Betrokkenheid van bedrijven bij natuur in Nederland

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Het Nederlandse bedrijfsleven is steeds vaker gericht op maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Daarnaast zet dit kabinet samen met het bedrijfsleven in op groene groei en een circulaire economie1. Maar wat is de concrete betekenis van dit alles voor de Nederlandse natuur? Doen bedrijven ook daadwerkelijk iets met natuur in Nederland? Om wat voor activiteiten gaat het dan en vanuit welke motieven doen ze dat? Met welke partijen werken ze samen? En, last but not least, wat voor natuur levert het uiteindelijk op? Deze WOt-paper gaat in op de rol die bedrijven (kunnen) spelen om natuur in Nederland te beschermen en te ontwikkelen. Op basis daarvan proberen we lessen te trekken en handelingsperspectieven te schetsen voor de verdere vermaatschappelijking van het natuurbeleid in Nederland.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu
Number of pages12
Publication statusPublished - 2014

Publication series

NameWOt-paper
PublisherWettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu
No.36
ISSN (Print)1879-4688

Keywords

  • nature conservation policy
  • businesses
  • entrepreneurship
  • corporate social responsibility
  • inventories

Cite this

Breman, B. C., de Lijster, E. B., Kamphorst, D. A., & Holz Amorim de Sena, N. H. (2014). Betrokkenheid van bedrijven bij natuur in Nederland. (WOt-paper; No. 36). Wageningen: Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu.
Breman, B.C. ; de Lijster, E.B. ; Kamphorst, D.A. ; Holz Amorim de Sena, N.H. / Betrokkenheid van bedrijven bij natuur in Nederland. Wageningen : Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2014. 12 p. (WOt-paper; 36).
@book{a7b7e1d7b8db40f588b2c08924e644ed,
title = "Betrokkenheid van bedrijven bij natuur in Nederland",
abstract = "Het Nederlandse bedrijfsleven is steeds vaker gericht op maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Daarnaast zet dit kabinet samen met het bedrijfsleven in op groene groei en een circulaire economie1. Maar wat is de concrete betekenis van dit alles voor de Nederlandse natuur? Doen bedrijven ook daadwerkelijk iets met natuur in Nederland? Om wat voor activiteiten gaat het dan en vanuit welke motieven doen ze dat? Met welke partijen werken ze samen? En, last but not least, wat voor natuur levert het uiteindelijk op? Deze WOt-paper gaat in op de rol die bedrijven (kunnen) spelen om natuur in Nederland te beschermen en te ontwikkelen. Op basis daarvan proberen we lessen te trekken en handelingsperspectieven te schetsen voor de verdere vermaatschappelijking van het natuurbeleid in Nederland.",
keywords = "natuurbeleid, bedrijven, ondernemerschap, maatschappelijk verantwoord ondernemen, inventarisaties, nature conservation policy, businesses, entrepreneurship, corporate social responsibility, inventories",
author = "B.C. Breman and {de Lijster}, E.B. and D.A. Kamphorst and {Holz Amorim de Sena}, N.H.",
year = "2014",
language = "Dutch",
series = "WOt-paper",
publisher = "Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu",
number = "36",

}

Breman, BC, de Lijster, EB, Kamphorst, DA & Holz Amorim de Sena, NH 2014, Betrokkenheid van bedrijven bij natuur in Nederland. WOt-paper, no. 36, Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, Wageningen.

Betrokkenheid van bedrijven bij natuur in Nederland. / Breman, B.C.; de Lijster, E.B.; Kamphorst, D.A.; Holz Amorim de Sena, N.H.

Wageningen : Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2014. 12 p. (WOt-paper; No. 36).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Betrokkenheid van bedrijven bij natuur in Nederland

AU - Breman, B.C.

AU - de Lijster, E.B.

AU - Kamphorst, D.A.

AU - Holz Amorim de Sena, N.H.

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Het Nederlandse bedrijfsleven is steeds vaker gericht op maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Daarnaast zet dit kabinet samen met het bedrijfsleven in op groene groei en een circulaire economie1. Maar wat is de concrete betekenis van dit alles voor de Nederlandse natuur? Doen bedrijven ook daadwerkelijk iets met natuur in Nederland? Om wat voor activiteiten gaat het dan en vanuit welke motieven doen ze dat? Met welke partijen werken ze samen? En, last but not least, wat voor natuur levert het uiteindelijk op? Deze WOt-paper gaat in op de rol die bedrijven (kunnen) spelen om natuur in Nederland te beschermen en te ontwikkelen. Op basis daarvan proberen we lessen te trekken en handelingsperspectieven te schetsen voor de verdere vermaatschappelijking van het natuurbeleid in Nederland.

AB - Het Nederlandse bedrijfsleven is steeds vaker gericht op maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Daarnaast zet dit kabinet samen met het bedrijfsleven in op groene groei en een circulaire economie1. Maar wat is de concrete betekenis van dit alles voor de Nederlandse natuur? Doen bedrijven ook daadwerkelijk iets met natuur in Nederland? Om wat voor activiteiten gaat het dan en vanuit welke motieven doen ze dat? Met welke partijen werken ze samen? En, last but not least, wat voor natuur levert het uiteindelijk op? Deze WOt-paper gaat in op de rol die bedrijven (kunnen) spelen om natuur in Nederland te beschermen en te ontwikkelen. Op basis daarvan proberen we lessen te trekken en handelingsperspectieven te schetsen voor de verdere vermaatschappelijking van het natuurbeleid in Nederland.

KW - natuurbeleid

KW - bedrijven

KW - ondernemerschap

KW - maatschappelijk verantwoord ondernemen

KW - inventarisaties

KW - nature conservation policy

KW - businesses

KW - entrepreneurship

KW - corporate social responsibility

KW - inventories

M3 - Report

T3 - WOt-paper

BT - Betrokkenheid van bedrijven bij natuur in Nederland

PB - Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu

CY - Wageningen

ER -

Breman BC, de Lijster EB, Kamphorst DA, Holz Amorim de Sena NH. Betrokkenheid van bedrijven bij natuur in Nederland. Wageningen: Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2014. 12 p. (WOt-paper; 36).