Bloedingsziekte in paardenkastanje

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  De kastanjeziekte in Aesculus wordt veroorzaakt door een bacterie (Pseudomonas syringae pv aesculi) De ziekte is wijd verspreid aanwezig in paardenkastanjebomen in het openbaar groen in Nederland en lijkt verder toe te nemen.. Er zijn steeds meer berichten dat de ziekte zich ook manifesteert in de teelt. In dit consultancyonderzoek wordt een inventarisatie gedaan op diverse kwekerijen.
  Original languageDutch
  Place of PublicationLisse
  PublisherPPO Bloembollen en Bomen
  Publication statusPublished - 2010

  Keywords

  • aesculus hippocastanum
  • bacterial diseases
  • pseudomonas syringae pv. aesculi
  • street trees
  • forest nurseries
  • arboriculture
  • inventories
  • public green areas

  Cite this

  van der Sluis, B. J., Slingerland, L., & van Kuik, A. J. (2010). Bloedingsziekte in paardenkastanje. Lisse: PPO Bloembollen en Bomen.
  van der Sluis, B.J. ; Slingerland, L. ; van Kuik, A.J. / Bloedingsziekte in paardenkastanje. Lisse : PPO Bloembollen en Bomen, 2010.
  @book{b898ed355d8c438fbe1a37c15624ce0e,
  title = "Bloedingsziekte in paardenkastanje",
  abstract = "De kastanjeziekte in Aesculus wordt veroorzaakt door een bacterie (Pseudomonas syringae pv aesculi) De ziekte is wijd verspreid aanwezig in paardenkastanjebomen in het openbaar groen in Nederland en lijkt verder toe te nemen.. Er zijn steeds meer berichten dat de ziekte zich ook manifesteert in de teelt. In dit consultancyonderzoek wordt een inventarisatie gedaan op diverse kwekerijen.",
  keywords = "aesculus hippocastanum, bacterieziekten, pseudomonas syringae pv. aesculi, straatbomen, boomkwekerijen, boomteelt, inventarisaties, openbaar groen, aesculus hippocastanum, bacterial diseases, pseudomonas syringae pv. aesculi, street trees, forest nurseries, arboriculture, inventories, public green areas",
  author = "{van der Sluis}, B.J. and L. Slingerland and {van Kuik}, A.J.",
  year = "2010",
  language = "Dutch",
  publisher = "PPO Bloembollen en Bomen",

  }

  van der Sluis, BJ, Slingerland, L & van Kuik, AJ 2010, Bloedingsziekte in paardenkastanje. PPO Bloembollen en Bomen, Lisse.

  Bloedingsziekte in paardenkastanje. / van der Sluis, B.J.; Slingerland, L.; van Kuik, A.J.

  Lisse : PPO Bloembollen en Bomen, 2010.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Bloedingsziekte in paardenkastanje

  AU - van der Sluis, B.J.

  AU - Slingerland, L.

  AU - van Kuik, A.J.

  PY - 2010

  Y1 - 2010

  N2 - De kastanjeziekte in Aesculus wordt veroorzaakt door een bacterie (Pseudomonas syringae pv aesculi) De ziekte is wijd verspreid aanwezig in paardenkastanjebomen in het openbaar groen in Nederland en lijkt verder toe te nemen.. Er zijn steeds meer berichten dat de ziekte zich ook manifesteert in de teelt. In dit consultancyonderzoek wordt een inventarisatie gedaan op diverse kwekerijen.

  AB - De kastanjeziekte in Aesculus wordt veroorzaakt door een bacterie (Pseudomonas syringae pv aesculi) De ziekte is wijd verspreid aanwezig in paardenkastanjebomen in het openbaar groen in Nederland en lijkt verder toe te nemen.. Er zijn steeds meer berichten dat de ziekte zich ook manifesteert in de teelt. In dit consultancyonderzoek wordt een inventarisatie gedaan op diverse kwekerijen.

  KW - aesculus hippocastanum

  KW - bacterieziekten

  KW - pseudomonas syringae pv. aesculi

  KW - straatbomen

  KW - boomkwekerijen

  KW - boomteelt

  KW - inventarisaties

  KW - openbaar groen

  KW - aesculus hippocastanum

  KW - bacterial diseases

  KW - pseudomonas syringae pv. aesculi

  KW - street trees

  KW - forest nurseries

  KW - arboriculture

  KW - inventories

  KW - public green areas

  M3 - Report

  BT - Bloedingsziekte in paardenkastanje

  PB - PPO Bloembollen en Bomen

  CY - Lisse

  ER -

  van der Sluis BJ, Slingerland L, van Kuik AJ. Bloedingsziekte in paardenkastanje. Lisse: PPO Bloembollen en Bomen, 2010.