Bladeren door het Amerikaanse landschap. Een index van boeken en beelden

E. de Jong (Editor), H. Schreiber (Editor), D.F. Sijmons (Editor), A. Hoogewoning (Editor)

Research output: Book/ReportBook editingAcademic

Abstract

Van de highrise in de steden tot de zuidelijke woestijnen, van urban sprawl tot de onbetreden canyons: het Amerikaanse landschap is eindeloos in zijn verschijningsvormen. Op initiatief van het Fonds BKVB trok een gezelschap van landschapsarchitecten, architecten, stedenbouwkundigen, beeldend kunstenaars en critici door dit imponerende landschap en onderzocht het zijn geschiedenis en transformaties als inspiratiebron voor het eigen werk. Bladeren door het Amerikaanse landschap vormt hiervan de neerslag, met essays van de deelnemers en van enkele Amerikaanse landschapsonderzoekers. Ruggengraat van het boek is een speciaal voor de studiereis samengestelde bibliografie waaruit de auteurs ieder een titel kozen als uitgangspunt voor hun essay. Het resultaat is een verrassende reeks beschouwingen over de Amerikaanse landschapsarchitectuur en de openbare ruimte met beeldessays van de kunstenaars en fotografen uit het reisgezelschap. De meer dan 6500 foto’s geven de bibliografie haar ware gezicht; ze wijzen voorbij het woord naar het landschap dat zich alleen in zijn eindeloosheid laat indexeren.
Original languageDutch
Place of PublicationRotterdam
PublisherNAi Uitgevers
Number of pages992
ISBN (Print)9789056627027
Publication statusPublished - 2009

Keywords

  • landscape
  • illustrations
  • usa
  • landscape architecture
  • bibliographies
  • cultural landscape
  • landscape elements
  • natural landscape

Cite this

de Jong, E., Schreiber, H., Sijmons, D. F., & Hoogewoning, A. (Eds.) (2009). Bladeren door het Amerikaanse landschap. Een index van boeken en beelden. Rotterdam: NAi Uitgevers.
de Jong, E. (Editor) ; Schreiber, H. (Editor) ; Sijmons, D.F. (Editor) ; Hoogewoning, A. (Editor). / Bladeren door het Amerikaanse landschap. Een index van boeken en beelden. Rotterdam : NAi Uitgevers, 2009. 992 p.
@book{5bfc8611866c472fa65d58ad24be6c5d,
title = "Bladeren door het Amerikaanse landschap. Een index van boeken en beelden",
abstract = "Van de highrise in de steden tot de zuidelijke woestijnen, van urban sprawl tot de onbetreden canyons: het Amerikaanse landschap is eindeloos in zijn verschijningsvormen. Op initiatief van het Fonds BKVB trok een gezelschap van landschapsarchitecten, architecten, stedenbouwkundigen, beeldend kunstenaars en critici door dit imponerende landschap en onderzocht het zijn geschiedenis en transformaties als inspiratiebron voor het eigen werk. Bladeren door het Amerikaanse landschap vormt hiervan de neerslag, met essays van de deelnemers en van enkele Amerikaanse landschapsonderzoekers. Ruggengraat van het boek is een speciaal voor de studiereis samengestelde bibliografie waaruit de auteurs ieder een titel kozen als uitgangspunt voor hun essay. Het resultaat is een verrassende reeks beschouwingen over de Amerikaanse landschapsarchitectuur en de openbare ruimte met beeldessays van de kunstenaars en fotografen uit het reisgezelschap. De meer dan 6500 foto’s geven de bibliografie haar ware gezicht; ze wijzen voorbij het woord naar het landschap dat zich alleen in zijn eindeloosheid laat indexeren.",
keywords = "landschap, illustraties, vs, landschapsarchitectuur, bibliografie{\"e}n, cultuurlandschap, landschapselementen, natuurlandschap, landscape, illustrations, usa, landscape architecture, bibliographies, cultural landscape, landscape elements, natural landscape",
editor = "{de Jong}, E. and H. Schreiber and D.F. Sijmons and A. Hoogewoning",
year = "2009",
language = "Dutch",
isbn = "9789056627027",
publisher = "NAi Uitgevers",

}

de Jong, E, Schreiber, H, Sijmons, DF & Hoogewoning, A (eds) 2009, Bladeren door het Amerikaanse landschap. Een index van boeken en beelden. NAi Uitgevers, Rotterdam.

