Biosubstraat : Duurzaam substraat op basis van BioFoam

A.H.M.C. Baltissen, K. Molenveld, C. Bosch, C. Blok, H. van Reuler, B.J. van der Sluis, M.H.G.E. Dijkema, H. Gude

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Doelstelling van het project was het ontwikkelen van een hernieuwbare grondstof/substraat, welke voldoet aan de wensen en eisen van de kwekers en waar een kwalitatief goed product op geteeld kan worden met handhaving of verbetering van het rendement. Het belangrijkste eindproduct is een bio substraat op basis van gemodificeerde BioFoam. De volgende activiteiten hebben bijgedragen aan het realiseren van de doelstelling: • Het ontwikkelen en produceren van diverse varianten gemodificeerde BioFoam en het uitvoeren van een aantal fysische en chemische testen in het laboratorium. • Het bepalen van belangrijke eigenschappen van deze gemodificeerde BioFoam als substraat in combinatie en vergelijking tot andere grondstoffen in het laboratorium • Het uitvoeren van diverse teeltproeven met mengsels van BioFoam met andere grondstoffen • Het in beeld brengen van de voordelen met betrekking tot de ketenkosten. Er is maar een teeltjaar (alleen 2012) gebruikt om testen uit te voeren. Ketens moeten daarom nog deels opgezet worden. • Op basis van de (teelt)proeven zijn wel meer partijen bij het project betrokken geraakt en heeft de markt belangstelling getoond. Het belangrijkste eindproduct is een getest substraat op basis van gemodificeerde BioFoam.
Original languageDutch
Place of PublicationLisse
PublisherPraktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V.
Number of pages53
Publication statusPublished - 2013

Keywords

  • substrates
  • plastic foam
  • biopolymers
  • horticulture
  • polylactic acid
  • trials
  • biobased materials
  • biobased economy

Cite this

Baltissen, A. H. M. C., Molenveld, K., Bosch, C., Blok, C., van Reuler, H., van der Sluis, B. J., ... Gude, H. (2013). Biosubstraat : Duurzaam substraat op basis van BioFoam. Lisse: Praktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V.
Baltissen, A.H.M.C. ; Molenveld, K. ; Bosch, C. ; Blok, C. ; van Reuler, H. ; van der Sluis, B.J. ; Dijkema, M.H.G.E. ; Gude, H. / Biosubstraat : Duurzaam substraat op basis van BioFoam. Lisse : Praktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V., 2013. 53 p.
@book{20638a65e9c44c7caab358a076fa9afa,
title = "Biosubstraat : Duurzaam substraat op basis van BioFoam",
abstract = "Doelstelling van het project was het ontwikkelen van een hernieuwbare grondstof/substraat, welke voldoet aan de wensen en eisen van de kwekers en waar een kwalitatief goed product op geteeld kan worden met handhaving of verbetering van het rendement. Het belangrijkste eindproduct is een bio substraat op basis van gemodificeerde BioFoam. De volgende activiteiten hebben bijgedragen aan het realiseren van de doelstelling: • Het ontwikkelen en produceren van diverse varianten gemodificeerde BioFoam en het uitvoeren van een aantal fysische en chemische testen in het laboratorium. • Het bepalen van belangrijke eigenschappen van deze gemodificeerde BioFoam als substraat in combinatie en vergelijking tot andere grondstoffen in het laboratorium • Het uitvoeren van diverse teeltproeven met mengsels van BioFoam met andere grondstoffen • Het in beeld brengen van de voordelen met betrekking tot de ketenkosten. Er is maar een teeltjaar (alleen 2012) gebruikt om testen uit te voeren. Ketens moeten daarom nog deels opgezet worden. • Op basis van de (teelt)proeven zijn wel meer partijen bij het project betrokken geraakt en heeft de markt belangstelling getoond. Het belangrijkste eindproduct is een getest substraat op basis van gemodificeerde BioFoam.",
keywords = "substraten, schuimplastic, biopolymeren, tuinbouw, polymelkzuur, proeven, materialen uit biologische grondstoffen, biobased economy, substrates, plastic foam, biopolymers, horticulture, polylactic acid, trials, biobased materials, biobased economy",
author = "A.H.M.C. Baltissen and K. Molenveld and C. Bosch and C. Blok and {van Reuler}, H. and {van der Sluis}, B.J. and M.H.G.E. Dijkema and H. Gude",
year = "2013",
language = "Dutch",
publisher = "Praktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V.",

}

Baltissen, AHMC, Molenveld, K, Bosch, C, Blok, C, van Reuler, H, van der Sluis, BJ, Dijkema, MHGE & Gude, H 2013, Biosubstraat : Duurzaam substraat op basis van BioFoam. Praktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V., Lisse.

