de Pagter, J. A. W. (1967). Bloei van Hollandse iris gedurende het hele jaar. (Praktijkmededeling / Laboratorium voor bloembollenonderzoek Lisse; No. nr. 23). Lisse: Laboratorium voor Bloembollenonderzoek.
  Durieux, A.J.B. ; de Pagter, J.A.W. / Bloei van Hollandse iris gedurende het hele jaar. Lisse : Laboratorium voor Bloembollenonderzoek, 1967. 10 p. (Praktijkmededeling / Laboratorium voor bloembollenonderzoek Lisse; nr. 23).
  @book{000b6ca97b3a44cd92ab21c5974c6b21,
  title = "Bloei van Hollandse iris gedurende het hele jaar",
  abstract = "Door uitgebreid onderzoek en teeltproeven is het mogelijk gebleken om verschillende cultivars van de zogenaamde Hollandse bolirissen door speciale bolbehandelingen v{\'o}{\'o}r het normale tijdstip in bloei te trekken. Ook kunnen de bollen zodanig worden bewaard, dat ze later dan op het gebruikelijke tijdstip kunnen worden geplant en dan in het najaar bloeien. Op deze wijze kan met de daarvoor geschikte cultivars vrijwel het gehele jaar bloei worden verkregen.",
  keywords = "iris (spermatophyta), forceren van planten, jaarrondproductie, cultuurmethoden, bloembollen, nederland, iris (spermatophyta), forcing, all-year-round production, cultural methods, ornamental bulbs, netherlands",
  author = "A.J.B. Durieux and {de Pagter}, J.A.W.",
  year = "1967",
  language = "Dutch",
  series = "Praktijkmededeling / Laboratorium voor bloembollenonderzoek Lisse",
  publisher = "Laboratorium voor Bloembollenonderzoek",
  number = "nr. 23",

  }

  Durieux, AJB & de Pagter, JAW 1967, Bloei van Hollandse iris gedurende het hele jaar. Praktijkmededeling / Laboratorium voor bloembollenonderzoek Lisse, no. nr. 23, Laboratorium voor Bloembollenonderzoek, Lisse.

  Bloei van Hollandse iris gedurende het hele jaar. / Durieux, A.J.B.; de Pagter, J.A.W.

  Lisse : Laboratorium voor Bloembollenonderzoek, 1967. 10 p. (Praktijkmededeling / Laboratorium voor bloembollenonderzoek Lisse; No. nr. 23).

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Bloei van Hollandse iris gedurende het hele jaar

  AU - Durieux, A.J.B.

  AU - de Pagter, J.A.W.

  PY - 1967

  Y1 - 1967

  N2 - Door uitgebreid onderzoek en teeltproeven is het mogelijk gebleken om verschillende cultivars van de zogenaamde Hollandse bolirissen door speciale bolbehandelingen vóór het normale tijdstip in bloei te trekken. Ook kunnen de bollen zodanig worden bewaard, dat ze later dan op het gebruikelijke tijdstip kunnen worden geplant en dan in het najaar bloeien. Op deze wijze kan met de daarvoor geschikte cultivars vrijwel het gehele jaar bloei worden verkregen.

  AB - Door uitgebreid onderzoek en teeltproeven is het mogelijk gebleken om verschillende cultivars van de zogenaamde Hollandse bolirissen door speciale bolbehandelingen vóór het normale tijdstip in bloei te trekken. Ook kunnen de bollen zodanig worden bewaard, dat ze later dan op het gebruikelijke tijdstip kunnen worden geplant en dan in het najaar bloeien. Op deze wijze kan met de daarvoor geschikte cultivars vrijwel het gehele jaar bloei worden verkregen.

  KW - iris (spermatophyta)

  KW - forceren van planten

  KW - jaarrondproductie

  KW - cultuurmethoden

  KW - bloembollen

  KW - nederland

  KW - iris (spermatophyta)

  KW - forcing

  KW - all-year-round production

  KW - cultural methods

  KW - ornamental bulbs

  KW - netherlands

  M3 - Report

  T3 - Praktijkmededeling / Laboratorium voor bloembollenonderzoek Lisse

  BT - Bloei van Hollandse iris gedurende het hele jaar

  PB - Laboratorium voor Bloembollenonderzoek

  CY - Lisse

  ER -

  Durieux AJB, de Pagter JAW. Bloei van Hollandse iris gedurende het hele jaar. Lisse: Laboratorium voor Bloembollenonderzoek, 1967. 10 p. (Praktijkmededeling / Laboratorium voor bloembollenonderzoek Lisse; nr. 23).