Bepaling bestand op de mosselpercelen in de Waddenzee najaar 2009. Onderzoeksproject Duurzame schelpdiervisserij (PRODUS). Deelproject 1A

J.W.M. Wijsman, J.G. Jol, K.J. Perdon

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Het totale mosselbestand op de percelen in de westelijke Waddenzee in het najaar van 2009 bedroeg bijna 47 miljoen kg (netto versgewicht). Van het totale bestand was 15 miljoen kg zaad en 28 miljoen kg consumptiemosselen. In 2008 was het totale bestand op de percelen ongeveer 30 miljoen kg. De meeste mosselen lagen in 2009 onder Terschelling in de perceelgebieden Oosterom, Balgen, Meep en Kabelgat en op de locaties Vlieter en Wolfshoek. Op Meep, Balgen en Vlieter ligt voornamelijk mosselzaad terwijl in Kabelgat en Wolfshoek voornamelijk consumptiemosselen liggen. In Oosterom bevindt zich een combinatie van zaadmosselen en consumptiemosselen.
Original languageDutch
Place of PublicationYerseke
PublisherIMARES
Number of pages50
Publication statusPublished - 2010

Publication series

NameRapport / IMARES Wageningen UR
PublisherIMARES
No.C050/10

Keywords

  • shellfish fisheries
  • mussels
  • inventories
  • wadden sea

Cite this

Wijsman, J. W. M., Jol, J. G., & Perdon, K. J. (2010). Bepaling bestand op de mosselpercelen in de Waddenzee najaar 2009. Onderzoeksproject Duurzame schelpdiervisserij (PRODUS). Deelproject 1A. (Rapport / IMARES Wageningen UR; No. C050/10). Yerseke: IMARES.