Biosubstraat : Duurzaam substraat op basis van BioFoam. / Baltissen, A.H.M.C.; Molenveld, K.; Bosch, C.; Blok, C.; van Reuler, H.; van der Sluis, B.J.; Dijkema, M.H.G.E.; Gude, H.

Lisse : Praktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V., 2013. 53 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Biosubstraat : Duurzaam substraat op basis van BioFoam

AU - Baltissen, A.H.M.C.

AU - Molenveld, K.

AU - Bosch, C.

AU - Blok, C.

AU - van Reuler, H.

AU - van der Sluis, B.J.

AU - Dijkema, M.H.G.E.

AU - Gude, H.

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Doelstelling van het project was het ontwikkelen van een hernieuwbare grondstof/substraat, welke voldoet aan de wensen en eisen van de kwekers en waar een kwalitatief goed product op geteeld kan worden met handhaving of verbetering van het rendement. Het belangrijkste eindproduct is een bio substraat op basis van gemodificeerde BioFoam. De volgende activiteiten hebben bijgedragen aan het realiseren van de doelstelling: • Het ontwikkelen en produceren van diverse varianten gemodificeerde BioFoam en het uitvoeren van een aantal fysische en chemische testen in het laboratorium. • Het bepalen van belangrijke eigenschappen van deze gemodificeerde BioFoam als substraat in combinatie en vergelijking tot andere grondstoffen in het laboratorium • Het uitvoeren van diverse teeltproeven met mengsels van BioFoam met andere grondstoffen • Het in beeld brengen van de voordelen met betrekking tot de ketenkosten. Er is maar een teeltjaar (alleen 2012) gebruikt om testen uit te voeren. Ketens moeten daarom nog deels opgezet worden. • Op basis van de (teelt)proeven zijn wel meer partijen bij het project betrokken geraakt en heeft de markt belangstelling getoond. Het belangrijkste eindproduct is een getest substraat op basis van gemodificeerde BioFoam.

AB - Doelstelling van het project was het ontwikkelen van een hernieuwbare grondstof/substraat, welke voldoet aan de wensen en eisen van de kwekers en waar een kwalitatief goed product op geteeld kan worden met handhaving of verbetering van het rendement. Het belangrijkste eindproduct is een bio substraat op basis van gemodificeerde BioFoam. De volgende activiteiten hebben bijgedragen aan het realiseren van de doelstelling: • Het ontwikkelen en produceren van diverse varianten gemodificeerde BioFoam en het uitvoeren van een aantal fysische en chemische testen in het laboratorium. • Het bepalen van belangrijke eigenschappen van deze gemodificeerde BioFoam als substraat in combinatie en vergelijking tot andere grondstoffen in het laboratorium • Het uitvoeren van diverse teeltproeven met mengsels van BioFoam met andere grondstoffen • Het in beeld brengen van de voordelen met betrekking tot de ketenkosten. Er is maar een teeltjaar (alleen 2012) gebruikt om testen uit te voeren. Ketens moeten daarom nog deels opgezet worden. • Op basis van de (teelt)proeven zijn wel meer partijen bij het project betrokken geraakt en heeft de markt belangstelling getoond. Het belangrijkste eindproduct is een getest substraat op basis van gemodificeerde BioFoam.

KW - substraten

KW - schuimplastic

KW - biopolymeren

KW - tuinbouw

KW - polymelkzuur

KW - proeven

KW - materialen uit biologische grondstoffen

KW - biobased economy

KW - substrates

KW - plastic foam

KW - biopolymers

KW - horticulture

KW - polylactic acid

KW - trials

KW - biobased materials

KW - biobased economy

M3 - Report

BT - Biosubstraat : Duurzaam substraat op basis van BioFoam

PB - Praktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V.

CY - Lisse

ER -

Baltissen AHMC, Molenveld K, Bosch C, Blok C, van Reuler H, van der Sluis BJ et al. Biosubstraat : Duurzaam substraat op basis van BioFoam. Lisse: Praktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V., 2013. 53 p.