Bladeren door het Amerikaanse landschap. Een index van boeken en beelden. / de Jong, E. (Editor); Schreiber, H. (Editor); Sijmons, D.F. (Editor); Hoogewoning, A. (Editor).

Rotterdam : NAi Uitgevers, 2009. 992 p.

Research output: Book/ReportBook editingAcademic

TY - BOOK

T1 - Bladeren door het Amerikaanse landschap. Een index van boeken en beelden

A2 - de Jong, E.

A2 - Schreiber, H.

A2 - Sijmons, D.F.

A2 - Hoogewoning, A.

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Van de highrise in de steden tot de zuidelijke woestijnen, van urban sprawl tot de onbetreden canyons: het Amerikaanse landschap is eindeloos in zijn verschijningsvormen. Op initiatief van het Fonds BKVB trok een gezelschap van landschapsarchitecten, architecten, stedenbouwkundigen, beeldend kunstenaars en critici door dit imponerende landschap en onderzocht het zijn geschiedenis en transformaties als inspiratiebron voor het eigen werk. Bladeren door het Amerikaanse landschap vormt hiervan de neerslag, met essays van de deelnemers en van enkele Amerikaanse landschapsonderzoekers. Ruggengraat van het boek is een speciaal voor de studiereis samengestelde bibliografie waaruit de auteurs ieder een titel kozen als uitgangspunt voor hun essay. Het resultaat is een verrassende reeks beschouwingen over de Amerikaanse landschapsarchitectuur en de openbare ruimte met beeldessays van de kunstenaars en fotografen uit het reisgezelschap. De meer dan 6500 foto’s geven de bibliografie haar ware gezicht; ze wijzen voorbij het woord naar het landschap dat zich alleen in zijn eindeloosheid laat indexeren.

AB - Van de highrise in de steden tot de zuidelijke woestijnen, van urban sprawl tot de onbetreden canyons: het Amerikaanse landschap is eindeloos in zijn verschijningsvormen. Op initiatief van het Fonds BKVB trok een gezelschap van landschapsarchitecten, architecten, stedenbouwkundigen, beeldend kunstenaars en critici door dit imponerende landschap en onderzocht het zijn geschiedenis en transformaties als inspiratiebron voor het eigen werk. Bladeren door het Amerikaanse landschap vormt hiervan de neerslag, met essays van de deelnemers en van enkele Amerikaanse landschapsonderzoekers. Ruggengraat van het boek is een speciaal voor de studiereis samengestelde bibliografie waaruit de auteurs ieder een titel kozen als uitgangspunt voor hun essay. Het resultaat is een verrassende reeks beschouwingen over de Amerikaanse landschapsarchitectuur en de openbare ruimte met beeldessays van de kunstenaars en fotografen uit het reisgezelschap. De meer dan 6500 foto’s geven de bibliografie haar ware gezicht; ze wijzen voorbij het woord naar het landschap dat zich alleen in zijn eindeloosheid laat indexeren.

KW - landschap

KW - illustraties

KW - vs

KW - landschapsarchitectuur

KW - bibliografieën

KW - cultuurlandschap

KW - landschapselementen

KW - natuurlandschap

KW - landscape

KW - illustrations

KW - usa

KW - landscape architecture

KW - bibliographies

KW - cultural landscape

KW - landscape elements

KW - natural landscape

M3 - Book editing

SN - 9789056627027

BT - Bladeren door het Amerikaanse landschap. Een index van boeken en beelden

PB - NAi Uitgevers

CY - Rotterdam

ER -

de Jong E, (ed.), Schreiber H, (ed.), Sijmons DF, (ed.), Hoogewoning A, (ed.). Bladeren door het Amerikaanse landschap. Een index van boeken en beelden. Rotterdam: NAi Uitgevers, 2009. 992 p.