Biobest products : openbaar eindrapport : Technische Ontwikkeling voor de Productie van Acetaatzouten als Alternatief Strooimiddel : TOPAAS

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

De technisch-economische evaluatie van een conceptueel calcium-magnesium-acetaat (CMA) productie proces op basis van biomassa leidt tot een minimale verkoopprijs van CMA die competitief is met de marktprijs van CMA dat uit fossiele grondstoffen is geproduceerd. Dit gunstige resultaat wordt veroorzaakt door de economische winst die verkregen wordt doordat in TOPAAS niet alleen CMA maar ook waterstof wordt geproduceerd. De geschiktheid van bermgras voor de productie van CMA en waterstof is, op kleine schaal, experimenteel bewezen. Er is een aanzet gemaakt voor de optimalisatie van de voorbehandeling. Diverse organische restfracties zoals overdatum-producten of restanten voedsel uit grootkeukens en voedingsmiddelenindustrie zijn geanalyseerd. De samenstelling ervan wijst op geschiktheid voor acetaatproductie. De fermentatieve productie van acetaat en waterstof is op continue schaal bewerkstelligd tot en met een aanvaardbare acetaat concentratie. TOPAAS is het acroniem van “Technische Ontwikkeling voor de Productie van Acetaatzouten als Alternatief Strooimiddel”.
Original languageEnglish
Place of PublicationWageningen
PublisherWageningen UR - Food & Biobased Research
Number of pages25
ISBN (Print)9789461736925
Publication statusPublished - 2013

Publication series

NameRapport / Wageningen UR Food & Biobased Research
PublisherWageningen UR Food & Biobased Research
No.1399

Keywords

  • salt
  • salting
  • acetates (salts)
  • production processes
  • fermentation
  • biorefinery
  • biobased chemicals
  • biobased economy

Cite this

Claassen, P. A. M. (2013). Biobest products : openbaar eindrapport : Technische Ontwikkeling voor de Productie van Acetaatzouten als Alternatief Strooimiddel : TOPAAS. (Rapport / Wageningen UR Food & Biobased Research; No. 1399). Wageningen: Wageningen UR - Food & Biobased Research.
Claassen, P.A.M. / Biobest products : openbaar eindrapport : Technische Ontwikkeling voor de Productie van Acetaatzouten als Alternatief Strooimiddel : TOPAAS. Wageningen : Wageningen UR - Food & Biobased Research, 2013. 25 p. (Rapport / Wageningen UR Food & Biobased Research; 1399).
@book{d6e809ee5bb94f6b8432c65da8ea3aea,
title = "Biobest products : openbaar eindrapport : Technische Ontwikkeling voor de Productie van Acetaatzouten als Alternatief Strooimiddel : TOPAAS",
abstract = "De technisch-economische evaluatie van een conceptueel calcium-magnesium-acetaat (CMA) productie proces op basis van biomassa leidt tot een minimale verkoopprijs van CMA die competitief is met de marktprijs van CMA dat uit fossiele grondstoffen is geproduceerd. Dit gunstige resultaat wordt veroorzaakt door de economische winst die verkregen wordt doordat in TOPAAS niet alleen CMA maar ook waterstof wordt geproduceerd. De geschiktheid van bermgras voor de productie van CMA en waterstof is, op kleine schaal, experimenteel bewezen. Er is een aanzet gemaakt voor de optimalisatie van de voorbehandeling. Diverse organische restfracties zoals overdatum-producten of restanten voedsel uit grootkeukens en voedingsmiddelenindustrie zijn geanalyseerd. De samenstelling ervan wijst op geschiktheid voor acetaatproductie. De fermentatieve productie van acetaat en waterstof is op continue schaal bewerkstelligd tot en met een aanvaardbare acetaat concentratie. TOPAAS is het acroniem van “Technische Ontwikkeling voor de Productie van Acetaatzouten als Alternatief Strooimiddel”.",
keywords = "zout, zouten (activiteit), acetaten (zouten), productieprocessen, fermentatie, bioraffinage, chemicali{\"e}n uit biologische grondstoffen, biobased economy, salt, salting, acetates (salts), production processes, fermentation, biorefinery, biobased chemicals, biobased economy",
author = "P.A.M. Claassen",
year = "2013",
language = "English",
isbn = "9789461736925",
series = "Rapport / Wageningen UR Food & Biobased Research",
publisher = "Wageningen UR - Food & Biobased Research",
number = "1399",

}

Claassen, PAM 2013, Biobest products : openbaar eindrapport : Technische Ontwikkeling voor de Productie van Acetaatzouten als Alternatief Strooimiddel : TOPAAS. Rapport / Wageningen UR Food & Biobased Research, no. 1399, Wageningen UR - Food & Biobased Research, Wageningen.

