Bestrijding van Phytophthora in aardappel met sleepdoek spuitmachine

R. Meier

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Het gebruik van de sleepdoek reduceert drift enorm. In 2004 is de sleepdoek toegelaten voor een teeltvrije zone van 1 meter. Er waren nog geen onafhankelijke proeven uitgevoerd, waarin onderzocht werd of Phytophthora infestans in poot- en consumptieaardappel met de sleepdoek effectief kan worden bestreden met lagere doseringen in vergelijking met het gebruik van 90% driftreducerende doppen. In 2005 is daarom een veldproef uitgevoerd om deze vraag te beantwoorden. Bij de adviesdosering is er geen verschil tussen de effectiviteit van sleepdoek en gangbare doppen. Doseringsverlaging bij de sleepdoektoepassing werkte in deze proef onvoldoende.
  LanguageDutch
  JournalKennisakker.nl
  Volume2006
  Issue number15 maart
  Publication statusPublished - 2006

  Keywords

  • plant protection
  • fungicides
  • sprayers
  • drift
  • phytophthora infestans
  • potatoes
  • seed potatoes
  • arable farming

  Cite this

  @article{f7451855888a4e8a839bc8ac2638d0ad,
  title = "Bestrijding van Phytophthora in aardappel met sleepdoek spuitmachine",
  abstract = "Het gebruik van de sleepdoek reduceert drift enorm. In 2004 is de sleepdoek toegelaten voor een teeltvrije zone van 1 meter. Er waren nog geen onafhankelijke proeven uitgevoerd, waarin onderzocht werd of Phytophthora infestans in poot- en consumptieaardappel met de sleepdoek effectief kan worden bestreden met lagere doseringen in vergelijking met het gebruik van 90{\%} driftreducerende doppen. In 2005 is daarom een veldproef uitgevoerd om deze vraag te beantwoorden. Bij de adviesdosering is er geen verschil tussen de effectiviteit van sleepdoek en gangbare doppen. Doseringsverlaging bij de sleepdoektoepassing werkte in deze proef onvoldoende.",
  keywords = "gewasbescherming, fungiciden, spuitapparaten, drift, phytophthora infestans, aardappelen, pootaardappelen, akkerbouw, plant protection, fungicides, sprayers, drift, phytophthora infestans, potatoes, seed potatoes, arable farming",
  author = "R. Meier",
  year = "2006",
  language = "Dutch",
  volume = "2006",
  journal = "Kennisakker.nl",
  number = "15 maart",

  }

  Bestrijding van Phytophthora in aardappel met sleepdoek spuitmachine. / Meier, R.

  In: Kennisakker.nl, Vol. 2006, No. 15 maart, 2006.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Bestrijding van Phytophthora in aardappel met sleepdoek spuitmachine

  AU - Meier, R.

  PY - 2006

  Y1 - 2006

  N2 - Het gebruik van de sleepdoek reduceert drift enorm. In 2004 is de sleepdoek toegelaten voor een teeltvrije zone van 1 meter. Er waren nog geen onafhankelijke proeven uitgevoerd, waarin onderzocht werd of Phytophthora infestans in poot- en consumptieaardappel met de sleepdoek effectief kan worden bestreden met lagere doseringen in vergelijking met het gebruik van 90% driftreducerende doppen. In 2005 is daarom een veldproef uitgevoerd om deze vraag te beantwoorden. Bij de adviesdosering is er geen verschil tussen de effectiviteit van sleepdoek en gangbare doppen. Doseringsverlaging bij de sleepdoektoepassing werkte in deze proef onvoldoende.

  AB - Het gebruik van de sleepdoek reduceert drift enorm. In 2004 is de sleepdoek toegelaten voor een teeltvrije zone van 1 meter. Er waren nog geen onafhankelijke proeven uitgevoerd, waarin onderzocht werd of Phytophthora infestans in poot- en consumptieaardappel met de sleepdoek effectief kan worden bestreden met lagere doseringen in vergelijking met het gebruik van 90% driftreducerende doppen. In 2005 is daarom een veldproef uitgevoerd om deze vraag te beantwoorden. Bij de adviesdosering is er geen verschil tussen de effectiviteit van sleepdoek en gangbare doppen. Doseringsverlaging bij de sleepdoektoepassing werkte in deze proef onvoldoende.

  KW - gewasbescherming

  KW - fungiciden

  KW - spuitapparaten

  KW - drift

  KW - phytophthora infestans

  KW - aardappelen

  KW - pootaardappelen

  KW - akkerbouw

  KW - plant protection

  KW - fungicides

  KW - sprayers

  KW - drift

  KW - phytophthora infestans

  KW - potatoes

  KW - seed potatoes

  KW - arable farming

  M3 - Article

  VL - 2006

  JO - Kennisakker.nl

  T2 - Kennisakker.nl

  JF - Kennisakker.nl

  IS - 15 maart

  ER -