Beplanting en Luchtkwaliteit. Publicatiereeks: Luchtkwaliteit en verkeer

  Research output: Book/ReportBookPopular

  Abstract

  Bomen en beplanting bieden vele voordelen voor stadsbewoners en -bezoekers: schaduw, verkoeling, verfraaiing van het straatbeeld, etc. Maar kunnen ze ook een wezenlijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit? Met name op plaatsen waar die niet aan de eisen voldoet? Die vragen zijn actueel in het kader van de Europese richtlijn die grenswaarden stelt voor fijn stof (PM10) en stikstofdioxide (NO2). Veel lokale overheden vinden het gebruik van beplanting voor het verminderen van de luchtvervuiling een interessante gedachte. Door de tegenstrijdige berichten worstelen zij echter met de vraag of zij er verstandig aan doen om, specifiek voor dit doel, bomen of ander groen in te zetten. Deze uitgave geeft gerichte antwoorden op 64 vragen en is bedoeld voor medewerkers, bestuurders en adviseurs van decentrale overheden binnen de vakgebieden milieu, groen en ontwerp en beheer van de openbare ruimte.
  Original languageDutch
  Place of PublicationEde
  PublisherCROW
  Number of pages72
  ISBN (Print)9789066286009
  Publication statusPublished - 2012

  Publication series

  NamePublicatie / CROW
  No.218t

  Keywords

  • air quality
  • air pollution
  • plantations
  • public green areas
  • emission
  • trees
  • urban areas
  • traffic
  • nitrogen dioxide
  • particulate matter

  Cite this

  @book{ef0ea9a55f6a4e96839382578d2d4e91,
  title = "Beplanting en Luchtkwaliteit. Publicatiereeks: Luchtkwaliteit en verkeer",
  abstract = "Bomen en beplanting bieden vele voordelen voor stadsbewoners en -bezoekers: schaduw, verkoeling, verfraaiing van het straatbeeld, etc. Maar kunnen ze ook een wezenlijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit? Met name op plaatsen waar die niet aan de eisen voldoet? Die vragen zijn actueel in het kader van de Europese richtlijn die grenswaarden stelt voor fijn stof (PM10) en stikstofdioxide (NO2). Veel lokale overheden vinden het gebruik van beplanting voor het verminderen van de luchtvervuiling een interessante gedachte. Door de tegenstrijdige berichten worstelen zij echter met de vraag of zij er verstandig aan doen om, specifiek voor dit doel, bomen of ander groen in te zetten. Deze uitgave geeft gerichte antwoorden op 64 vragen en is bedoeld voor medewerkers, bestuurders en adviseurs van decentrale overheden binnen de vakgebieden milieu, groen en ontwerp en beheer van de openbare ruimte.",
  keywords = "luchtkwaliteit, luchtverontreiniging, beplantingen, openbaar groen, emissie, bomen, stedelijke gebieden, verkeer, stikstofdioxide, fijn stof, air quality, air pollution, plantations, public green areas, emission, trees, urban areas, traffic, nitrogen dioxide, particulate matter",
  author = "A.A. Pronk",
  year = "2012",
  language = "Dutch",
  isbn = "9789066286009",
  series = "Publicatie / CROW",
  publisher = "CROW",
  number = "218t",

  }

  Beplanting en Luchtkwaliteit. Publicatiereeks: Luchtkwaliteit en verkeer. / Pronk, A.A.

  Ede : CROW, 2012. 72 p. (Publicatie / CROW; No. 218t).

  Research output: Book/ReportBookPopular

  TY - BOOK

  T1 - Beplanting en Luchtkwaliteit. Publicatiereeks: Luchtkwaliteit en verkeer

  AU - Pronk, A.A.

  PY - 2012

  Y1 - 2012

  N2 - Bomen en beplanting bieden vele voordelen voor stadsbewoners en -bezoekers: schaduw, verkoeling, verfraaiing van het straatbeeld, etc. Maar kunnen ze ook een wezenlijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit? Met name op plaatsen waar die niet aan de eisen voldoet? Die vragen zijn actueel in het kader van de Europese richtlijn die grenswaarden stelt voor fijn stof (PM10) en stikstofdioxide (NO2). Veel lokale overheden vinden het gebruik van beplanting voor het verminderen van de luchtvervuiling een interessante gedachte. Door de tegenstrijdige berichten worstelen zij echter met de vraag of zij er verstandig aan doen om, specifiek voor dit doel, bomen of ander groen in te zetten. Deze uitgave geeft gerichte antwoorden op 64 vragen en is bedoeld voor medewerkers, bestuurders en adviseurs van decentrale overheden binnen de vakgebieden milieu, groen en ontwerp en beheer van de openbare ruimte.

  AB - Bomen en beplanting bieden vele voordelen voor stadsbewoners en -bezoekers: schaduw, verkoeling, verfraaiing van het straatbeeld, etc. Maar kunnen ze ook een wezenlijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit? Met name op plaatsen waar die niet aan de eisen voldoet? Die vragen zijn actueel in het kader van de Europese richtlijn die grenswaarden stelt voor fijn stof (PM10) en stikstofdioxide (NO2). Veel lokale overheden vinden het gebruik van beplanting voor het verminderen van de luchtvervuiling een interessante gedachte. Door de tegenstrijdige berichten worstelen zij echter met de vraag of zij er verstandig aan doen om, specifiek voor dit doel, bomen of ander groen in te zetten. Deze uitgave geeft gerichte antwoorden op 64 vragen en is bedoeld voor medewerkers, bestuurders en adviseurs van decentrale overheden binnen de vakgebieden milieu, groen en ontwerp en beheer van de openbare ruimte.

  KW - luchtkwaliteit

  KW - luchtverontreiniging

  KW - beplantingen

  KW - openbaar groen

  KW - emissie

  KW - bomen

  KW - stedelijke gebieden

  KW - verkeer

  KW - stikstofdioxide

  KW - fijn stof

  KW - air quality

  KW - air pollution

  KW - plantations

  KW - public green areas

  KW - emission

  KW - trees

  KW - urban areas

  KW - traffic

  KW - nitrogen dioxide

  KW - particulate matter

  M3 - Book

  SN - 9789066286009

  T3 - Publicatie / CROW

  BT - Beplanting en Luchtkwaliteit. Publicatiereeks: Luchtkwaliteit en verkeer

  PB - CROW

  CY - Ede

  ER -