Blauwe groei: duurzame bedrijvigheid opde Noordzee: perspectieven uit een scenarioanalyse

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Door een groeiend belang van nieuwe maritieme sectoren neemt de bestuurlijke drukte op zee toe. In dit project is een kwalitatieve scenarioanalyse uitgevoerd om te beschrijven hoe de gebeurtenissen zich in de toekomst kunnen ontvouwen, om risico’s te identificeren en om zo beslissers in staat te stellen over verschillende ontwikkelrichtingen te oordelen. De ontwikkelingen in de sectoren energie, aquacultuur en toerisme zijn ook van invloed op de (on)mogelijkheden voor natuurbeleid op zee. De mariene natuur zal zich moeten schikken naar deze ontwikkelingen. De trend van wet- en regelgeving voor individuele sectoren naar een meer geïntegreerde aanpak van alle sectoren, inclusief natuurbescherming, zet zich door.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherLEI Wageningen UR
Number of pages25
DOIs
Publication statusPublished - 2016

Publication series

NameNota / LEI Wageningen UR
No.2016-017

Keywords

  • energy resources
  • sustainable energy
  • aquaculture
  • north sea
  • tourism
  • nature conservation
  • environmental policy
  • policy
  • regulations

Cite this

van den Burg, S.W.K. ; Bolman, B.C. ; Borgstein, M.H. ; van der Valk, O.M.C. ; de Vos, B.I. ; Selnes, T. / Blauwe groei: duurzame bedrijvigheid opde Noordzee : perspectieven uit een scenarioanalyse. Wageningen : LEI Wageningen UR, 2016. 25 p. (Nota / LEI Wageningen UR; 2016-017).
@book{aa5995573f994890848361522edaf8f5,
title = "Blauwe groei: duurzame bedrijvigheid opde Noordzee: perspectieven uit een scenarioanalyse",
abstract = "Door een groeiend belang van nieuwe maritieme sectoren neemt de bestuurlijke drukte op zee toe. In dit project is een kwalitatieve scenarioanalyse uitgevoerd om te beschrijven hoe de gebeurtenissen zich in de toekomst kunnen ontvouwen, om risico’s te identificeren en om zo beslissers in staat te stellen over verschillende ontwikkelrichtingen te oordelen. De ontwikkelingen in de sectoren energie, aquacultuur en toerisme zijn ook van invloed op de (on)mogelijkheden voor natuurbeleid op zee. De mariene natuur zal zich moeten schikken naar deze ontwikkelingen. De trend van wet- en regelgeving voor individuele sectoren naar een meer ge{\"i}ntegreerde aanpak van alle sectoren, inclusief natuurbescherming, zet zich door.",
keywords = "energievoorraden, duurzame energie, aquacultuur, noordzee, toerisme, natuurbescherming, milieubeleid, beleid, regelingen, energy resources, sustainable energy, aquaculture, north sea, tourism, nature conservation, environmental policy, policy, regulations",
author = "{van den Burg}, S.W.K. and B.C. Bolman and M.H. Borgstein and {van der Valk}, O.M.C. and {de Vos}, B.I. and T. Selnes",
year = "2016",
doi = "10.18174/380563",
language = "Dutch",
series = "Nota / LEI Wageningen UR",
publisher = "LEI Wageningen UR",
number = "2016-017",

}

Blauwe groei: duurzame bedrijvigheid opde Noordzee : perspectieven uit een scenarioanalyse. / van den Burg, S.W.K.; Bolman, B.C.; Borgstein, M.H.; van der Valk, O.M.C.; de Vos, B.I.; Selnes, T.

Wageningen : LEI Wageningen UR, 2016. 25 p. (Nota / LEI Wageningen UR; No. 2016-017).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Blauwe groei: duurzame bedrijvigheid opde Noordzee

T2 - perspectieven uit een scenarioanalyse

AU - van den Burg, S.W.K.

AU - Bolman, B.C.

AU - Borgstein, M.H.

AU - van der Valk, O.M.C.

AU - de Vos, B.I.

AU - Selnes, T.

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Door een groeiend belang van nieuwe maritieme sectoren neemt de bestuurlijke drukte op zee toe. In dit project is een kwalitatieve scenarioanalyse uitgevoerd om te beschrijven hoe de gebeurtenissen zich in de toekomst kunnen ontvouwen, om risico’s te identificeren en om zo beslissers in staat te stellen over verschillende ontwikkelrichtingen te oordelen. De ontwikkelingen in de sectoren energie, aquacultuur en toerisme zijn ook van invloed op de (on)mogelijkheden voor natuurbeleid op zee. De mariene natuur zal zich moeten schikken naar deze ontwikkelingen. De trend van wet- en regelgeving voor individuele sectoren naar een meer geïntegreerde aanpak van alle sectoren, inclusief natuurbescherming, zet zich door.

AB - Door een groeiend belang van nieuwe maritieme sectoren neemt de bestuurlijke drukte op zee toe. In dit project is een kwalitatieve scenarioanalyse uitgevoerd om te beschrijven hoe de gebeurtenissen zich in de toekomst kunnen ontvouwen, om risico’s te identificeren en om zo beslissers in staat te stellen over verschillende ontwikkelrichtingen te oordelen. De ontwikkelingen in de sectoren energie, aquacultuur en toerisme zijn ook van invloed op de (on)mogelijkheden voor natuurbeleid op zee. De mariene natuur zal zich moeten schikken naar deze ontwikkelingen. De trend van wet- en regelgeving voor individuele sectoren naar een meer geïntegreerde aanpak van alle sectoren, inclusief natuurbescherming, zet zich door.

KW - energievoorraden

KW - duurzame energie

KW - aquacultuur

KW - noordzee

KW - toerisme

KW - natuurbescherming

KW - milieubeleid

KW - beleid

KW - regelingen

KW - energy resources

KW - sustainable energy

KW - aquaculture

KW - north sea

KW - tourism

KW - nature conservation

KW - environmental policy

KW - policy

KW - regulations

U2 - 10.18174/380563

DO - 10.18174/380563

M3 - Report

T3 - Nota / LEI Wageningen UR

BT - Blauwe groei: duurzame bedrijvigheid opde Noordzee

PB - LEI Wageningen UR

CY - Wageningen

ER -