Biobeschikbaarheid: sturende factor bij besluitvorming rond bodemsanering en duurzaam bodemgebruik?

J. Harmsen, E. Brand

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Bij de beoordeling van de bodemkwaliteit komt de term biobeschikbaarheid regelmatig aan de orde. De term wordt vooral gebruikt om effecten van bodemverontreinigingen op receptoren te verklaren. Internationaal wordt er gediscussieerd over de invloed van biobeschikbaarheid op risico's van verontreinigingen. Ook in Nederland is dit een punt van aandacht. Kan Nederland iets leren van de internationale kennis?
Original languageDutch
Pages (from-to)26-28
JournalBodem
Volume3
Publication statusPublished - 2012

Keywords

  • bioavailability
  • soil pollution
  • soil quality
  • policy

Cite this

@article{2eb13d18b8f84a498c95645d3be775f4,
title = "Biobeschikbaarheid: sturende factor bij besluitvorming rond bodemsanering en duurzaam bodemgebruik?",
abstract = "Bij de beoordeling van de bodemkwaliteit komt de term biobeschikbaarheid regelmatig aan de orde. De term wordt vooral gebruikt om effecten van bodemverontreinigingen op receptoren te verklaren. Internationaal wordt er gediscussieerd over de invloed van biobeschikbaarheid op risico's van verontreinigingen. Ook in Nederland is dit een punt van aandacht. Kan Nederland iets leren van de internationale kennis?",
keywords = "biologische beschikbaarheid, bodemverontreiniging, bodemkwaliteit, beleid, bioavailability, soil pollution, soil quality, policy",
author = "J. Harmsen and E. Brand",
year = "2012",
language = "Dutch",
volume = "3",
pages = "26--28",
journal = "Bodem",
issn = "0925-1650",

}

Biobeschikbaarheid: sturende factor bij besluitvorming rond bodemsanering en duurzaam bodemgebruik? / Harmsen, J.; Brand, E.

In: Bodem, Vol. 3, 2012, p. 26-28.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Biobeschikbaarheid: sturende factor bij besluitvorming rond bodemsanering en duurzaam bodemgebruik?

AU - Harmsen, J.

AU - Brand, E.

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Bij de beoordeling van de bodemkwaliteit komt de term biobeschikbaarheid regelmatig aan de orde. De term wordt vooral gebruikt om effecten van bodemverontreinigingen op receptoren te verklaren. Internationaal wordt er gediscussieerd over de invloed van biobeschikbaarheid op risico's van verontreinigingen. Ook in Nederland is dit een punt van aandacht. Kan Nederland iets leren van de internationale kennis?

AB - Bij de beoordeling van de bodemkwaliteit komt de term biobeschikbaarheid regelmatig aan de orde. De term wordt vooral gebruikt om effecten van bodemverontreinigingen op receptoren te verklaren. Internationaal wordt er gediscussieerd over de invloed van biobeschikbaarheid op risico's van verontreinigingen. Ook in Nederland is dit een punt van aandacht. Kan Nederland iets leren van de internationale kennis?

KW - biologische beschikbaarheid

KW - bodemverontreiniging

KW - bodemkwaliteit

KW - beleid

KW - bioavailability

KW - soil pollution

KW - soil quality

KW - policy

M3 - Article

VL - 3

SP - 26

EP - 28

JO - Bodem

JF - Bodem

SN - 0925-1650

ER -