Biobest products : openbaar eindrapport : Technische Ontwikkeling voor de Productie van Acetaatzouten als Alternatief Strooimiddel : TOPAAS. / Claassen, P.A.M.

Wageningen : Wageningen UR - Food & Biobased Research, 2013. 25 p. (Rapport / Wageningen UR Food & Biobased Research; No. 1399).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Biobest products : openbaar eindrapport : Technische Ontwikkeling voor de Productie van Acetaatzouten als Alternatief Strooimiddel : TOPAAS

AU - Claassen, P.A.M.

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - De technisch-economische evaluatie van een conceptueel calcium-magnesium-acetaat (CMA) productie proces op basis van biomassa leidt tot een minimale verkoopprijs van CMA die competitief is met de marktprijs van CMA dat uit fossiele grondstoffen is geproduceerd. Dit gunstige resultaat wordt veroorzaakt door de economische winst die verkregen wordt doordat in TOPAAS niet alleen CMA maar ook waterstof wordt geproduceerd. De geschiktheid van bermgras voor de productie van CMA en waterstof is, op kleine schaal, experimenteel bewezen. Er is een aanzet gemaakt voor de optimalisatie van de voorbehandeling. Diverse organische restfracties zoals overdatum-producten of restanten voedsel uit grootkeukens en voedingsmiddelenindustrie zijn geanalyseerd. De samenstelling ervan wijst op geschiktheid voor acetaatproductie. De fermentatieve productie van acetaat en waterstof is op continue schaal bewerkstelligd tot en met een aanvaardbare acetaat concentratie. TOPAAS is het acroniem van “Technische Ontwikkeling voor de Productie van Acetaatzouten als Alternatief Strooimiddel”.

AB - De technisch-economische evaluatie van een conceptueel calcium-magnesium-acetaat (CMA) productie proces op basis van biomassa leidt tot een minimale verkoopprijs van CMA die competitief is met de marktprijs van CMA dat uit fossiele grondstoffen is geproduceerd. Dit gunstige resultaat wordt veroorzaakt door de economische winst die verkregen wordt doordat in TOPAAS niet alleen CMA maar ook waterstof wordt geproduceerd. De geschiktheid van bermgras voor de productie van CMA en waterstof is, op kleine schaal, experimenteel bewezen. Er is een aanzet gemaakt voor de optimalisatie van de voorbehandeling. Diverse organische restfracties zoals overdatum-producten of restanten voedsel uit grootkeukens en voedingsmiddelenindustrie zijn geanalyseerd. De samenstelling ervan wijst op geschiktheid voor acetaatproductie. De fermentatieve productie van acetaat en waterstof is op continue schaal bewerkstelligd tot en met een aanvaardbare acetaat concentratie. TOPAAS is het acroniem van “Technische Ontwikkeling voor de Productie van Acetaatzouten als Alternatief Strooimiddel”.

KW - zout

KW - zouten (activiteit)

KW - acetaten (zouten)

KW - productieprocessen

KW - fermentatie

KW - bioraffinage

KW - chemicaliën uit biologische grondstoffen

KW - biobased economy

KW - salt

KW - salting

KW - acetates (salts)

KW - production processes

KW - fermentation

KW - biorefinery

KW - biobased chemicals

KW - biobased economy

M3 - Report

SN - 9789461736925

T3 - Rapport / Wageningen UR Food & Biobased Research

BT - Biobest products : openbaar eindrapport : Technische Ontwikkeling voor de Productie van Acetaatzouten als Alternatief Strooimiddel : TOPAAS

PB - Wageningen UR - Food & Biobased Research

CY - Wageningen

ER -

Claassen PAM. Biobest products : openbaar eindrapport : Technische Ontwikkeling voor de Productie van Acetaatzouten als Alternatief Strooimiddel : TOPAAS. Wageningen: Wageningen UR - Food & Biobased Research, 2013. 25 p. (Rapport / Wageningen UR Food & Biobased Research; 1399).