Beter welzijn van melkkoeien: wordt aan gewerkt, maar nog lang niet klaar

Research output: Other contributionPamphlet

Abstract

De onderzoeker dierenwelzijn, de schrijver van Wakker Dier-nota's en de melkveehouder met zijn geheel nieuwe vrijloopstal zijn het wel aardig met elkaar eens wat koeien nodig hebben om gelukkig te zijn. Maar de discussie tussen de 190 aanwezigen in de zaal toonde grote verschillen in opvattingen. Dat bleek tijdens de themabijeenkomst "Hoe gelukkig is de Nederlandse melkkoe?" die was georganiseerd door Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden.
Original languageDutch
PublisherHogeschool van Hall Larenstein
Publication statusPublished - 2011

Keywords

  • animal welfare
  • dairy farming
  • dairy cows
  • stalls
  • animal health

Cite this

@misc{2b3411eb924c4b278b67bced8844609f,
title = "Beter welzijn van melkkoeien: wordt aan gewerkt, maar nog lang niet klaar",
abstract = "De onderzoeker dierenwelzijn, de schrijver van Wakker Dier-nota's en de melkveehouder met zijn geheel nieuwe vrijloopstal zijn het wel aardig met elkaar eens wat koeien nodig hebben om gelukkig te zijn. Maar de discussie tussen de 190 aanwezigen in de zaal toonde grote verschillen in opvattingen. Dat bleek tijdens de themabijeenkomst {"}Hoe gelukkig is de Nederlandse melkkoe?{"} die was georganiseerd door Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden.",
keywords = "dierenwelzijn, melkveehouderij, melkkoeien, stallen, diergezondheid, animal welfare, dairy farming, dairy cows, stalls, animal health",
author = "J. Zijlstra and H. Hopster",
year = "2011",
language = "Dutch",
publisher = "Hogeschool van Hall Larenstein",
type = "Other",

}

Beter welzijn van melkkoeien: wordt aan gewerkt, maar nog lang niet klaar. / Zijlstra, J.; Hopster, H.

Hogeschool van Hall Larenstein. 2011, .

Research output: Other contributionPamphlet

TY - GEN

T1 - Beter welzijn van melkkoeien: wordt aan gewerkt, maar nog lang niet klaar

AU - Zijlstra, J.

AU - Hopster, H.

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - De onderzoeker dierenwelzijn, de schrijver van Wakker Dier-nota's en de melkveehouder met zijn geheel nieuwe vrijloopstal zijn het wel aardig met elkaar eens wat koeien nodig hebben om gelukkig te zijn. Maar de discussie tussen de 190 aanwezigen in de zaal toonde grote verschillen in opvattingen. Dat bleek tijdens de themabijeenkomst "Hoe gelukkig is de Nederlandse melkkoe?" die was georganiseerd door Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden.

AB - De onderzoeker dierenwelzijn, de schrijver van Wakker Dier-nota's en de melkveehouder met zijn geheel nieuwe vrijloopstal zijn het wel aardig met elkaar eens wat koeien nodig hebben om gelukkig te zijn. Maar de discussie tussen de 190 aanwezigen in de zaal toonde grote verschillen in opvattingen. Dat bleek tijdens de themabijeenkomst "Hoe gelukkig is de Nederlandse melkkoe?" die was georganiseerd door Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden.

KW - dierenwelzijn

KW - melkveehouderij

KW - melkkoeien

KW - stallen

KW - diergezondheid

KW - animal welfare

KW - dairy farming

KW - dairy cows

KW - stalls

KW - animal health

M3 - Pamphlet

PB - Hogeschool van Hall Larenstein

ER -